paok-tottenham-toumpaΦινάλε σήμερα, Πέμπτη, για την πρώτη φάση του Europa League. Με τους ομίλους 1-2-3 και 7-8-9 να ολοκληρώνονται, θα γίνουν γνωστές όλες οι ομάδες που θα μπουν στην κλήρωση για την φάση των 32 της διοργάνωσης. Εκεί όπου βρίσκεται ήδη ο ΠΑΟΚ και θα «αποφασίσει» εάν θα πάρει μαζί του τη Rubin Kazan ή την Tottenham Hotspur.

Στον 1ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ (στο 2.87) είναι ρυθμιστής της κατάστασης. Υποδέχεται τη Rubin Kazan (στο 2.80) η οποία «βολεύεται» με δυο αποτελέσματα προκειμένου να ακολουθήσει τους Θεσσαλονικείς στον επόμενο γύρο του Europa League: και με ισοπαλία και με νίκη. Ακόμα και με μια «μικρή» ήττα, π.χ. με 1-0 ή 2-1, αρκεί να μην κερδίσει με μεγάλη διαφορά τερμάτων η Tottenham τη Shamrock. Η ισοπαλία (μόλις στο 2.37) «βολεύει» και τις δυο ομάδες που θα πάρουν χέρι χέρι την πρόκριση, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Tottenham Hotspur. Αυτό που χρειάζεται η Tottenham (στο 1.40) είναι και να κερδίσει τη Shamrock Rovers (στο 6.00) στην Ιρλανδία πετυχαίνοντας τουλάχιστον τέσσερα γκολ, αλλά και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τη Rubin, προκειμένου Αγγλοι και Ρώσοι να ισοβαθμήσουν και να πάρει την πρόκριση η Tottenham χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων. Τι θα γίνει, όμως; Η Tottenham θα κάνει το καθήκον της – νίκη και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο (στο 2.00 στην αγορά Ημίχρονο/Τελικό) και με τουλάχιστον τέσσερα γκολ (στο 5.00 στην αγορά Tottenham Γκολ/Μανία) επί της Shamrock – και στην Τούμπα θα γίνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ και το άγχος της Rubin, θα φέρουν ένα «κλειστό» ματς, με το under 2,5 γκολ να είναι μια καλή επιλογή.

Στον 2ο όμιλο, τα παιχνίδια θα γίνουν επειδή… πρέπει να γίνουν. Η Standard Liege (στο 3.00) δεν χάνει την πρώτη θέση, ακόμα κι αν ηττηθεί από την Kobenhavn (στο 2.00) στη Δανία, αφού υπερισχύει στην ισοβαθμία του Hannover (στο 1.36) που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους, υποδέχεται την Vorslka Poltava (στο 7.00) και, επίσης, υπερτερεί στην ισοβαθμία της Kobenhavn που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους. Πιθανοί και οι δυο άσοι, κρατάμε αυτόν της Kobenhavn που έχει το κίνητρο να αποδείξει πως… τζάμπα αποκλείστηκε αλλά και θέλει να πάρει ρεβάνς για το 3-0 από τη Standard στο Βέλγιο.

Τέλος, στον 3ο όμιλο, είναι και εδώ ξεκάθαρα τα πράγματα. Η PSV Eindhoven (στο 1.28) θα τερματίσει στην πρώτη θέση ό,τι κι αν συμβεί στο εντός έδρας παιχνίδι της με την ουραγό του ομίλου, Rapid Bucuresti (στο 8.00). Επίσης, η Legia Warszawa (στο 3.20) πήρε και αυτή το εισιτήριο για τους 32 του Europa League ως δεύτερη και θα αντιμετωπίσει την Hapoel Tel-Aviv (στο 2.00) στο Ισραήλ θέλοντας μόνο να προστατέψει το γόητρό της. Η PSV «μοίρασε» τρεις τριάρες στα πέντε παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής, η Rapid «έφαγε» ισάριθμες τριάρες, επομένως το over 2,5 γκολ φαντάζει πολύ πιθανό.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΠΑΟΚ – RUBIN KAZAN   UNDER 2,5 ΓΚΟΛ

SHAMROCK ROVERS – TOTTENHAM           OVER 3,5 ΓΚΟΛ @ 2.75

SHAMROCK ROVERS – TOTTENHAM           2/2 (Η) 2.00

KOBENHAVN – STANDARD LIEGE    1 @ 2.00

PSV EINDHOVENRAPID BUCURESTI        OVER 2,5 ΓΚΟΛ @

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).