Κατακλυσμός μηνυμάτων, σχολίων και emails τις τελευταίες μέρες από παίκτες του online στοιχήματος που ανησυχούν για το μέλλον του ιντερνετικού τζόγου στην Ελλάδα. Μετά τη χθεσινή αποχώρηση της betfair από την Ελλάδα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που συνήθιζε να στοιχηματίζει στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων αλλά και σε άλλους online bookmakers εκφράζει τις ανησυχίες του για τα χρήματά του αλλά και τις πιθανές επιλογές που θα υπάρξουν από αρχές Δεκέμβρη, οπότε και θα ισχύσει η νομοθεσία του διαδικτυακού στοιχήματος.

Πριν αναφερθούμε στα πιο συχνά ερωτήματα που καλούνται οι ειδικοί να βρουν απάντηση τις τελευταίες μέρες, θα πρέπει να επισημανθεί ο αντίκτυπος που έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. Συνέπειες που ίσως μας διαφεύγουν. Μπορεί ο καθένας από εσάς να ανησυχεί για το τι θα κάνει από δω και πέρα, πώς θα συνεχίζει να βγάζει τα «εκατομμύρια» από το στοίχημα και για τις δυσκολίες μιας πιθανής μετανάστευσης προκειμένου να μη χαθεί η κότα με τα χρυσά αυγά.

Όμως πρέπει να αναλογιστούμε πως αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους. Το πιο απλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι η υποστήριξη των Ελλήνων πελατών που διέθεται σχεδόν κάθε εταιρία στοιχήματος (Greek customer service)! Έχω ακούσει πως ήδη έχουν επέλθει απολύσεις στο εξωτερικό, για να μην αναφερθώ στις βαρύτατες συνέπειες που θα υπάρξουν στα Ελληνικά ΜΜΕ, όπως ακριβώς λέγαμε πριν ένα χρόνο σχετικά με τις διαφημίσεις του στοιχήματος! Στο κάτω κάτω της γραφής υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές για όσους κέρδιζαν από το στοίχημα (τόσοι πολλοί πια!;;!). Εφόσον είναι τόσο ικανοί παίκτες, φαντάζομαι έχουν τις ικανότητες να ελιχθούν στα νέα δεδομένα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για εργατικό δυναμικό που απασχολείται επαγγελματικά (με σφραγίδες και υπογραφές, όχι με… αναλήψεις και κυνήγι αποδόσεων) στον κλάδο του online gambling γενικότερα και της προώθησης του, ή ακόμα και της δημοσιογραφίας.

Ελπίζοντας πως ευαισθητοποιήθηκαν τουλάχιστον λίγοι από τους αναγνώστες, ας δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις των τελευταίων ωρών.

 • Πόσο ασφαλή είναι τα χρήματά μου/ Να κάνω ανάληψη τώρα όλα τα χρήματα;

Η απάντηση υπάρχει στο προηγούμενο κείμενο σχετικά την ασφάλεια των χρημάτων. Μετά την αποχώρηση της betfair οι Έλληνες παίκτες καλύτερα να κυνηγήσουν την «τύχη» τους αλλού αυτή τη βδομάδα, παρά να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις τελευταίες μέρες… ελευθερίας τους στο διαδίκτυο! Από την άλλη ακόμα και κατόπιν την ανακοίνωσης της ίδιας της betfair, οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως θα συνεχίσουν να στοιχηματίζουν μέχρι και τη Δευτέρα που λήγει το… τελεσίγραφο. Πιστεύω είναι στη νοοτροπία του Έλληνα να τα κάνει όλα τελευταία στιγμή! Ωστόσο να επιστήσω την προσοχή σε όσους επιχειρήσουν κάτι τέτοιο πως σύμφωνα με τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, υποτίθεται από 5/12 οι τράπεζες δε θα πρέπει να δέχονται συναλλαγές από εταιρίες στοιχημάτων του διαδικτύου που δεν έχουν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Έτσι εάν πραγματοποιηθεί ανάληψη χρημάτων την τελευταία μέρα και λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση των εμβασμάτων, δεν αποκλείεται να ακυρωθεί η ανάληψη.

 • Ανάληψη σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια (Paypal, Moneybookers κλπ)

Αν και η ανάληψη σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια δεν είναι διαθέσιμη σε αρκετούς bookmakers, παραμένει μια επιλογή για κάποιους άλλους. Στο μέλλον αναμένεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα για τους πελάτες που διαμένουν Ελλάδα, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους Moneybookers στο Βέλγιο, οι οποίοι δε δέχονται καταθέσεις χρημάτων Βέλγων πελατών που προέρχονται από bookmakers. Μια τέτοια εξέλιξη είναι αρκετά πιθανή και στην Ελλάδα στο μέλλον.

 • Ποιες εταιρίες θα λειτουργούν από 5 Δεκέμβρη;

Αυτή η ερώτηση είναι ίσως ο μεγαλύτερος γρίφος αυτή τη στιγμή. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η Bet-at-Home και ο StoixiMan αποχωρούν από την Ελλάδα μέχρι την Παρασκευή, 30 Νοέμβρη. Κατά 90% θα προηγηθούν ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας από άλλους μεγάλους bookmakers σχετικά με τις προθέσεις τους, όπως η Bwin και η William Hill. Σχετικά με τις προσωρινές άδειες που έχουν δοθεί από πέρσι, αν και φυσιολογικά 4 εταιρίες φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως οι εταιρίες αυτές έχουν απλά αποκτήσει Ελληνικό ΑΦΜ, κάτι που δε σημαίνει απαραίτητα πως θα μπορούν να λειτουργούν από το Δεκέμβρη νόμιμα. Από την άλλη τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως νέες άδειες δε δίνονται από την ΕΕΕΠ (πηγή: Foxbet.gr). Έτσι στην πραγματικότητα ο ΟΠΑΠ μάλλον θα παίζει μόνος του στοίχημα από 5 Δεκεμβρίου! Όχι άσχημα με την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ να έχει ήδη δρομολογηθεί.

 • Πρόσβαση στις εταιρίες στοιχημάτων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νομοθεσία απαγορεύει την πρόσβαση των Ελλήνων παικτών στους λογαριασμούς τους, όσο βρίσκονται εντός Ελλάδας όπου και εφαρμόζεται η Ελληνική νομοθεσία. Η εξακρίβωση αυτού γίνεται μέσω του IP το οποίο αποκτά το router τους όταν συνδέεται στον πάροχο ίντερνετ. Έτσι ο διακομιστής (server) αναγνωρίζει πως μπαίνουν από Ελλάδα και οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να τους απαγορεύσουν την σύνδεση (κάτι που ήδη θα κάνουν υποτίθεται και οι Internet Service Providers). Αρκετοί είναι εκείνοι που, σύμφωνα με σχόλιά τους σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, προσανατολίζονται σε λύσεις που ακούν σε VPN, δηλαδή Virtual Private Networks.

Η υπηρεσία VPN που προσφέρουν διάφορες εταιρίες του εξωτερικού έχει γίνει στόχος παράνομων δραστηριοτήτων, αν και προορίζεται για την καθ’όλα νόμιμη σύνδεση φοιτητών/επαγγελματιών που επιθυμούν να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο του πανεπιστημίου/εργασίας τους. Με απλά λόγια ένας υπολογιστής που βρίσκεται στην Αγγλία κι έχει συνδεθεί προφανώς με IP Αγγλίας στο διαδίκτυο, υποδέχεται χρήστες του ίντερνετ από όλες τις χώρες, και φυσικά από Ελλάδα. Εκείνη τη στιγμή όλοι οι χρήστες του VPN είναι σαν να βρίσκονται στην Αγγλία και να κάθονται με άλλα λόγια στον υπολογιστή που δουλεύει εκεί! Εφόσον πλέον «φαίνεται» ότι ενεργούν από εκεί ως μέρος του δικτύου, η εταιρία θα τους επιτρέψει «θεωρητικά» την πρόσβαση λόγω του Αγγλικού IP.

Προσέξτε όμως πόσα εισαγωγικά υπάρχουν στις προηγούμενες λέξεις και τη σημασία του ρήματος «φαίνεται». Η αλήθεια είναι ότι το VPN δεν είναι πυρηνική επιστήμη και η αναγνώριση της χρήσης VPN είναι πανεύκολη από την εταιρία στοιχήματος. Στο παρελθόν η ίδια η betfair δεν επέτρεπε τη χρήση VPN, ενώ είχαν κυκλοφορήσει ειδήσεις που ανέφεραν το κλείσιμο του λογαριασμού του πελάτη χωρίς προειδοποίηση. Από την άλλη, ακόμα κι εμπορικά προϊόντα που χρησιμοποιούν την παραπάνω τεχνολογία διατίθενται έναντι συνδρομής, με πιστοποποίηση μάλιστα από την ίδια την Betfair, όπως το BetAngel VPS, το οποίο προσφέρει θεωρητικά το πλεονέκτημα της ταχύτητας έναντι του ανταγωνισμού. Το συγκεκριμένο λογισμικό είναι αναγνωρισμένο από την Betfair και διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Άλλες υπηρεσίες VPN που διατίθενται στο διαδίκτυο έχουν μηνιαία χρέωση, αν και το ποσό είναι μάλλον μικρό εάν πιστεύει κανείς πως θα κερδίσει αρκετά χρήματα από το online στοίχημα. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί έναν σχετικά επικίνδυνο τρόπο να συνδεθεί κανείς στο λογαριασμό του.

Με την ελπίδα να απαντήθηκαν οι σημαντικότερες ερωτήσεις που έχουν αυτόν τον καιρό οι παίκτες του στοιχήματος ολοκληρώνεται αυτό το άρθρο.. Εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος δεν αποκλείεται να ανακύψουν και νέα ερωτήματα, με τα οποία να ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να αφήσετε το δικό σας σχόλιο παρακάτω.

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

25 Comments

 1. προσωπικα εχω σκοπο να πονταρω μεχρι κ την κυριακη κ αργα το βραδι της κυριακης να αποσυρω τα χρηματα μου απο το ανταλλακτηριο. συμφωνα με το μεηλ που εστειλε χθες το ανταλλακτηριο στους πελατες του

  ”’Τι θα συμβεί με τον λογαριασμό μου και τα χρήματά μου
  Αν και η πρόσβαση στα προϊόντα μας θα αποκλειστεί, η πρόσβαση στον λογαριασμό σας (για τους σκοπούς της ανάληψης των χρημάτων) θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι νεότερης ειδοποίησης.”’

  εμενα το παραπανω μου λεει οτι ακομα κ κυριακη βραδι (2 Δεκέμβρη) να αποσυρω τα λεφτα μου, δε θα εχω προβλημα.
  το θεμα για μενα ειναι τι κανουμε απο δω κ περα. θεωρω οτι το ανταλλακτηριο ειναι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ οπλο για οποιον ασχολειται με το στοιχημα (αναφερω στοιχημα γιατι μονο στοιχημα παιζω προσωπικα) κ το ολο θεμα που προεκυψε ειναι μεγαλο πληγμα.
  εγω θελω να ρωτησω τα εξης κ θα εκτιμουσα πολυ αν λαμβανα ξεκαθαρες απαντησεις.

  1. η αποψη σας για το μελλον του ανταλλακτηριου στην Ελλαδα ποια ειναι ? θεωρειτε οτι η αποχωρηση θα ειναι προσωρινη κ αν ναι για ποσο διαστημα ?
  2. επειδη σκεφτομαι πολυ σοβαρα να την κανω για καποια γειτονικη χωρα (πχ σκοπια ή βουλγαρια) κ επειδη θεωρω οτι η κατασταση οπως εχει διαμορφωθει θα ειναι προσωρινη, ξερετε να μου πειτε σε ποιες γειτονικες χωρες λειτουργει το ανταλλακτηριο κανονικα, οπως το ξεραμε μεχρι τωρα ?
  3. αναφερεστε στο κειμενο σας στο VPN κ τους κινδυνους που εχει. καπου διαβασα οτι υπαρχει κ η εναλλακτικη του PROXY SERVER. ειμαι ασχετος πανω σε αυτο το ζητημα, χθες τα διαβασα καπου κ τα ψιλοψαχνω, εχετε καποιο σχολιο για το αν ειναι ασφαλες να πονταρεις απο Ελλαδα μεσω proxy server, πετυχαινοντας ετσι την αποκρυψη του IP σου ?

  ελπιζω να μην κουρασα με το μεγεθος του κειμενου, αλλα θεωρω πολυ σημαντικο το θεμα.
  την καλησπερα μου

  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Πράγματι σύμφωνα με την ανακοίνωση θα έχουμε τη δυνατότητα ανάληψη τουλάχιστον μέχρι Δευτέρα πρωί. Συμφωνώ επίσης μαζί σου για τη δυναμική του ανταλλακτηρίου.

   1) Πραγματικά δεν μπορώ να γνωρίζω αλλά ούτε και να προβλέψω. Ούτε καν οι ίδιοι δεν ξέρω αν πραγματικά έχουν εικόνα για το άμεσο μέλλον. Προσωπικά ωστόσο είμαι απαισιόδοξος.

   2) Καλή ερώτηση. Θα χρειαστεί έρευνα για αυτό. Εκείνο που μπορώ να πω προς το παρόν είναι ότι η Ιταλία δεν είναι μία από αυτές.

   3) Όντως υπάρχει και η λύση του proxy server με την οποία όμως ούτε εγώ είμαι εξοικειωμένος.

   • καλημερα φιλε μου. σε ευχαριστω για το χρονο που διεθεσες να μου απαντησεις.
    επειδη απο οσα διαβαζω αυτες τις μερες εχω λιγακι μπερδευτει, θα θελα αν σου ειναι γνωστο να μου πεις τι παιζει με την betfair στο Βελγιο ? εκει λειτουργει ακομα ως ανταλλακτηριο ? ρωταω γιατι εχω φιλο κολλητο που μενει βρυξελλες (αλλα ασχετο με το στοιχημα) κ παιζει ως σεναριο στο μυαλο μου να παω εκει ως μεσα ιουνιου, αν παραμεινει στην Ελλαδα η κατασταση που διαμορφωθηκε απο τη Δευτερα (αποχωρηση betfair).
    κ μια πιο γενικη ερωτηση. διαβαζω οτι σε καποιες χωρες εχει γινει απαγορευση του ανταλλακτηριου (πχ στη γερμανια) αλλα ομως επιτρεπεται η λειτουργια του ως κλασσικου μπουκ ? αυτο δεν μπορω να το καταλαβω. δεν μπορω να καταλαβω δηλ γιατι επιτρεπεται στην οποιαδηποτε εταιρια να λειτουργησει ως κοινος μπουκ, αλλα την ιδια εταιρια την απαγορευουν να λειτουργει ως ανταλλακτηριο ? εσυ ως πιο ”μπασμενος” στα θεματα αυτα υποθετω θα εχεις μια απαντηση να μου δωσεις :)
    την καλημερα μου κ παλι

    • Γνωρίζω σίγουρα οτι το ανταλλακτηριο της betfair δεν λειτουργει σε Κυπρο, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Νοτιος Αφρική.

     O λόγος που σε μερικες χώρες επιτρεπεται η λειτουργια της betfair ως κλασσικού μπουκ ειναι ο κινδυνος για ξέπλημμα χρήματων. Στην Κύπρο μπορούσες να πας στο πρακτορείο και να ζητήσεις lay παίζοντας στοιχημα μέσω betfair χωρίς να έχεις δώσει τα στοιχεία σου πουθενά, μιας και δεν υπάρχει το μονοπόλιο του οπαπ. Τουλαχιστον αυτό ειναι το επίσημο δικαιλογητικο.
     Προσωπικά μένω στο Η.Β. οπου επιτρέπεται η betfair και ειναι και αφορολόγητα τα κέρδη απο το στοιχημα.

 2. γεια σου jim πιστευεις οτι ειναι διαφορετικο πραγμα το online στοιχημα με το online poker?

  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Κατά τη γνώμη μου όχι, είναι το ίδιο, αφού μιλάμε για ρύθμιση τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου και το πόκερ προς το παρόν αναφέρεται στη νομοθεσία ως τυχερό παιχνίδι.,

   “β) στα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με παικτικές συνεδρίες, επί του ποσού που πληρώνεται ή πιστώνεται στον παίκτη ως κέρδος, κατά τη λήξη της παικτικής συνεδρίας. Ως παίγνια που διεξάγονται με παικτικές συνεδρίες νοούνται τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με παιγνιομηχανήματα και τα τυχερά παίγνια τύπου καζίνο, το αποτέλεσμα των οποίων δεν παράγεται με γεννήτρια τυχαίων αριθμών, γνωστά και ως live casino games, όπως, ενδεικτικά, οι αγώνες (τουρνουά) πόκερ.”

   http://www.stoiximaonline.com/2012/11/foros-kerdi-tournoua-poker/

 3. Μόλις μου απάντησε η Betfair και μου είπε πως δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μέσω μη-ελληνικής IP. Εσύ Jim προφανώς θα το γνωρίζεις, απλά το αναφέρω για τους υπόλοιπους που πιθανόν να ενδιαφέρονται.

  • Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Εστιάζεται στο γεγονός πως ο νόμος δεν επιτρέπει την κατάθεση εμβασμάτων από στοίχημα σε Ελληνικές τράπεζες. Οι τελευταίες είναι υποχρεωμένες να τα απορρίπτουν. Ο Jim το έχει γράψει στα άρθρα του.

    • Υποτίθεται πως αργά ή γρήγορα κι εφόσον ισχύσουν οι νόμοι, και στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα όπως συμβαίνει στο Βέλγιο. Προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζονται βέβαια.

     Εντύπωση μου κάνει προσωπικά ωστόσο πως ακόμα τα χρήματα από την ανάληψη που έκανα από τη Betfair δεν έχουν πιστωθεί στο Paypal μου. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας εντούτοις, ίσως οφείλεται στις πολλές αναλήψεις.

   • Ακριβώς Νίκο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εάν ισχύσει κατά γράμμα ο νόμος, τότε υπάρχουν ένα σωρό εμπόδια, τα οποία αναφέρω είτε στα κείμενα, είτε στα σχόλια. Χαίρομαι που κάποιοι παρακολουθούν αυτά που γράφω!

  • Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Δεν το γνώριζα, ωστόσο το θέμα δεν είναι η μη-Ελληνική IP. Το θέμα είναι ότι η παράκαμψη του Ελληνικού IP είναι ανισχνεύσιμη και είναι στην απόφαση της εταιρίας να επιτρέψει την παράκαμψη αυτη. Δε μιλάω φυσικά εάν μπαίνεις κανονικά από ξένη χώρα, μιλάω εάν είσαι εδώ και φαίνεται ότι μπαίνεις από αλλού.

   Στόχος μου δεν είναι να αποτρέψω τον κόσμο να δοκιμάσει τέτοιες… τεχνικές. Στόχος μου είναι να τον ενημερώσω και να τον προφυλάξω από πιθανές αρνητικές συνέπειες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Απλά μη μου πείτε μετά ότι δε σας τα είπα. :)

   Κλείνοντας επειδή ίσως υπάρχει μια αντίληψη πως υπάρχουν “κονέ” και “μυστικά” που δεν μπορώ να αποκαλύψω, οποιαδήποτε πληροφορία πέφτει στην αντίληψή μου τη δημοσιοποιώ. Ο μόνος λόγος για να μην το κάνω είναι προκειμένου να με προφυλάξω νομικά. Δεν μπορώ ας πούμε να πω δημόσια πως πίσω από εκείνη τη Χ εταρία είναι ο τάδε (εκτός αν υπάρχει δημοσίευμα που μπορώ να παραπέμψω ως πηγή), που τον ξέρουν όλοι ή ιδού πώς να παρακάμψετε τους νόμους της χώρας! Θα παίξω με τους όρους του παιχνιδιού και θα σεβαστώ οποιοδήποτε εμπόδιο μου προβάλουν. Εδώ αξίζει να διαβάσετε ένα παλαιότερο άρθρο.

   http://www.stoiximaonline.com/2010/12/polytima-mystika-stoiximatos/

 4. Πιστεύοντας, πως είναι κρίσιμο και χρήσιμο σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές μας, να μοιραζόμαστε την όποια πληροφόρησή μας, ώστε ο καθένας μας να μπορεί να αποφασίσει, καταθέτω τις δικές μου πρόσφατες (χθεσινές) εμπειρίες:

  α) Interwetten: απαντούμε μόνο γραπτά για νομικά ζητήματα, εστειλα αναλυτικό κείμενο, αναμένω απάντηση

  β) Sportingbet: συνεχίζουμε κανονικά και απρόσκοπτα, κανένας προβληματισμός

  γ) betandwin: το ψάχνουμε, δεν έχουμε κάτι επίσημο

  δ) pokerstars: γνωρίζουμε το θέμα, είμαστε σε άμεση επαφή με τις τοπικές αρχές, αισιοδοξούμε και θα ενημερώσουμε

  Τέλος η υπόθεση εργασίας για τη χρήση VPN κατα την προσωπικη μου κρίση φυσικά, είναι απροβλημάτιστη, απόλυτα σίγουρη και δοκιμασμένη(άλλωστε και οι εταιρείες, που πουλαν αυτές τις υπηρεσίες παλεύουν για την αξιοπιστία τους και την κερδοφορία τους). Ομως δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε επιπλεον εν πρώτοις ενα ατομο εμπιστοσυνης, κάτοικο εξωτερικού να ανοίξει για λογαριασμό μας ένα νέο account, ωστε να εξασφαλίσουμε απρ’οσκοπτη κυκλοφορία των χρημάτων και μετά πληρώνουμε και τα 60-90$ για ένα νέο proxy, ώστε να βγαίνουμε κι εμεις ως Λονδρέζοι.

  Παρακαλώ θερμά όλους τους συναγωνιστές να μοιράζονται τις ‘οποιες πληροφορίες τους.

  Και ναι αδερφέ Jimmako, δεν είμαστε εκατομμυριούχοι απο το beting, πλην όμως είμαστε μικροί μεροκαματιάρηδες βιοπαλαιστές με σιγουρο και απροβλημάτιστο μηνιαίο εισοδηματάκι, το οποίο χωρίς ανταλλακτήριο δεν στηρίζεται. Δυστυχώς

  • Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το σχόλιο σου.

   Εδώ να αναφέρω μόνο πως συνήθως οι απαντήσεις που δεχόμαστε προέρχονται από ανθρώπους που δουλεύουν στην τεχνική (και μη) υποστήριξη των πελατών, οι οποίοι δε διαφέρουν από εμάς, θέλοντας να πω πως κάνουν απλά τη δουλειά τους. Δεν είναι δυνατόν – υποθέτω – πως το customer service γνωρίζει κάτι παραπάνω από εμάς, ενώ φαντάζομαι ότι τους παρέχουν τυπικές απαντήσεις τις οποίες τους έχουν υποδείξει. Με λίγα λόγια δεν απευθυνόμαστε στο διευθυντή της betfair/pokerstars/bwin, ώστε να είναι πιο αξιόπιστη η ενημέρωση.

   Για όσα αναφέρεις σχετικά με το VPN, η μόνη μου επισήμανση έχει να κάνει με έναν από τους όρους και προϋποθέσεις με τους οποίους συμφωνούμε όταν ανοίγουμε λογαριασμούς (και κανείς δε διαβάζει):

   “Ο λογαριασμός είναι αυστηρά προσωπικός”

   Είναι δηλαδή στην ευχέρεια της ίδιας της εταιρίας ακόμα και να κλείσει το λογαριασμό, μην επιτρέποντας την πρόσβαση στα χρήματα, εφόσον διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Το αναφέρω, μιας και πρέπει να είμαστε όσο γίνεται καλύτερα ενημερωμένοι και να μην εκπλαγούμε στο μέλλον.

   Τέλος σχετικά με τους εκατομμυριούχους, κατανοώ πλήρως την ανησυχία και την αγανάκτηση όταν πρόκειται να χαθεί αυτό το “μεροκάματο” και το εισοδηματάκι. Αν όμως δεχόσουν τόσα μηνύματα κι εσύ από φίλους που είναι έτοιμοι να ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ, θα απορούσες κι εσύ πόσα χρήματα κερδίζουν! Διότι προσωπικά δικαιολογώ μια τόσο τρομακτική απόφαση μόνο εφόσον πραγματικά μιλάμε για αρκετά χρήματα. Θα έφευγες ας πούμε στο εξωτερικό για 200/μήνα; 400; 500; 1,000; Και μάλιστα από έναν κλάδο που βλέπεις ότι τον κυνηγούν. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Εδώ δουλειές προκύπτουν στην Ευρώπη και προτιμάμε να μείνουμε στην Ελλάδα με μικρότερο μισθό, μπροστά στην αναστάτωση μιας μετανάστευσης. Δεν ξέρω, για μένα η μετανάστευση για το στοίχημα εάν δεν πρόκεται για ΠΟΛΛΑ οφέλη, δε δικαιολογείται.

   Για αυτό ανέφερα και το “εκατομμύρια”. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

   • Ευχαριστω για την ανταποκριση σου.
    Ιδιαιτερα επαγγελματικο εκ μερους σου, στις “αγενεις” μερες που περναμε.
    Θα σου ημουν υποχρεος, αν μπορεις να επικοινωνησεις μαζι μου στο 6944 307775. Θα σε απασχολησω ελαχιστα.

 5. O νόμος απαγορεύει τη λειτουργία ανταλλακηρίων ,γενικά?Αναρωτιέμαι εάν υφίσταται ρεαλστικό σενάριο λειτουργίας Ελληνικού ανταλλακτηρίου

  • Υπήρχε ως παράγραφος πώς “τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων απαγορεύονται”. Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αφαιρεθεί η συγκεκριμένη πρόταση εδώ και καιρό, αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει το νόμο/απόφαση/ΦΕΚ για να το επιβεβαιώσω.

  • Δυστυχως μολις τωρα ηρθε και απο την Interwetten η επιβεβαιωση και της δικης τους αποσυρσης απο Ελλαδα.
   Τελικα οποια εταιρια δεν ειναι στη short list της μεταβατικης περιοδου, δεν συνεχιζει τη λειτουργια της.
   Τοσο απλα.

 6. Μολις μιλησα με τραπεζα πειραιως και μου εκανε εντυπωση πως δεν γνωριζαν για προβλημα στις συναλλαγες με εταιριες black list.τωρα ειναι καλο η κακο αυτο αναρωτιεμαι..

  • δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο, αλλα να εισαι βεβαιος οτι αυτος με τον οποιο μιλησες απο την πειραιως σου ειπε την αληθεια. στο λεω γιατι η γυναικα μου ειναι δ/ντρια σε τραπεζικο καταστημα κ ολη την ιστορια την εμαθε απο μενα. ουτε για την υπαρξη του περιβοητου ΦΕΚ γνωριζε, ουτε καποια εγκυκλιο σχετικη εχουν λαβει. ο,τι εμαθε το εμαθε απο μενα.
   ΟΜΩΣ στην υπηρεσια που δεχεται τα εμβασματα απο τις ιντερνετικες στοιχηματικες εταιριες, γνωριζανε. θελω να σου πω οτι μπορει να μην το ξερει ο ταμιας ή ακομα κ ο δ/ντης ενος υποκαταστηματος, αλλα αυτοι που κανουν τις σχετικες πιστωσεις στη σχετικη υπηρεσια της καθε τραπεζας, αποκλειεται να μην το γνωριζουν

 7. Καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω 2+1 πράγματα: 1) Η κάρτα που χρησιμοποιούμε για καταθέσεις-αναλήψεις στη betfair, πρέπει να έχει όνομα κατόχου, ίδιο με το όνομα του πελάτη της betfair? Το λέω επειδή σκέφτομαι να ανοίξω λογαριασμό στο εξωτερικό σε χώρα που επιτρέπεται, και φίλος από το εξωτερικό μου δίνει κάρτα του που δεν χρησιμοποιεί, για να την έχω γι’αυτή τη δουλειά. Αν αυτό δεν γίνεται, θα πρέπει όλος ο λογαριασμός να είναι στο όνομά του, αλλά δεν θέλω να τον μπλέξω (για να αποκτήσω απόδειξη διεύθυνσης μου στο εξωτερικό, θα βρω την άκρη).

  2) Επειδή η κάρτα αυτή εκδόθηκε στις ΗΠΑ και ο φίλος είναι κάτοικος ΗΠΑ όπου απαγορεύεται η betfair, δημιουργείται πρόβλημα στις συναλλαγές, παρότι ο λογαριασμός θα βρισκεται σε άλλη χώρα, όπου θα επιτρέπεται? Αν τυχόν υπάρχουν πολλά κέρδη, μπορεί να μπλέξει με φορολογίες από τις ΗΠΑ? (μου φαίνεται, μάλλον πρέπει να ψάξω για άλλη κάρτα).

  Επίσης μία τρίτη ερώτηση. Ας πούμε ότι κάποιος έχει λογαριασμό στη betfair σε χώρα που επιτρέπεται, μένει πράγματι στη χώρα αυτή, αλλά χρησιμοποιεί τη κάρτα visa που έχει εκδοθεί στην Ελλάδα. Η ελληνική τράπεζα είναι υποχρεωμένη να μη πραγματοποιεί τις συναλλαγές?
  Ευχαριστώ, αν και όσα ξέρετε, απαντάτε.

  • για το ερωτημα ένα, ακόμη κι αν γίνεται, εσύ από Ελλάδα δεν θα έχεις πρόσβαση στην betfair
   για την δευτερη, ναι στις ΗΠΑ απαγορεύεται η betfair. Δεν γνωρίζω τι παίζει με τις τράπεζες, αλλα σε κάποιες πολιτείες υπάρχει φόρος στα κέρδη απ΄το στοίχημα
   για την τριτη, 99% οχι

 8. Sokratis Papachristopoulos on

  Και τώρα Jimmako? Τί ευκαιρίες υπάρχουν online αφού το trading στα αθλήματα έκανε φτερά; Forex?

 9. Δηλαδή ο Stoiximan αποχωρεί σήμερα ; Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να επιβιωσει καθώς το ” Target Market ” του είναι η Ελληνική Αγορά.

 10. Δυστυχώς, θα πρέπει να αναζητήσεις μια τέτοια πληροφορία σε κάποια άλλη ιστοσελίδα, αν και συνήθως το Paypal δε τα.. “πάει” τόσο καλά με τις εταιρίες τυχερών παιχνιδιών.

Leave A Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Exit mobile version