Το ανταλλακτήριο στοιχημάτων της betfair με ενημέρωσε χθες το βράδυ πως ο λογαριασμός μου είχε κλειδώσει ως συνέπεια της εισαγωγής 5 διαδοχικών λανθασμένων κωδικών. Οι αποτυχημένες προσπάθειες πρόσβασης στο λογαριασμό μου είχαν σαν αποτέλεσμα να αποκλειστώ από την betfair μέχρι να επιστρέψω από το ταξίδι μου στην Ισπανία. Κατά την απαραίτητη τηλεφωνική επικοινωνία με την Υποστήριξη πελατών που είχα σήμερα ώστε να ξεκλειδώσω το λογαριασμό, εξέφρασα τις ανησυχίες μου σε περίπτωση που και πάλι προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό. Το θέμα της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ενδεχομένως η betfair θα έπρεπε να πάρει παράδειγμα από άλλες εταιρίες του χώρου.

Δύο λύσεις που θα έπρεπε ήδη να έχει υιοθετήσει το ανταλλακτήριο στοιχημάτων είναι η συσκευή πρόσθετου κωδικού ασφαλείας ή η κάρτα ασφαλούς ταυτοποίησης, που έχω αναφέρει στο παρελθόν όσον αφορά την προστασία του λογαριασμού μας. Το βρίσκω αδικαιολόγητο να προτείνεται η απλή αλλαγή του κωδικού σε κάποιον περισσότερο περίπλοκο, μετά το κλείδωμα του λογαριασμού ως τη μοναδική απάντηση της betfair σε θέματα ασφαλείας. Όχι σπάνια οι online λογαριασμοί στο ανταλλακτήριο περιέχουν αρκετές χιλιάδες ευρώ που θα έπρεπε να προστατευτούν καλύτερα από έναν «απλό» κωδικό που εισάγει ο πελάτης, όσο δύσκολα κι αν προβλέπεται.

Ανταγωνιστές όπως μεγάλες εταιρίες του πόκερ προσφέρουν έστω και έναντι μικρού κόστους τη συσκευή πρόσθετου κωδικού ασφαλείας, η οποία στην ουσία εξαλείφει την ανάγκη κλειδώματος του λογαριασμού. Φαντάζομαι δε θα είναι λίγοι εκείνοι που θα προτιμήσουν να προμηθευτούν τη συγκεκριμένη συσκευή για την καλύτερη προστασία του λογαριασμού τους, αντί να παίρνουν τηλέφωνα στην Αγγλία κάθε τρεις και λίγο, ιδιαίτερα εάν πέφτουν συχνά θύματα επιτήδειων.

Η betfair δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε ποιος προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό μέσω της διεύθυνσης IP. Είναι αρκετό αυτό; Στην εικόνα είναι τονισμένες οι δικές μου προσπάθειες σύνδεσης, μία από την Ισπανία όταν πληροφορήθηκα για την παραβίαση, και μία μετά το ξεκλείδωμα του λογαριασμού.

Φυσικά υπό το τωρινό καθεστώς, το κλείδωμα του λογαριασμού μετά από έναν αριθμό αποτυχημένων εισόδων κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Μέχρι την υιοθέτηση επιπλέον δικλείδων ασφαλείας θα είναι η μοναδική ασπίδα των χρημάτων, πέρα από άλλες πρακτικές για την ασφάλεια των συναλλαγών στο online στοίχημα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση, αφού τα τηλέφωνα στο εξωτερικό κοστίζουν. Εδώ που τα λέμε, 2-3 φορές να αναγκαστεί κανείς να ξεκλειδώσει το λογαριασμό του όπως συνέβη στην περίπτωση μου, θα έχει ήδη πληρώσει το λογικό κόστος της συσκευής πρόσθετου κωδικού. Για να μην πούμε για τη σχεδόν ανέξοδη λύση της κάρτας ασφαλούς ταυτοποίησης.

Εσείς θα αγοράζατε μια τέτοια συσκευή ασφαλείας για π.χ. 15 ευρώ, ή προτιμάτε να κλειδώνει ο λογαριασμός σας στη Betfair μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες; Πείτε μου την άποψή σας στα σχόλια που ακολουθούν.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

4 Comments

  1. Michalis FCY on

    Άρα ξέρουν το username σου… Εαν δεν το ήξερε κανείς τότε θα ήσουν περισσότερο ασφαλής :-)

    • Σωστό. Έτσι κι αλλιώς το username εμφανίζεται κάποιες φορές στα βίντεό μου. Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και δύσκολο να το μαντέψει κανείς!

  2.  Μα και να μπουν στο λογαριασμο σου τα χρηματα δεν μπορουν να τα παρουν. Σε τι καρτα θα ζητησουν αναληψη??? Μονο να πονταρουν μπορουν. Ουσιαστικα νομιζω πως ειναι ασκοπο να το κανει καποιος

    • Πράγματι η πιθανότητα να χαθούν τα χρήματα είναι πολύ μικρή. Παρόλα αυτά είναι εκνευριστικό να πρέπει να παίρνεις Αγγλία κάθε φορά που κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσει να μπει στο λογαριασμό σου. Έστω ότι εγώ προσπαθώ να μπω σαν dimis στην betfair 5 φορές και σου κλειδώνω το λογαριασμό. Τηλεφωνείς Αγγλία και είσαι οκ. Την επομένη κάνω το ίδιο. Άντα ξανά Αγγλία. Την μεθεπόμενη μέρα ξανά προσπαθώ και στον ξανακλειδώνω. Δε θα πρέπει κάπως να με σταματήσουν; Εάν κάνω κι επανεκκίνηση τον ρούτερ και παίρνω νέο IP, πόσα IP’s να μπλοκάρει η Betfair;

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version