Mandzukic_Dinamo_Zagreb_WolfsburgΗ Wolfsburg επιβεβαίωσε την απόκτηση του εξαιρετικού επιθετικού Mario Mandzukic από την Dinamo Zagreb έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους «Λύκους».

Οι «Λύκοι» είχαν βγει στο… παζάρι προκειμένου να ενισχύσουν την γραμμή πυρός τους μετά την αποχώρηση του Obafemi Martins για την Rubin Kazan. Ο προπονητής Steve McClaren είχε θέσει την απόκτηση του Mandzukic ως έναν από τους πρώτους στόχους.

Ο 24χρονος επιθετικός είναι προϊόν των ακαδημιών της Marsonia ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα στην NK Zagreb προτού μεταπηδήσει στην Dinamo το καλοκαίρι του 2007. Ο στράικερ εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί της ομάδας του που φιλοδοξεί να βρεθεί στο Champions League και οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την υπογραφή του Mario Mandzukic και είμαστε αισιόδοξοι πως θα γίνει σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το ότι ήδη μιλάει γερμανικά και θα μας δώσει περισσότερες λύσεις στην επίθεση», είπε ο γενικός διευθυντής Dieter Hoeness στην επίσημη ιστοσελίδα της Wolfsburg.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).