bundesligaΗ τελευταία αγωνιστική της Bundesliga έχει λίγα πράγματα να προσφέρει. Ο τίτλος έχει κριθεί, οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Champions League και στο Europa League, επίσης. Μένει ανοιχτή η μάχη της παραμονής. Φαντάζει εύκολο το έργο μας για προγνωστικά. Είναι όμως;

Η τελευταία νίκη της Hoffenheim επί της Wolfsburg ήταν πριν από περίπου τρία χρόνια. Εκτοτε, έχει πάρει μόλις μια ισοπαλία κόντρα στους «Λύκους», χάνοντας τρεις φορές. Ο σύλλογος του Sinsheim, μάλιστα, έχει δεχτεί 10 γκολ σε πέντε αγώνες κόντρα στη Wolfsburg. Ο Grafite, στο διάστημα αυτό, σημείωσε τρία γκολ και μοίρασε τέσσερις ασίστ κόντρα στη Hoffenheim! Ο Felix Magath, εκτός από τους τίτλους που έχει κατακτήσει, έχει σώσει τρεις ομάδες από τον υποβιβασμό: το Hamburg (1995/96), την Eintracht Frankfurt (1999/2000) και τη Stuttgart (2000/01).

Ο τεχνικός της Hoffenheim, Marco Pezzaiuoli, ξύνει το κεφάλι του, αφού οι αμυντικοί Manuel Gulde και Josip Simunic, οι μέσοι Boris Vukcevic και Tobias Weis και ο επιθετικός Denis Thomalla θα απουσιάσουν σίγουρα από το τελευταίο παιχνίδι του προπονητή στον πάγκο, αφού από το καλοκαίρι θα αναλάβει ο Holger Stanislawski, που μέχρι πρόσφατα ήταν στον πάγκο της St Pauli που υποβιβάστηκε. Αντίθετα, ο Magath έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του προκειμένου να πάρει η Wolfsburg τη νίκη που χρειάζεται για να εξασφαλίσει τη θέση της στην Bundesliga και την επόμενη σεζόν.

Η Freiburg έχει κερδίσει μόλις μια φορά στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις την Bayer Leverkusen, έχοντας ηττηθεί σε έξι περιπτώσεις. Ο Robin Dutt βρίσκεται στην εξής θέση: εάν η Freiburg κερδίσει και η Bayern Munich επικρατήσει της Stuttgart, τότε η ομάδα που θα προπονεί την νέα σεζόν – και που λέγεται Bayer Leverkusen – θα χάσει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League και θα χρειαστεί να δώσει προκριματικούς αγώνες! Σε παρόμοια κατάσταση είναι και ο Jupp Heynckes της Bayer Leverkusen, καθώς μια ήττα θα δώσει την ελπίδα στην επόμενη ομάδα του, την Bayern Munich, να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Ο τερματοφύλακας Simon Pouplin, ο αμυντικός Pavel Krmas, οι μέσοι Yacine Abdessadki, Johannes Flum, Daniel Williams και ο επιθετικός Tommy Bechmann είναι εκτός για τη Freiburg. Ο Omer Toprak, που θα μετακομίσει στην Bayer Leverkusen το καλοκαίρι, είναι τιμωρημένος έχοντας αποβληθεί την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Borussia Monchengladbach. Από την άλλη, ο Heynckes δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Hoffenheim – Wolfsburg 2

2,10

Grafite            Να Σκοράρει Στον Αγώνα

2,45

Freiburg – Bayer Leverkusen          2

1,80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).