fa_cupΠρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ των δυο ομάδων που είναι οι πιο πετυχημένες στην ιστορία του FA Cup. Μαζί, έχουν σηκώσει την κούπα 21 φορές. Ωστόσο, μια εκ των Manchester United και Arsenal θα πρέπει να μείνουν εκτός ημιτελικών, μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση στο Old Trafford.

Πριν από δυο εβδομάδες, η Arsenal ήταν εντός και των τεσσάρων διοργανώσεων (Premier League, FA Cup, Carling Cup, Champions League). Ωστόσο, εάν ηττηθεί και από την Manchester United, τότε το ενδιαφέρον της θα στραφεί μόνο στην Premier League και στο κυνήγι της… Manchester United, η οποία προπορεύεται κατά τρεις βαθμούς, αλλά έχει κι ένα παιχνίδι περισσότερο! Οι Gunners ευελπιστούν, πάντως, να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για το Wembley για δεύτερη φορά μέσα σε επτά εβδομάδες, μετά την ήττα στον τελικό του Carling Cup από την Birmingham City (2-1).

Τα δεδομένα, πάντως, είναι υπέρ της ομάδας του Sir Alex Ferguson. Σε 212 αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων, η United έχει πετύχει εννέα νίκες περισσότερες. Επιπλέον, οι Red Devils είναι αήττητοι στα έξι τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης κόντρα στην Arsenal και φιλοδοξούν να πετύχουν την τέταρτη διαδοχική νίκη τους. Στην τελευταία μεταξύ τους συνάντηση, για τη φετινή Premier League, η United επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Ji-Sung Park – θα απουσιάσει από το σημερινό ματς λόγω τραυματισμού.

Μέσα στο Old Trafford η Manchester United είναι… εγγύηση. Εχει κερδίσει τα οκτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της και δεν έχει ηττηθεί εκεί στα 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημα της σεζόν. Για την ακρίβεια, είναι αήττητη στο «Θέατρο των Ονείρων» εδώ και 23 αγώνες, όταν η Chelsea την είχε κερδίσει 2-1 τον περασμένο Απρίλιο για την Premier League.

Arsene WengerΑπό την άλλη, η Arsenal έρχεται από την εκτός έδρας ήττα 3-1 από την Barcelona στο Camp Nou και τον αποκλεισμό από το Champions League. Ένα ματς που άφησε πολλά τραύματα στους Gunners. Η ομάδα του Arsene Wenger έχει μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης ενώ έχει ηττηθεί στα δυο πιο πρόσφατα μακριά από το Emirates Stadium και δεν έχει κερδίσει στα τέσσερα πιο πρόσφατα ταξίδια της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά νέα, η Manchester United θα στερηθεί των υπηρεσιών του Nani αλλά και του Rio Ferdinand, ο οποίος δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του, ωστόσο επιστρέφει ο έτερος κεντρικός αμυντικός Nemanja Vidic που εξέτισε την τιμωρία του. Από την άλλη, ο αρχηγός Cesc Fabregas υπέστη υποτροπή την Τρίτη και θα απουσιάσει – με τον Robin van Persie να παίρνει το περιβραχιόνιο – όπως και οι Wojciech Szczesny, Theo Walcott και Alex Song.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Manchester United – Arsenal          1

2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).