TottenhamΣε ολόκληρη την ιστορία των διοργανώσεων της UEFA, μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να ανατρέψουν μειονέκτημα τεσσάρων γκολ από τον πρώτο αγώνα και να προκριθούν. Τέτοια είναι η δυσκολία της αποστολής της Tottenham, η οποία ηττήθηκε 4-0 στο Santiago Bernabeu από τη Real Madrid την περασμένη Τρίτη. Η δική μας, με τα προγνωστικά, είναι πιο εύκολη.

Το… παράξενο της υπόθεσης είναι πως η Real είναι μια από αυτές τις «επίλεκτες» ομάδες, όταν είχε ηττηθεί 5-1 από την Borussia Monchengladbach στον πρώτο αγώνα, αλλά επικράτησε 4-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του UEFA Cup της περιόδου 1985-86. Οι Leixoes SC και FK Partizan είναι οι άλλες δυο ομάδες που το έχουν καταφέρει. Αν και στην Tottenham επιμένουν πως δεν έχει τελειώσει η υπόθεση-πρόκριση, έχοντας ως επιχείρημα τη δύναμη του White Hart Lane (τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στο Champions League), σίγουρα το έργο τους είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο.

Οι δυο κίτρινες κάρτες που είδε ο Peter Crouch στον αγώνα της ισπανικής πρωτεύουσας, που έχουν ως αποτέλεσμα να απουσιάσει λόγω τιμωρίας από το σημερινό παιχνίδι, και η γραμμή πυρός της Real έφεραν το τελικό 4-0, με τον Emmanuel Adebayor να σκοράρει δις και τους Angel Di Maria και Cristiano Ronaldo να βρίσκουν επίσης δίχτυα. Αν και ο τερματοφύλακας των «Spurs», Heurelho Gomes, πιστεύει πως «θαύματα γίνονται» και οι «Spurs» πιθανότατα να πάρουν ώθηση από την ατμόσφαιρα του White Hart Lane, ρεαλιστικά μόνο το γόητρό τους έχουν να σώσουν. Ο Steven Pienaar αναμένεται να επιστρέψει από τραυματισμό, αλλά οι Vedran Corluka και Niko Kranjcar είναι αμφίβολοι.

Real Madrid FCΗ ανησυχία της Real θα είναι να προστατέψει παίκτες που βρίσκονται στο όριο των καρτών, προκειμένου να είναι διαθέσιμοι στον πρώτο ημιτελικό – οι Ricardo Carvalho, Sergio Ramos, Raul Albiol, Ronaldo και Di Maria είναι αυτοί που κινδυνεύουν. Γι’ αυτό ο Alvaro Arbeloa θα περάσει σε ρόλο δεξιού μπακ αντί του Ramos, ενώ ο Di Maria ίσως μείνει στον πάγκο προκειμένου στη μεσαία γραμμή να αγωνιστούν οι Xabi Alonso, Lassana Diarra και Sami Khedira, πίσω από τους τρεις προωθημένους Ronaldo, Adebayor και Mesut Ozil. Με τα παιχνίδια με την Barcelona να ακολουθούν – το Σάββατο στο Bernabeu για την Primera Division, την ερχόμενη Τετάρτη τον τελικό του Copa del Rey και τους ημιτελικούς του Champions League – σίγουρα ο Jose Mourinho θα θέλει να περάσει… αναίμακτα το παιχνίδι στο Λονδίνο.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Tottenham – Real Madrid    under 2,5

2.20

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).