premier-league-prognostikaΤο πώς θα τελειώσει αυτό το παιχνίδι της Premier League, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει. Ή μήπως όχι; Πάντως, και οι δυο ομάδες παρουσιάζονται εξαιρετικά ασταθείς τη φετινή σεζόν, με τον αποκλεισμό της Everton από το FA Cup στα χέρια της Reading (ομάδα της Championship) να αποτελεί το τελευταίο… κεφάλαιο στο βιβλίο των εκπλήξεων. Η Newcastle φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι και αυτό θα φανεί και στα προγνωστικά μας.

Σαν να μην έφτανε στην Everton ο αποκλεισμός από το FA Cup, λίγες μόνο ημέρες μετά την θριαμβευτική πρόκριση επί της Chelsea στο Stamford Bridge, ήρθαν να προστεθούν και δυο σοβαρές απώλειες παικτών. Ο Marouane Fellaini θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση στον αστράγαλο και θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν ενώ ο έτερος μέσος, Tim Cahill, είναι επίσης τραυματίας και θα λείψει για τις τρεις επόμενες εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως οι Toffees κινδυνεύουν να τερματίσουν στο κάτω μισό της Premier League για πρώτη φορά από το 2006.

NewcastleΑπό την άλλη, η επιστροφή της Newcastle στα μεγάλα σαλόνια είχε αρκετά highlights. Ωστόσο, παρά τους θριάμβους επί των Aston Villa (6-0), Sunderland (5-1) και West Ham (5-0) φέτος, δεν έχει καταφέρει να πετύχει δυο διαδοχικές νίκες μέσα στο Saint James’ Park. Ισως η σεζόν των Magpies συνοψίζεται εξαιρετικά στο πρόσφατο 4-4 με την Arsenal: Είδαμε την καλύτερη και τη χειρότερη Newcastle στο ίδιο παιχνίδι.

everton-logoΥπάρχουν, όμως, και άλλα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της ομάδας του Alan Pardew. Η Everton δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη Newcastle μέσα στο St James’ Park από το 2000 – έχουν περάσει οκτώ αγώνες. Επιπλέον, οι γηπεδούχοι έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά σε εννέα αγώνες μέσα στο 2011. Ακόμα, μόνο η Manchester United (39) έχει πετύχει περισσότερα γκολ εντός έδρας σε σχέση με τις Magpies (31) φέτος. Από την πλευρά της, η Everton δεν έχει καταφέρει να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της εκτός έδρας τους πέντε τελευταίους μήνες (από τις 2 Οκτωβρίου).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Newcastle – Everton 1

2.45

Newcastle – Everton over 2,5

2.05

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).