Japan_DenmarkΜε την τρίτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρωμένη, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα για τις δυνατότητες των ομάδων που βρίσκονται στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Ας θυμηθούμε τι συνέβη στους ομίλους Ε-Η.

Ο Arjen Robben πέρασε ως αλλαγή και βοήθησε την Ολλανδία να επικρατήσει 2-1 του Καμερούν και να «σφραγίσει» την πρώτη θέση του Ε’ Ομίλου, κλείνοντας ραντεβού για τη φάση των «16» με την Σλοβακία! Οι Robin van Persie (36’) και Klaas Jan Huntelaar (83’) σκόραραν για τους Oranje, ενώ ενδιάμεσα ο Samuel Eto’o (65’) με εύστοχο πέναλτι είχε προσωρινά ισοφαρίσει. Ωστόσο, η ομάδα του Bert van Marwijk διατήρησε το απόλυτο ρεκόρ της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Δύο υπέροχα χτυπήματα φάουλ των Keisuke Honda (17’) και Yasuhito Endo (30’) στο πρώτο ημίχρονο και ένα γκολ του Shinji Okazaki (87’) στα τελευταία λεπτά, ήταν αρκετά για να κερδίσει η Ιαπωνία 3-1 τη Δανία και να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. Η Ιαπωνία, που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Παραγουάη, έβαλε τέλος στις ελπίδες της Δανίας, η οποία για πρώτη φορά δεν κατορθώνει να προκριθεί από την πρώτη φάση. Πήγε στράφι και το γκολ του Jon Dahl Tomasson στο 81’, ο οποίος έφτασε τα 52 με την εθνική ομάδα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Poul Nielsen!

Slovakia_Italy_VittekΗ Σλοβακία κατάφερε και στάθηκε όρθια στην ασφυκτική πίεση των τελευταίων λεπτών και επιβλήθηκε 3-2 της Ιταλίας, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» και στέλνοντας σπίτι τους, τους παγκόσμιους πρωταθλητές! Δύο γκολ του Robert Vittek (25’ και 73’) και μία λόμπα του Kamil Kopunek – που είχε περάσει ως αλλαγή – στις καθυστερήσεις, αποδείχθηκαν αρκετά για την ομάδα του Vladimir Weiss προκειμένου να πάρει τη δεύτερη θέση του ΣΤ’ Ομίλου, καθώς τα γκολ των Antonio Di Natale (81’) και Fabio Quagliarella (92’) έδωσαν έναν δραματικό τόνο στο παιχνίδι… Όπως και να έχει, η κάτοχος του τροπαίου αποχαιρέτησε τη διοργάνωση! Η Παραγουάη έκανε αυτό που έπρεπε προκειμένου να «καπαρώσει» την πρώτη θέση του γκρουπ, μένοντας στο 0-0 με τη Νέα Ζηλανδία. Οι Λατινοαμερικανοί τερμάτισαν στην κορυφή με πέντε βαθμούς, έναν πάνω από τη Σλοβακία. Από την άλλη, οι «ολόλευκοι» αποχώρησαν από τη διοργάνωση έχοντας καταφέρει να παραμείνουν αήττητοι – τρεις ισοπαλίες! «Ηρωική» μορφή για τους Νεοζηλανδούς ο τερματοφύλακας Mark Paston, σταμάτησε σε πολλές περιπτώσεις τους Παραγουανούς.

Ivory_Coast_North_KoreaΒραζιλία και Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, αποτέλεσμα που έδωσε και στις δύο την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα του Carlos Dunga τερμάτισε στην πρώτη θέση του Ζ’ Ομίλου, έπειτα από ένα ματς με επτά κίτρινες κάρτες στο πρώτο μέρος, ενώ αυτή του Carlos Queiroz στη δεύτερη, έναν βαθμό πάνω από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ελάχιστες οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, με τον Nilmar να έχει δοκάρι για τους Λατινοαμερικανούς. Οι Yaya Toure (14’) και Romaric (20’) σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο και ο Salomon Kalou (82’) πέτυχε ακόμα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, καθώς η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-0 της Βόρειας Κορέας, ωστόσο το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, άφησε τους Αφρικανούς εκτός διοργάνωσης ενώ οι Ασιάτες ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με απολογισμό τρεις ήττες.

Spain_ChileΗ Ισπανία επικράτησε 2-1 της Χιλής, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, τερματίζοντας στην κορυφή του Η’ Ομίλου και εξασφαλίζοντας μια αναμέτρηση με την Πορτογαλία στη φάση των «16». Από την άλλη, το γεμάτο ψυχή παιχνίδι των αντιπάλων τους, ανταμείφθηκε με ένα ραντεβού με… τη Βραζιλία. Τα γκολ των David Villa (24’) και Andres Iniesta (37’), σε συνδυασμό με την αποβολή του Marco Estrada, φάνηκαν να δίνουν ένα τεράστιο προβάδισμα στους Ευρωπαίους με τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά το σουτ του Rodrigo Millar (47’) έβαλε ξανά τους Λατινοαμερικανούς στο «κόλπο». Η ανικανότητα της Ελβετίας να κερδίσει την Ονδούρα, μετέτρεψαν την απογοήτευση στα πρόσωπα των παικτών του Marcelo Bielsa, σε χαρά. Κι ενώ οι Ελβετοί δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, οι παίκτες της Ονδούρας σπατάλησαν σωρεία ευκαιριών για να πάρουν μια νίκη γοήτρου. Τελικά, Ευρωπαίοι και Κεντροαμερικανοί πήραν τελικά το δρόμο του γυρισμού.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).