Roma_InterInter και Roma έχουν βαρεθεί να κοντράρονται σε τελικούς κυπέλλου. Ο φετινός είναι ο πέμπτος τα έξι τελευταία χρόνια, με τις δύο ομάδες να έχουν μοιραστεί από δύο τρόπαια τις προηγούμενες χρονιές. Οσο για προγνωστικά; Ορεξη να έχει κανείς…

Με εξαίρεση την περυσινή σεζόν, όταν Lazio και Sampdoria αναμετρήθηκαν στον τελικό του Coppa Italia, Inter και Roma έχουν κλείσει ραντεβού. Φυσικά, χάιλαϊτ των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι το εκκωφαντικό 6-2 των «τζιαλορόσι». Οι οποίοι έχουν και το πάνω χέρι στις κατακτήσεις του θεσμού, με εννέα συνολικά, όσα και η Juventus. Κάτι που σημαίνει πως νίκη σήμερα στο Olimpico θα τη φέρει μόνη στην κορυφή της λίστας.

Η Roma κατέκτησε το Coppa Italia το 2007 και το 2008, κερδίζοντας και τις δύο φορές τους «νερατζούρι». Στα ημιτελικά, η ομάδα του Claudio Ranieri επικράτησε με συνολικό σκορ 2-1 της Udinese. Στα συν η διεξαγωγή του τελικού στην έδρα της, ωστόσο οι οπαδοί στις εξέδρες του Olimpico θα είναι μοιρασμένοι.

Για την ώρα, η Roma διεκδικεί με την Inter και το Scudetto και βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τους «νερατζούρι», μετά την ήττα-σοκ από την Sampdoria πριν από δέκα ημέρες. Τουλάχιστον, το Σάββατο επιβλήθηκε 2-1 της Parma εκτός έδρας, ανέκτησε εν μέρει την ψυχολογία της ενώ ξεκουράστηκε και μια ημέρα παραπάνω από την Inter. Επιπλέον, φέτος δεν ηττήθηκε από την σημερινή της αντίπαλο, παίρνοντας ισοπαλία στο San Siro και κερδίζοντας 2-1 στο Olimpico.

Ακόμα και έτσι, όμως, η Inter είναι στο δρόμο για ένα τρομερό τρεμπλ. Οι «νερατζούρι» είναι στον τελικό του Champions League (στις 22 Μαΐου κοντράρεται με την Bayern Munich), είναι στην πρώτη θέση της Serie A με δύο βαθμούς περισσότερους από τη Roma και, φυσικά, στον τελικό του Coppa Italia. Το οποίο έχει κατακτήσει μόλις πέντε φορές, με τελευταία την περίοδο 2005/06.

Το συγκρότημα του Jose Mourinho έχει αποκτήσει νοοτροπία νικητή, κάτι που φάνηκε περίτρανα στις προκρίσεις επί των Manchester United και Barcelona στο Champions League. Στα ημιτελικά του κυπέλλου η Inter απέκλεισε την Fiorentina ενώ το βράδυ της Κυριακής επικράτησε 2-0 της Lazio στο Olimpico! Σε ένα ματς που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την αγωνιστική διάθεση που έδειξαν οι «λατσιάλι»…

Σημαντική απουσία για τους «νερατζούρι» αυτή του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Lucio, με τον Ivan Cordoba να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Η δύναμη, όμως, της Inter είναι στην επίθεση με τους Diego Milito, Samuel Eto’o, Goran Pandev και Wesley Sneijder. Ειδικά ο Αργεντινός φορ βρίσκει δίχτυα σχεδόν σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια. Από την άλλη, ο Ranieri θα περιμένει πάρα πολλά στον επιθετικό τομέα από τον Mirko Vucinic ενώ δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο δεξιό μπακ Marco Cassetti.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

InterRoma OVER 2.5 γκολ

2.05

Σκόρερ Οποιαδήποτε Στιγμή

Diego Milito

William Hill (2,62), Bwin (2,71), Sportingbet (2,80)

Mirko Vucinic

William Hill (2,62), Bwin (2,71), Sportingbet (2,80)

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).