Γιατί ΔΕΝ πρέπει να στοιχηματίζετε στο ίντερνετ

paranomo-stoixima-internet

Σκόνη σηκώθηκε πάλι χθες όταν ξεκίνησαν οι διαδικτυακές διαμάχες περί ιντερνετικού τζόγου και πρακτορείων ΟΠΑΠ. Γράφτηκαν πολλά, σχολιάστηκαν ακόμα περισσότερα και τελικά άκρη δε βγήκε. Άλλωστε δεν περιμένω να καταλήξει και κάπου το θέμα, αφού κανείς δεν κάνει πίσω. Ούτε οι πράκτορες του ΟΠΑΠ που επιθυμούν να κλείσουν το διαδικτυακό τζόγο, ούτε και οι παίκτες του διαδικτύου που θεωρούν το ιντερνετικό στοίχημα ως το Άγιο Δισκοπότηρο. Γιατί όπως δε συμφωνώ με κάποιες απόψεις των πρακτόρων, έτσι διαφωνώ και με την γνώμη πως ο ιντερνετικός τζόγος ήρθε για να μας σώσει σαν μάννα εξ ουρανού.

Ας δούμε τους σημαντικότερους λόγους που δεν πρέπει να στοιχηματίζετε στο ίντερνετ.

Το στοίχημα στο διαδίκτυο είναι παράνομο για τους κατοίκους Ελλάδας. Σύμφωνα με το ν.4002/2011 απαγορεύεται ο διαδικτυακός τζόγος. Αυτό. Τελεία. Και παύλα. Μπορούσαμε εύκολα να σταματήσουμε εδώ την ανάλυση. Δε χρειαζόταν καν να συνεχίσουμε σε άλλες αιτίες. Καλώς ή κακώς ο νόμος αυτός αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους (περισσότερα για τη νομοθεσία διαδικτυακού στοιχήματος). Κι όπως κάθε άλλο νόμο, οι πολίτες της χώρας θα πρέπει να τον σεβαστούν. Όχι, δεν πήρε αναβολή αυτός ο νόμος, αναβολή πήραν οι κυρώσεις που προέβλεπε η Ε.Ε.Ε.Π..  Εκείνα τα χιλιάρικα πρόστιμα για εταιρίες, Internet service providers, ιστοσελίδων και παικτών που λέγαμε το Νοέμβρη. Μη με ρωτήστε τι ποινές προβλέπει ο νόμος, αν είναι κακούργημα, πλημμέλημα και τα συναφή. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο ν.4002/2011 διατυπώνει πως το διαδικτυακό στοίχημα απαγορεύεται. Και βρίσκεται σε ισχύ, όπως μου επιβεβαίωσαν σεβαστοί κι ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι. Τόσο απλά. Είστε παράνομοι. Όπως κι όταν δεν υπακούετε σε άλλους νόμους.

Κι όσο για τις 24 εταιρίες που ακούγεται και γράφεται πως δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα επειδή έχουν πάρει ελληνικό ΑΦΜ, δείξτε μου τον αριθμό αδείας που έχει λάβει οποιαδήποτε εξ αυτών. Όχι βεβαιώσεις και προσωρινά έγγραφα. Άδειες. Από αυτές που θα έδινε η Ε.Ε.Ε.Π. το 2011. Άντε και το 2012.

Ο τζόγος είναι εθισμός που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή. Φυσικά ο εθισμός αυτός δε είναι αποκλειστικότητα του διαδικτυακού τζόγου, αλλά όσο να ’ναι είναι ευκολότερο να εθιστεί κανείς στο internet πατώντας συνεχώς κουμπάκια που κοστίζουν αρκετά ευρώ.

Δε θα πληρωθείτε τα χρήματά σας. Ένας γνωστός κίνδυνος του ιντερνετικού στοιχήματος με πλήθος θυμάτων. Πάμπολλες ιστορίες παικτών σε διάφορες γωνιές του διαδικτύου, των οποίων οι λογαριασμοί κλειδώθηκαν χωρίς προφανή αιτία ή σαφή δικαιολόγηση. Προφανώς όσο λιγότερο αξιόπιστη είναι μια εταιρία στοιχημάτων στο διαδίκτυο, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος αυτός. Η μη καταβολή των χρημάτων ίσως να μη γίνει όσο διατηρείτε τα χρήματά σας στον online λογαριασμό (πού θα πάει, αργά ή γρήγορα θα τα χάσετε), αλλά όταν προσπαθήστε να τα κάνετε ανάληψη. Και φυσικά τα χρήματα αυτά θα προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα όπως είπαμε στην αρχή.

Μείωση του μέγιστου πονταρίσματος. Κίνδυνος που παραμονεύει αναλόγως τον τρόπο με τον οποίο στοιχηματίζετε (π.χ. arbitrage) ή εάν είστε κερδισμένοι. Όχι τόσο κακό όσο το προηγούμενο, αλλά ποιος θα ήθελε να στοιχηματίζει σε μια εταιρία όπου λίγες μέρες μετά θα πληροφορηθεί πως δεν μπορεί να στοιχηματίσει πάνω από €2; Φανταστείτε να έχανε κιόλας.

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων/πιστωτικών καρτών. Τρόμος κι αγωνία κυριεύει τους Έλληνες που θα χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους για πρώτη φορά στο internet. Μετά όμως από 2-3 χρήσεις, παίρνουν τον αέρα και είναι έτοιμοι να την «ξετινάξουν» σε οποιοδήποτε ιντερνετικό προϊόν, όπως είναι και οι εταιρίες στοιχημάτων. Με ένα κλικ εκατοντάδες ευρώ μπορεί να κάνουν φτερά. Η υποκλοπή μπορεί να γίνει είτε από απροσεξία, είτε από κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Μπορεί όμως και hackers να κλέψουν στοιχεία από τις εταιρίες, όπως έγινε με τη Sony. Κι εκεί θα βρουν διευθύνσεις, ονοματεπώνυμα, κάρτες και μερικές φορές αριθμούς λογαριασμών τραπέζης.

Αποδόσεις που… τρεμοπαίζουν! Βλέπετε μια απόδοση στο 1.80. Την επιλέγετε και τοποθετείτε το στοίχημά σας. Φοβερή ευκαιρία, σκέφτεστε. 10 δευτερόλεπτα αργότερα ενημερώνεστε πως το στοίχημά σας τοποθετήθηκε σε απόδοση 1.70. Ουπς! Και ξεκινάν οι ατελείωτες αποστολές και λήψεις emails με το τμήμα υποστήριξης πελατών της εταιρίας για να βρείτε το δίκιο σας. Αν το βρείτε.

Είναι αργά και δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους λόγους αυτή τη στιγμή. Υποθέτω ότι τους σημαντικότερους τους κάλυψα. Αν θέλετε, είστε ευπρόσδεκτοι να προσθέσετε όσους άλλους θέλετε παρακάτω στα σχόλια, αρκεί να συνοδεύονται από επιχειρήματα. Όπως επίσης εάν κάπου έγραψα κάτι λάθος. Άνθρωποι είμαστε…

By Jim Makos

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

14 comments

 1. “Ο τζόγος είναι εθισμός που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή.”

  Εϊναι. Όπως και το κάπνισμα και άλλα πράγματα που οδηγούν όχι σε οικονομική, αλλά σε καταστροφή της υγείας, αλλά δεν είδα κανέναν να τα απαγορεύει. Αν κάποιος δεν μπορεί να ελεγξει τον εαυτό του, κακό του κεφαλιού του. Να ζητήσει βοήθεια. Οι γέροντες που ξημεροβραδιάζονται στο ΚΙΝΟ στα πρακτορεία ας πούμε δεν είναι εθισμένοι.

  “Δε θα πληρωθείτε τα χρήματά σας.”

  Συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα αποτελεί τη συντριπτική μειοψηφεία. Στον ΟΠΑΠ όμως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα πληρωθείτε τα χρήματά σας, γιατί πολύ απλά δεν θα βγείτε ποτέ κερδισμένοι (μακροπρόθεσμα μιλώντας).

  “Μείωση του μέγιστου πονταρίσματος.”

  Προσωπικά δε μου έχει συμβεί ποτέ, όπως και σε πολλά άτομα ακόμη που γνωρίζω. Ακόμη κι αν σου βάλουν όμως, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές και αλλάζεις εταιρία. Τόσο απλό.

  “Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων/πιστωτικών καρτών”

  Κλασσική φράση του μέσου 60χρονού, τεχνοφοβικού έλληνα. Έχω κάνει άπειρες συνναλαγές online σε στοίχημα και αγορές διάφορων άλλων προιόντων, όπως και άπειρα άτομα ακόμη ανα το κόσμο. Οι πιθανότητες να σε κλέψουν στο δρόμο ή να μπουκάρουν στο σπίτι σου, είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες από το να σε κλέψουν στο ιντερνετ.

  “Αποδόσεις που… τρεμοπαίζουν!”

  Για άλλη μια φορά κάνεις την εξαίρεση κανόνα για να βγάλεις έναν ωράια ακουστικά τίτλο. Όσο και να τρεμοπαίξουν….στα χάλια του ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ. Ούτε και τα μονά να “τρεμοπαίξουν” και να γίνουν τριαδές. Τουλάχιστον έχεις την επιλογή να διαλέξεις την καλύτερη απόδοση ανάμεσα σε πολλές.

  1. 1) Νόμος για το κάπνισμα νομίζω υπάρχει, τουλάχιστον για κλειστούς χώρους. Το αν δεν τηρείται ή κατά πόσο δίκαιος είναι ένας νόμος, δεν θα είμαι εγώ που θα το κρίνω.
   2) Φυσικά είναι η μειοψηφία. Εάν ήταν η πλειοψηφία, νομίζω δε θα έπαιζε τόσος κόσμος στο διαδίκτυο. Όσο για τον ΟΠΑΠ, μη σου κάνει έκπληξη εάν βρεις κερδισμένους ακόμα κι εκεί.
   3) Το ότι δεν μας έχει συμβεί κάτι, δε σημαίνει πως δεν συμβαίνει. Κι εμένα δε με δάγκωσε ποτέ καρχαρίας…
   4) Ισχύει το παραπάνω και για την κλοπή των προσωπικών δεδομένων.

   Γενικά αναφέρθηκαν πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν. Η έκταση αυτών είναι ίσως αφορμή για άλλο κείμενο. Εάν υπάρχουν Χ άτομα που αμφιβάλλουν για την ύπαρξή τους, υπάρχουν Ψ άτομα που τους έχουν συμβεί. Το να λέμε ότι δε γίνονται, είναι σα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κι επίσης πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρθηκε ο ΟΠΑΠ. Γιατί τόσο μίσος;

   Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Καλά είναι να είμαστε ενήμεροι όμως πριν τις κάνουμε κι αυτό προσπάθησα μέσω αυτού του κειμένου.

   1. ”Κι επίσης πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρθηκε ο ΟΠΑΠ.”
    Συμφωνώ μαζί σου..Το άρθρο όμως μιλάει για το internet..Οπότε εκτός internet που αλλού μπορούμε να στοιχηματίσουμε;;Το προφανές ειναι ο Ο.Π.Α.Π!!!!Εκτός βέβαια αν εννοείς να πάρουμε το αεροπλανάκι και να πεταχτούμε δίπλα π.χ. στην Αγγλία….3 ωρίτσες είναι μόνο!!!
    ‘Εχεις σκεφτεί με τον φόρο που σου κρατάει πόσο πολύ μειώνονται το κέρδη σου;;Σκέψου να έχεις κερδίσει π.χ. κάπου στα 10.000..Καταρχήν και μόνο απο τις αποδόσεις στο internet θα είναι πολύ περισσότερα..Αφαίρεσε και τον φόρο τώρα και μετά ξαναμιλάμε…

 2. καλησπερα φιλε μου .. Στην ελλαδα το 2013 που όλος ο κοσμος ειναι με ενα laptop και ενα κινητο μονιμα συνδεδεμενος με το Internet που παει οπαπ με τις ταμειακες του μηχανες; ας φτιαξουν μια πλατφορμα στο internet και ν αφησουν το κινο και το tzoker…

 3. Δεν συμφωνώ σε κάποια σημεία του άρθρου σου Jim Makos και επέτρεψέ μου να έχω τις δικές μου θέσεις ύστερα από 13 χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο.

  Σίγουρα το πιο δίκαιο για όλους θα ήταν το άνοιγμα της αγοράς με λογική φορολόγηση για όλες τις εταιρίες.Τα μονοπώλια ΔΕΝ ευνοούν τον υγιή ανταγωνισμό και ιδιαίτερα τους παίχτες.Σίγουρα οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία,αλλά ας περιμένουμε να δούμε που θα οδηγήσουν οι εξελίξεις.Η τωρινή κατάσταση είναι ακόμη θολή,αν και η σχετική αναβολή κυρώσεων στην ουσία ΔΕΝ απαγορεύει τον διαδικτυακό στοιχηματισμό,απλά αναβάλει μέχρι νεοτέρας τα τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα.

  Σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου να στοιχηματίζει σε μία εταιρία μονοπωλιακού χαρακτήρα,χωρίς να υπάρχει ανταγωνισμός.Είμαι 100% χαμένος αν

  στοιχηματίζω σε βάθος χρόνου σε 3άδες και με χαμηλές ούτως ή άλλως αποδόσεις.Τουλάχιστον ας χάσω με τους όρους που εγώ διαλέγω και όχι κάποιοι άλλοι.

  Όσον αφορά τους πι8ανούς κινδύνους στο διαδίκτυο,σίγουρα υπάρχουν αναφορές κατά το παραλθόν,όμως είναι σχετικά πολύ λίγες για να με οδηγήσουν στο να σταματήσω να παίζω εκεί..Στα 11 χρόνια διαδικτυακού μου στοιχηματισμού,ουδέποτε αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα είτε με πληρωμές,είτε με φραγές και περιορισμούς στο max.bet.

  Κατά την γνώμη μου πάντα,οι τοποθετήσεις σου ΔΕΝ συμφωνούν σε καμμία περίπτωση με το profil σου,δηλαδή τα άρθρα σου σε αναδεικνύουν ως άτομο της τεχνολογίας και της εξέλιξης ,πλήρως ενημερωμένο και με σωστές απόψεις.Το δε άρθρο σου έγινε και ”οδηγία” υπέρ ιδίων συμφερόντων( http://www.praktoreiotyxeron.com/2013/02/blog-post_10.html) και παρασυρόμενος έκανα εκεί κάποια αρνητικά σχόλια,διότι δεν είδα αμέσως την παραπομπή και νόμιζα ότι είχες γράψει απευθείας εκεί. Ζητώ συγχνώμη για αυτό. Να σαι καλά.

  1. Να κι ένα σχόλιο που ήθελα να είχε γίνει εξαρχής, ειδικά η τελευταία παράγραφος. Δε γνωρίζω αν κάποιοι με γνώρισαν μέσα από το συγκεκριμένο κείμενο, αλλά φαίνεται πως κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε αν κρίνω από διάφορα σχόλια εδώ κι εκεί. Ελπίζω τουλάχιστον να μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν και μερικά άλλα κείμενά μου.

   Κατανοώ την… έκρηξη ορισμένων, παρόλα αυτά ό,τι γράφω παραπάνω συμβαίνουν. Μπορεί σε μικρό βαθμό, αλλά συμβαίνουν. Όντως είναι εξαιρέσεις. Από την άλλη δε συγκρίνω τον ΟΠΑΠ με το διαδικτυακό στοίχημα στις παραπάνω γραμμές, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς; Μπορεί να υπάρχουν Χ λόγοι να στοιχηματίζει κανείς στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχουν και Ψ λόγοι να μην το κάνει. Ο καθένας παίζει/στοιχηματίζει εκεί που νομίζει. Καλά είναι όμως να είμαστε ενημερωμένοι, ειδικά οι νέοι παίκτες.

   Πάντως μέσω αυτού του άρθρου έκανα και τη θλιβερή διαπίστωση για το θυμό που έχουν κάποιοι παίκτες για τον ΟΠΑΠ, για το στοίχημά του, τα παιχνίδια του, τα πρακτορεία και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τον Οργανισμό. Πραγματικά δεν είχα ιδέα για την έκταση του μίσους, διότι περί μίσους πρόκειται αν διαβάσει κανείς σχόλια που αναρτήθηκαν στο Facebook. Κρίμα. Πραγματικά κρίμα.

   Όσο για το αν είναι παράνομο ή όχι το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα με βάση το νόμο, θα πρότεινα να ρωτήστε το δικηγόρο σας.

   1. Γεια σου Jimmako. Είμαι ένας από τους πολλούς που έχουν την αντίθετη άποψη και αναφέρθηκα εκτενέστερα και στο infobeto στο συγκεκριμένο θέμα. Η δικιά μου ένσταση έχει να κάνει με το αν ψάχνουμε να βρούμε λόγους να μην παίζουμε στο διαδίκτυο ή γίνεται μία απλή αναφορά στα μειονεκτήματα που έχει το διαδικτυακό στοίχημα. Εάν θεωρήσουμε ότι ψάχνουμε να βρούμε έναν λόγο να μην παίζουμε μέσω διαδικτύου τότε αρκεί και μόνο το γεγονός ότι είναι παράνομο, αν και από ότι προείπα η σχέση νομιμότητας/ παρανομίας έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και από πιο ειδικούς από εμάς για να καθοριστούν οι απότεροι στόχοι του νόμου. Οι υπόλοιποι λόγοι απλά αποτελούν μειονεκτήματα, άλλοι όσον αφορά ειδικά την χρήση του διαδικτυακού στοιχήματος και άλλοι του διαδικτύου γενικότερα και άλλοι της καθημερινής μας ζωής. Αυτά τα μειονεκτήματα αποτελούν αντικείμενα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από την πλευρά των εταιρειών καθώς και ερεθίσματα ώστε επιτέλους κάποια στιγμή και εμείς σαν παίχτες να κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν αποτελούν λόγους αποτροπής από το διαδικτυακό στοίχημα.

    Στο ότι δεν γίνεται αναφορά στον ΟΠΑΠ, στο συγκεκριμένο άρθρο, και φυσικά δεν σημαίνει αφενός ότι η μόνη λύση είναι ο ΟΠΑΠ αφετέρου όμως δεν διευκρινίζεται για έναν παίχτη στοιχήματος πια είναι η εναλλακτική επιλογή, οπότε αυτομάτως φωτογραφίζεται ο ΟΠΑΠ.

    Το μίσος προς τον ΟΠΑΠ μπορεί να δικαιολογηθεί από την συσσωρευμένη οργή που υπάρχει στον κόσμο και σχετίζεται με την συνολική προσπάθεια των εκάστοτε κυβερνόντων και των μεθοδεύσεων που ακολουθούν κάθε φορά ώστε να εξυπηρετούνται συμφέροντα μονοπωλιακού χαρακτήρα, και λιγότερο πιστεύω έχει να κάνει με αυτόν καθαυτόν τον ΟΠΑΠ. Απλώς σαν παίχτες μας θίγει περισσότερο αυτή τη στιγμή η προάσπιση των συμφερόντων του ΟΠΑΠ γι’ αυτό και η έντονη αντίδραση.

    Προσωπικά για εσένα, αυτοί που σε ξέρουν και σε διαβάζουν εδώ και χρόνια δεν έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους από ένα και μόνο (για τους περισσότερους) ατυχές άρθρο. Απλώς επείδη τα γραφόμενα σου έχουν κάποια βαρύτητα και ευρεία αποδοχή, μπορούν πολύ εύκολα να αποτελέσουν την βάση των επιχειρημάτων από όλους αυτούς που θα τους βόλευαν οι παραπάνω λόγοι.

    1. επιδει εγω δεν εχω την δυνατοτητα να πληρωσω δικηγορο. μπορεις σε παρακαλω να μου στειλεις καποια βεβαιωση απο δικηγορο οτι ειναι παρανομο το ιντερνετικο στοιχημα στην ελλαδα. το χρειαζομαι αυτο το χαρτι διοτι ι bwin θελει να μου βαλει τα λεφτα μεσω τραπεζας.τους λεω να τα βαλουνε με skrill οπως και εγινε η καταθεση ομως αυτη επιμενουνε. μου ειπανε πως αν τους δειξω χαρτη απο δικηγορο θα μου τα βαλουνε με skrill.ευχαριστω και περιμενω να βοηθησεις

 4. για μενα εισαι ενας συκοφαντης των σοβαρων( ναι υπαρχουνε κ τετοιες) εταιριων του διαδικτιου , λες σε ολους πως ειναι παρανομοι , συμφωνα με τον ν.4002/2011 , αλλα δεν λες οτι ο νομος ειναι μη συμφωνος με το κοινοτικο δικαιο κ τις κοινοτικες οδηγιες-αρα ακυρος κ η ειναι υποχρεωμενη να τον αλλαξει.για αυτο και η καθηστερηση στην ποληση του οπαπ .γι αυτο κ η παραταση .οπως γνωριζεις-αν γνωριζεις.

 5. <>
  Kρiμα για ποιους;Για το ιδιο τον ΟΠΑΠ,για τα παπαγαλακια του ή και για τους δυο,που εαν χασει -που θα χασει συντομα-το μονοπωλιο θα χασουν ΟΛΟΙ τους το ευκολο μεροκαματο;

 6. Δεν έχω εμπειρία από μπόνους, ωστόσο γνωρίζω πως κάποιοι παίκτες καταφέρνουν και κερδίζουν αποκλειστικά και μόνο από αυτά τα μπόνους, οι λεγόμενοι bonus hunters.

  Από την άλλη, εφόσον αναφέρεται στους όρους και προϋποθέσεις, με τους οποίους συμφωνεί ο παίκτης όταν ανοίγει λογαριασμό, δε βρίσκω κάτι κατακριταίο. Σε προσελκύει μια εταιρία να έρθεις σε αυτήν, όπως ένα μαγαζί σε προσελκύει με εκπτώσεις/κουπόνια. Το τι τακτική ακολουθεί το κάθε “μαγαζί” είναι δικιά σου ευθύνη να το ελέγξεις, πριν το εμπιστευτείς.

  Ακόμα, δεν “πληρώνεις” 1500%. Το ότι στοιχηματίζεις 1.500 ευρώ, δε σημαίνει ότι θα χάσεις 1.500 ευρώ. Αν θεωρήσουμε ένα 10% περιθώριο κέρδους της εταιρίας, θα πληρώσεις 150 ευρώ. Ναι, μεγαλύτερο από το μπόνους, αλλά δεν ξέρω κάποιο κατάστημα να πουλάει κάτω του κόστους για να βγαίνουν κερδισμένοι οι καταναλωτές.

  Ίσως ακούγομαι σαν δικηγόρος των εταιριών, αλλά πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε τη θέση του καθενός. Εμάς ως παίκτες/καταναλωτές και αυτούς σαν επιχειρηματίες/καταστηματάρχες/παροχείς υπηρεσιών.

 7. 1)ειληκρινα πιστευες οτι θα επερνεις ετσι τσαμπα μπονους?
  2)το οτι επεσες θυμα παγηδας ειναι διοτι ολες οι εταιριες που διαχειριζονται χρηματα δουλευουν με την ιδια πολιτικη!!! ναι αυτη που δουλευουν και οι τραπεζες!
  3) ο αγοραστης( διοτι αγορασες μπονους) ειναι υποχρεωμενος πριν δεχτει να διαβασει αναλυτικα ολους τους ορους! ναι σαν τα συμβολαια στις τραπεζες ενα πραγμα! διαχειριζεσαι λεφτα μεσα σε στοιχηματικο σαιτ! θα το εκανες με την ιδια ευκαιρια σε μια τραπεζα?
  4) ειναι σαν να σου ειπε η τραπεζα θα ανοιξεις λογαριασμο και η πρωτη σου καταθεση θα διπλασιαστει! (εως 1000 νομιζω) δεν εγραφε στο ενημερωτικο φυλλαδιο( αυτο ειναι το email) οτι θα ειναι κλειστος λογαριασμος για 5 χρονια ναι κ οτι θα εχει μισο επιτοκιο!!
  θελω να πω οτι πριν απο οτιδοιποτε πρεπει να διαβαζουμε τους ορους και προηποθεσεις!!!!

 8. Πράγματι, τη βρίσκω τουλάχιστον… ατυχή την τακτική της εταιρίας σχετικά με την ενημέρωση για το υπολοιπόμενο μπόνους. Για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη, αφού δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα μπόνους και έχω χρόνια να κάνω κατάθεση σε εταιρίες στοιχημάτων.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version