Συστήματα Στοιχήματος

συστήματα-στοιχήματος-κέρδος

Υπάρχουν συστήματα στοιχήματος που κερδίζουν χρήματα; Βεβαίως και υπάρχουν, αρκεί να αφιερώσετε πολλές ώρες στο διάβασμα και στην συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών. Ακόμα και τότε όμως τίποτα δε μας εξασφαλίζει πως θα καταλήξουμε σε ένα κερδοφόρο σύστημα στοιχήματος! Επιπλέον, στη σπάνια περίπτωση (πόσους γνωρίζετε να κερδίζουν συστηματικά από το στοίχημα με αποδείξεις; ) που επινοήσουμε ένα σύστημα που θα κερδίζει σε βάθος χρόνου, είναι πολύ πιθανόν αυτό το σύστημα να πάψει να αποδίδει και ενδεχομένως να μετατραπεί και σε χαμένο σύστημα, καθώς η αγορά θα απορροφήσει με την πάροδο του χρόνου την ανωμαλία που εκμεταλλευόμαστε, εκμηδενίζοντας το όποιο πλεονέκτημα έχουμε εντοπίσει. Απογοητευτικό έτσι;

Και πού να αναφέρουμε πως, έστω και στη σπανιότατη περίπτωση που το σύστημα είναι εγγυημένο να κερδίζει επ’ άπειρον κατά ένα μυστήριο τρόπο (το σύστημα “Άγιο Δισκοπότηρο” που ψάχνουν όλοι άλλωστε), η έλλειψη πειθαρχίας, η κακή διαχείριση των χρημάτων και η απιστία στην εφαρμογή του συστήματος θα έχουν το ίδιο αρνητικά αποτελέσματα!

Ο τζόγος μόνο εύκολο χρήμα δεν είναι!

Παρόλα αυτά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν ατέλειες στο στοίχημα και πώς οι εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος και οι traders είναι αλάνθαστοι. Αυτά τα λάθη ή αποκλίσεις της αγοράς προσπαθούμε να εντοπίσουμε κατασκευάζοντας συστήματα στοιχήματος.

Γενικές συμβουλές πριν τη δημιουργία του πρώτου συστήματος για το στοίχημα:

vasi-dedomenon-fyllo-excel-stoixima

Ένα σύστημα στοιχήματος δεν είναι αναγκαίο να στηρίζεται στα μαθηματικά, ούτε να είναι περίπλοκο όπως θα δείτε παρακάτω! Εάν έχουμε την 6η αίσθηση και ένα αλάνθαστο ένστικτο να προβλέπουμε αποτελέσματα στο στοίχημα, που μακροχρόνια μας οδηγεί στο κέρδος, είναι κι αυτό μια μορφή συστήματος! Όταν νομίζετε πως στοιχηματίζετε τυφλά, ασυνείδητα ακολουθείτε ένα σύστημα, ένα προσωπικό σχέδιο στοιχήματος (betting pattern) που από μόνο του αποτελεί μια μέθοδο στοιχηματισμού! Χωρίς όμως μια υποτυπώδης καταγραφή των αποτελεσμάτων, κολυμπάμε σε θολά νερά.

 • 5 αγώνες ποδοσφαίρου που δεν πρέπει να στοιχηματίσετε με σύστημα: Κι όμως, υπάρχουν κάποια είδη αγώνων που θα πρέπει να αποφύγετε να στοιχηματίσετε, όποιο κι αν είναι το σύστημά σας, εκτός κι αν ειδικεύεστε στο είδος αυτών! Εδώ περιλαμβάνονται οι φιλικοί αγώνες, καθώς κι εκείνοι που διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο για παράδειγμα.
 • Τι είναι το drawdown στο στοίχημα: Το drawdown είναι η μέγιστη πτώση του κεφαλαίου κατά τη διάρκεια εφαρμογής συστήματος στο στοίχημα. Συνήθως χρησιμοποιείται και για τον καθορισμό του αρχικού κεφαλαίου πριν την εφαρμογή του συστήματος.
 • Στοιχηματίζοντας Ανάποδα ένα Χαμένο Σύστημα: Έχετε ένα σύστημα το οποίο είναι μια τεράστια αποτυχία. Αντί να το εγκαταλείψετε, γιατί δεν στοιχηματίζετε κόντρα στις προβλέψεις του; Μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα που ίσως να μην περιμένατε!
 • Σύστημα ή Μονό Αποδεκτό Στοίχημα; Εδώ με τον όρο “σύστημα” εννοούμε στην πράξη το “παρολί”, το συνδυασμό δηλαδή πολλών στοιχημάτων στο ίδιο δελτίο στοιχήματος. Γιατί πρέπει να προτιμάμε τα μονά αποδεκτά στοιχήματα;
 • 7 Βήματα Αξιολόγησης Συστήματος στο Στοίχημα: Κατά τη διάρκεια δημιουργίας του συστήματος, στόχος είναι φυσικά το κέρδος. Πώς αξιολογούμε σε τελική ανάλυση εάν το σύστημα στοιχήματος που μόλις επινοήσαμε, ώστε να κρίνουμε αν άξιζε τον κόπο;
 • Απλά Συστήματα που Αποφέρουν Κέρδος στο Στοίχημα: Μην παιδεύεστε να φτιάξετε το πιο περίπλοκο σύστημα στοιχήματος του κόσμου! Θα εκπλαγείτε με την απλότητα μερικών αποδεδειγμένα κερδισμένων συστημάτων. Αφήστε που όσο πιο περίπλοκο γίνεται ένα σύστημα, τόσο δυσκολεύει η εφαρμογή του.

Κατασκευή συστημάτων για στοίχημα:

football-data-teliki-vasi-dedomenon

Ένα σύστημα στοιχήματος αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

 1. Μεταβλητές εισόδου
 2. Προτεινόμενα σημεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των μεταβλητών αυτών και
 3. Παρακολούθηση της επίδοσης του συστήματος με βάση τα αποτελέσματα και τις αποδόσεις των στοιχημάτων.

Ως μεταβλητές οι παράμετροι εισόδου εννοούμε οποιαδήποτε πληροφορία ή δεδομένο επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιστεύουμε πώς επηρεάζει το γεγονός στο οποίο στοιχηματίζουμε. Για παράδειγμα, μεταβλητή εισόδου μπορεί να είναι τα στατιστικά των ομάδων, στατιστικά προηγούμενων αγώνων, η προϊστορία, η φόρμα, τα χαρακτηριστικά των παικτών (π.χ. τενίστες), το γήπεδο, ο καιρός, και πολλά άλλα. Προφανώς η λίστα είναι ατελείωτη, για αυτό καλό θα ήταν να εισάγονται σταδιακά τα δεδομένα που μας απασχολούν.

Ακολουθεί η συσχέτιση των δεδομένων αυτών με βάση κάποια εξίσωση ή ένα περίπλοκο μαθηματικό/στατιστικό μοντέλο. Πόση βαρύτητα δίνουμε σε κάθε δεδομένο; Πόσο τοις εκατό επηρεάζει ο καιρός το αποτέλεσμα ενός στοιχήματος και πόσο οι απουσίες μιας ομάδας; Αφού καταλήξουμε στη σχέση αυτή, θα προκύψουν είτε κάποιες πιθανότητες είτε κάποια προτεινόμενα σημεία. Εάν πρόκειται για πιθανότητες, τότε το προτεινόμενο σημείο θα προκύψει συγκρίνοντας την πιθανότητα αυτή με την τρέχουσα απόδοση που θα στοιχηματίσουμε. Σύμφωνα με τη θεωρία του value betting, εάν το γινόμενό της με την απόδοση είναι μεγαλύτερο της μονάδας, θα πρέπει να στοιχηματίσουμε.

Τέλος απαραίτητα θα πρέπει να γίνεται καταγραφή των αποτελεσμάτων, διαφορετικά πραγματικά δε θα έχουμε εικόνα της πορείας του συστήματός μας. Συχνά το μέρος του συστήματος αυτό παραβλέπεται, με αποτέλεσμα είτε να σπαταλιέται επιπλέον χρόνος αναζητώντας αποτελέσματα προηγούμενων βδομάδων, είτε να αγνοείται εντελώς, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα βελτιστοποίησης του συστήματος.

eisagogi-dedomenon-excel-apotelesmata-apodoseis

 • Παράμετροι και μεταβλητές σε σύστημα ποδοσφαίρου: Ποια θα είναι τα δεδομένα που θα μας χρειαστούν ως μεταβλητές εισόδου στο σύστημά μας; Με άλλα λόγια, ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα ποδοσφαίρου και θα μας χρησιμεύσουν στην καλύτερη πρόβλεψή του; Το μαντέψατε, είναι κυριολεκτικά άπειροι. Οπότε από πού ξεκινάμε;
 • Κατασκευή Βάσης Δεδομένων Excel για Μέσους Όρους Τερμάτων: Ένα από τα πιο συνηθισμένα στατιστικά κατά τη κατασκευή συστημάτων στο στοίχημα αποτελούν οι μέσοι όροι τερμάτων. Εδώ θα μάθετε πώς υπολογίζονται και θα βρείτε ένα φύλλο Excel, το οποίο θα σας εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο κατά τη συλλογή των πληροφοριών.
 •  3 σημαντικά στατιστικά για ένα σύστημα τέννις στο στοίχημα: Σας ενδιαφέρει το στοίχημα του τένις; Καλά θα κάνετε να ξεκινήσετε από τα 3 αυτά στοιχεία των αγώνων τένις, εάν θέλετε το σύστημά σας να έχει τύχη!
 • Σύστημα Κατανομής Poisson: Υπολογισμοί και Δημιουργία Excel: Η κατανομή Poisson έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετούς παίκτες για την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου. Διαβάστε πώς να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα στοιχήματος έχοντας ως μοντέλο την κατανομή Poisson.
 • Πώς Κατασκευάζουμε ένα Σύστημα Νευρωνικών Δικτύων στο Excel: Τα νευρωνικά δίκτυα αποτελούν έναν αυτοματοποιημένο μοντέλο καθορισμού του βαθμού βαρύτητας κάθε μεταβλητής εισόδου. Με άλλα λόγια, στηριζόμενα στα αποτελέσματα καταλήγουνε στη σχέση εκείνη των μεταβλητών, που θα αποφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ζήτημα με τα νευρωνικά δίκτυα είναι φυσικά ποια δεδομένα θα πάρουμε ως μεταβλητές εισόδου.
 • Κρατήστε Αρχείο Στοιχημάτων σε Φύλλο Excel του StoiximaOnline: Ποιο το νόημα να επινοήσει κανείς ένα σύστημα στοιχήματος, εάν δεν κρατάει λεπτομερές αρχείο στοιχημάτων; Ίσως σας αρέσει το δικό μας!

Διαχείριση κεφαλαίου – Ποντάρισμα

συστήματα-στοιχήματος-γράφημα

Καταφέρνουμε και δημιουργούμε ένα σύστημα που υπολογίζει στοιχήματα με value και μάλιστα έχουμε βρει και τις κατάλληλες αποδόσεις, στις οποίες το σύστημα στοιχήματος είναι βιώσιμο. Ακολουθεί το κρίσιμο ερώτημα: Πόσα θα ποντάρουμε σε κάθε στοίχημα; Πόσα χρήματα θα ρισκάρουμε ανά σημείο και τι συμβαίνει όταν πολλά στοιχήματα θα πρέπει να τοποθετηθούν ταυτόχρονο; Βρείτε μερικές απαντήσεις για τα συστήματα πονταρίσματος και τη διαχείριση κεφαλαίου στα άρθρα που ακολουθούν.

 • Απαραίτητο Κεφάλαιο για Επαγγελματικό Στοίχημα: Το κλασικό ερώτημα. Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να γίνω επαγγελματίας παίκτης; Η απάντηση, αν και εξαρτάται από τις προσωπικές επιλογές του καθενός, είναι μάλλον απλή.
 • 6 κακές ιδέες στο σύστημα πονταρίσματος: Όλες οι ιδέες κι απόψεις που ακούσατε ή διαβάσατε κατά καιρούς και πιστέψατε πως θα ήταν η λύση που ψάχνατε στο σύστημά σας. Καλά θα κάνετε να μην τις υιοθετήσετε. Στην πραγματικότητα καλά θα κάνετε να αποτρέψετε κι άλλους, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα που θα διαβάστε.
 • Περίπλοκα συστήματα διαχείρισης κεφαλαίου: Βρείτε το value στο στοίχημα καταρχήν: Μετά από 5 χαμένα στοιχήματα ανεβάζουμε το ποντάρισμα κατά 1.4 φορές. Εάν το κεφάλαιό μας αυξηθεί κατά 65%, αφαιρούμε το 12% της αρχικής κάβας, ενώ μειώνουμε τα πονταρίσματα στα 2/3. Σας ακούγεται μπερδεμένο; Πράγματι, καλύτερα να σπαταλήσετε το χρόνο σας αναζητώντας τις καλύτερες προβλέψεις.
 • Προβλέψεις για σύστημα στοιχήματος: Διακύμανση κεφαλαίου: Θέλετε να δείτε πόσο καλύτερα ή χειρότερα μπορεί να πάει το σύστημα στοιχήματός σας; Αναρωτιέστε πόσα χρήματα μπορεί να σας έχει αποφέρει το σύστημα μετά από 1.000 ή 10.000 στοιχήματα; Ποιο θα ήταν το χειρότερο σενάριο για το κεφάλαιό σας; Όλες οι απαντήσεις στον εξομοιωτή συστήματος του Στοίχημα Online!
 • Σταθερό ποντάρισμα ή Κριτήριο Κέλλυ το Καλύτερο για Στοίχημα; Ίσως έχετε ακούσει για το κριτήριο Κέλλυ, που δεν είναι άλλο παρά ένας μαθηματικός τύπος που υπαγορεύει το μέγεθος του επόμενου πονταρίσματος ως μέρος του κεφαλαίου μας. Αφού χρησιμοποιήθηκε κι από πασίγνωστους επενδυτές όπως ο Warren Buffett, μήπως είναι καιρός να τον χρησιμοποιήσετε κι εσείς; Ή μήπως να παραμείνετε στο σταθερό ποντάρισμα;
 • Κριτήριο Kelly ως Ποντάρισμα σε Ταυτόχρονα Στοιχήματα: Online Υπολογισμός: Ο υπολογισμός του κριτηρίου Κέλλυ όταν πρόκειται να στοιχηματίσουμε σε ένα γεγονός είναι απλός. Τα πράγματα περιπλέκονται κάπως όταν 2 ή περισσότεροι αγώνες έχουν την ίδια ώρα έναρξης. Πόσα πρέπει να ποντάρουμε τότε;
 • Επαγγελματίας παίκτης: Ένα και καλό στοίχημα, ή πολλά και μέτρια; Άλλο ένα κλασικό ερώτημα. Πόσα στοιχήματα πρέπει να τοποθετούμε τη βδομάδα, το μήνα, το χρόνο; Τελικά αξίζει να κυνηγάμε πολλά στοιχήματα με μικρό value, ή λίγα και πιο… “σίγουρα”;
 • Απόδοση Επένδυσης στο Στοίχημα και Πόκερ (Return-On-Investment ή ROI): Το απόλυτο στατιστικό για την επίδοση του συστήματος που εφαρμόζουμε. Χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε με άλλα συστήματα αλλά και με οποιαδήποτε μορφή επένδυσης.

apodosi-ependysis-ROI

Τι μπορεί να μας ξέφυγε στο σύστημα στοιχήματος;

Τα υπολογίσαμε όλα; Είμαστε σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε σε εφαρμογή το σύστημα στοιχήματος που μόλις δημιουργήσαμε; Μήπως ξεχάσαμε κάτι από τα παρακάτω;

Ιδέες για συστήματα στοιχήματος:

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε ποια δεδομένα θα σας απασχολήσουν, σε ποιες πληροφορίες θα στηριχτείτε και με τι είδους εξισώσεις θα απαρτίσετε το σύστημα στοιχήματος, δείτε μερικά συστήματα στοιχήματος που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στο Στοίχημα Online. Μπορεί να βρείτε τη χαμένη σας έμπνευση. Εάν μάλιστα έχετε να μοιραστείτε τη δικιά σας μοναδική ιδέα ή ένα υποσχόμενο σύστημα, θα χαρούμε να το ακούσουμε και να το συμπεριλάβουμε στην παρακάτω λίστα!