Zlatan Ibrahimović MilanΗ διακοπή των Χριστουγέννων ξεκίνησε, αλλά οι πρώτοι τέσσερις σύλλογοι της Serie A έχουν πάρει ήδη τα δώρα τους από το καλοκαίρι: οι Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani, Hernanes και Miloš Krasić έχουν τεράστια συμβολή στις πορείες των καινούργιων ομάδων τους, έπειτα από 17 αγωνιστικές.

Εχοντας αποκτηθεί από την FC Barcelona, ο Ibrahimović έχει πετύχει εννέα γκολ για τη AC Milan, η οποία είναι τρεις βαθμούς πάνω από τις εκπλήξεις της σεζόν, SSC Napoli και S.S. Lazio, στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Cavani έχει σκοράρει μια φορά περισσότερη για τους “παρτενοπέι”, ενώ οι Hernanes και Krasić έχουν πετύχει από πέντε γκολ για τις Lazio και Juventus, αντίστοιχα.

ΑΠΛΑ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

Ο Ibrahimović, που είχε κατακτήσει το Scudetto με τις Juventus και FC Internazionale Milano, υπήρξε καταλύτης για τους “Rossoneri”. Στα γκολ του προσθέστε και τις έξι ασίστ και ο προπονητής της Milan, Massimiliano Allegri, δηλώνει πως ο Σουηδός είναι ήδη “αναντικατάστατος” – μια άποψη που συμμερίζεται και ο έτερος νεοαποκτηθείς του καλοκαιριού, ο Robinho, που έχει σημειώσει έξι γκολ. “Κερδίζει όπου πάει”, σχολίασε ο Βραζιλιάνος. “Είναι έξυπνος, δυνατός και γρήγορος. Είναι πολύ εύκολο να παίξει κανείς στο πλάι του”.

ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Εάν η Napoli βάλει τέλος στην ξηρασία των 21 ετών, τα περισσότερα εύσημα θα πρέπει να πάνε στον Ουρουγουανό επιθετικό Cavani. Γνωστός και ως “ο ταυρομάχος” (‘’El Matador’’), ο 23χρονος έχει γίνει η επιτομή της ομάδας που μάχεται μέχρι τέλους. Ρωτήστε και τις Cagliari Calcio, US Lecce και (πρώην ομάδα του Ουρουγουανού) US Città di Palermo, οι οποίες ηττήθηκαν 1-0 με γκολ του Cavani στα τελευταία λεπτά. Συνολικά, τα 16 από τα 26 γκολ της Napoli στη Serie A έχουν σημειωθεί στο τελευταίο 20λεπτο των αγώνων της.

“Είναι ένα σημάδι ότι αυτή η ομάδα πιστεύει πάντα πως μπορεί να κερδίσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή”, σχολίασε ο προπονητής Walter Mazzarri, του οποίου η ομάδα προκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στους 32 του Europa League χάρη σε γκολ του… Cavani στο 92ο λεπτό κόντρα στη FC Steaua Bucureşti. “Πάντα είμαι αισιόδοξος, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα περάσω τα Χριστούγεννα με την ομάδα μου δεύτερη στη Serie A”.

Ο “ΠΡΟΦΗΤΗΣ”

Πέρυσι τέτοια εποχή, η Lazio ήταν 17η αλλά η άφιξη του Hernanes από São Paulo FC μεταμόρφωσε τη ομάδα του Edy Reja σε μια διεκδικήτρια του Scudetto. “Όταν ήρθα εδώ είχα πολλά να μάθω: καινούρια κουλτούρα, καινούρια γλώσσα και διάφορους τομείς του ιταλικού ποδοσφαίρου”, επεσήμανε ο Βραζιλιάνος γνωστός και ως “ο Προφήτης”. “Είμαι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις μου, αλλά γνωρίζω πως μπορώ να βελτιωθώ, όπως ακριβώς και η Lazio. Είμαι σίγουρος πως οι οπαδοί μας θα είναι ικανοποιημένοι στο τέλος της σεζόν”.

ΑΠΛΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ

Η Juventus θα ισοβαθμούσε με τις Lazio και Napoli, εάν δεν είχε δεχθεί στις καθυστερήσεις την ισοφάριση στην Verona από την AC Chievo την Κυριακή. Οι κούρσες του Krasić έχουν γίνει ο εφιάλτης πολλών προπονητών της Serie A – με προφανή την εξαίρεση του Luigi Delneri. “Δεν περίμενα πως θα κάνει τέτοια διαφορά”, σχολίασε ο συμπαίκτης του, επίσης αποκτηθείς το καλοκαίρι, Alberto Aquilani, για τον ποδοσφαιριστή που ήρθε από την PFC CSKA Moskva. “Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο ‘’ισοπεδωτικός’’ είναι. Απλά ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι”.

Milan, Napoli και Lazio κάνουν τις ίδιες ευχές για τους δικούς τους “μάγους με τα δώρα”. Η πληγωμένη από τραυματισμούς Inter, κάτοχος του τίτλου, είναι 13 πόντους μακριά από την κορυφή, αν και έχει δύο αγώνες λιγότερους. Ωστόσο οι αστέρες της, που θα επιστρέψουν, θα πρέπει να τα δώσουν όλα από τον Ιανουάριο.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).