Μέχρι στιγμής έχουμε επισημάνει τα παρακάτω λάθη με αφορμή τα βίντεο των Trading Reviews, από τα οποία χάνουν αρκετοί επίδοξοι traders της Betfair:
- [intlink id=”2808″ type=”post”]Trading στο in-running ιπποδρομίας[/intlink]: Ίσως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας trader ή scalper, εφόσον εξειδικεύεται στο trading πριν την εκκίνηση της ιπποδρομίας. Αφήνοντας το trade ανοιχτό με σκοπό να κλείσουμε τη θέση στο in-play της ιπποδρομίας, έχει ως άμεση συνέπεια την τεράστια αύξηση του ρίσκου με δυσανάλογη αύξηση του κέρδους, πολλές φορές μάλιστα χωρίς καν την αύξηση αυτή. Εξαρχής το ρίσκο ήταν 2-5 ticks με στόχο 2-5 ticks κέρδος, ενώ στο live στοίχημα ιπποδρομίας το ρίσκο είναι πια 100πλάσια ticks ενώ το κέρδος παραμένει στα ίδια επίπεδα. Πολύ σπάνια ο trader θα αφήσει το trade ανοιχτό μέχρι τέλους σε περίπτωση κέρδους, αναζητά πάντα να εξασφαλίσει το ελάχιστο δυνατό κέρδος στο in-running. Ωστόσο εάν η αγορά κινηθεί εναντίον του, δεν κλείνει τη θέση ποτέ, ελπίζοντας σε μια διόρθωση της μεταβολής της απόδοσης.
- [intlink id=”2843″ type=”post”]Averaging και αθέτηση stop loss[/intlink]: Το δεύτερο και πολύ ζημιογόνο λάθος ακούει στο όνομα averaging και συνοδεύεται πάντα από αθέτηση του ορίου του stop loss. Είδαμε στο δεύτερο βίντεο αυτήν την εβδομάδα πώς η απόδοση κινήθηκε εναντίον της αρχικής πρόβλεψης, κι ενώ κάτι τέτοιο είναι απολύτως αποδεκτό καθώς δε θα είμαστε πάντα σωστοί στις προβλέψεις, το λάθος βρίσκεται στην περαιτέρω τοποθέτηση trades στη λάθος κατεύθυνση ώστε να μεταβληθεί ο μέσος όρος της τιμής του σημείου εισόδου. Έτσι όχι μόνο δε μετριάζουμε την αρχική ζημιά, στο οποίο [intlink id=”1696″ type=”post”]βοηθάει το stop loss[/intlink], αλλά μεγεθύνουμε και το ρίσκο μας.
Στο τρίτο βίντεο όμως των Trading Reviews τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά για το trading του Κώστα, διαβάζοντας σωστά την αγορά της ιπποδρομίας στην Betfair και επιλέγοντας καλά σημεία εισόδου κι εξόδου με τη βοήθεια του software του [intlink id=”2083″ type=”post”]Geeks Toy[/intlink]. Ένα ακόμα πολύ θετικό σημείο είναι το μέγεθος των στοιχημάτων που κάνει trading, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ακριβώς όπως θα έπρεπε να πράττουμε όσο μαθαίνουμε να κάνουμε trading. Ποιος ο λόγος να αυξήσουμε τα πονταρίσματα χωρίς πρώτα να έχουμε επιβεβαιώσει τη στρατηγική μας; Εφόσον μετά από ένα εύλογο διάστημα αποκτήσουμε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση, μπορούμε να 20πλασιάσουμε το ποντάρισμα και να 20πλασιαστεί το κέρδος καλώς εχόντων των πραγμάτων. Από εκεί και πέρα εάν επιθυμήσουμε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το ποντάρισμα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που λέγεται [intlink id=”1730″ type=”post”]slippage[/intlink]. Όμως μέχρι τότε ο Κώστας δεν έχει να ανησυχεί για αυτή τη δυσκολία.