la_liga_logoΤο πρωτάθλημα στην Ισπανία έχει αποκτήσει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Real Madrid. Στο Clasico της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Barcelona, θα έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» από νωρίς τον τίτλο η ομάδα του Jose Mourinho, ωστόσο για την ώρα καλείται να ασχοληθεί με την Sporting Gijon για την 15η αγωνιστική της La Liga.

Ακόμα κι αν θες να στηρίξεις την έκπληξη, δεν γίνεται. Η Sporting Gijon (στο 13.00) διατηρούσε αήττητο πέντε αγωνιστικών (τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες) μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και διασύρθηκε 4-0 στη Levante. Η λογική λέει πως η Real Madrid (στο 1.23) δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από το El Molinon και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της La Liga (στο 1.50 η ομάδα του Jose Mourinho στην αγορά Νικητής 2011/12), φτάνοντας στην 9η διαδοχική της νίκη – με 36-7 γκολ! Επειδή η Real ενίοτε βρίσκει προβλήματα απέναντι σε κλειστές άμυνες και η Gijon έχει 5 under 2,5 γκολ σε επτά εντός έδρας ματς – η Real έχει τρία σε επτά ταξίδια της – θα ρισκάρω με το under 2,5 γκολ (στο 2.60). Θα είναι αρκετό ένα φάουλ του Cristiano Ronaldo (στο 3.50 στην αγορά Να Σκοράρει Το Πρώτο Γκολ) ή ένα ξεπέταγμα του Gonzalo Higuain (στο 4.25 στην αγορά Να Σκοράρει Το Πρώτο Γκολ) για να πάρει τη νίκη η Real.

Εάν δεν κερδίσει και τώρα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με την Atletico Madrid (στο 1.55). Τουλάχιστον όχι πριν την αλλαγή του χρόνου… Το πάλεψε κόντρα στην Real στο ντέρμπι της Μαδρίτης η Atletico, προηγήθηκε αλλά έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο και κατέρρευσε. Ωστόσο, έδειξε στο Europa League και στη νίκη-πρόκριση 1-0 επί της Celtic στη Γλασκώβη, πως συνέρχεται. Αήττητη μέσα στο Vicente Calderon η ομάδα του Gregorio Manzano και με τον Radamel Falcao (7 γκολ) να είναι πλέον υγιής μπορεί να καταβάλλει την αντίσταση της Rayo Vallecano (στο 6.50) που, όπως έδειξε στην ήττα 2-1 από τη Valencia, δεν «έχει» ομάδες μεγαλύτερης ποιότητας. Επιπλέον, μεσοβδόμαδα παραδόθηκε στις ορέξεις της Barcelona γνωρίζοντας βαριά ήττα 4-0 στο Camp Nou. Πάντως, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο over 2,5 γκολ στα οκτώ ταξίδια της, δείγμα του ότι παλεύει τα παιχνίδια – στο 2.15 το under 2,5 γκολ. Νίκη για την Atletico μεν, με χαμηλό σκορ δε…

Από τον τυφλό και τον κουτσό, θα προτιμήσω αυτόν που παίζει εντός έδρας. Η Osasuna (στο 2.10) έρχεται από την σπουδαία νίκη 2-1 στην Espanyol κι έχει την ευκαιρία να πάρει δεύτερο σερί τρίποντο υποδεχόμενη την Real Betis. Η Betis (στο 3.50), συμπλήρωσε εννέα αγωνιστικές χωρίς επιτυχία (οκτώ ήττες – εκ των οποίων οι έξι σερί – με 3-14 γκολ και μια «λευκή» ισοπαλία). Μάλιστα, στο 2-3 από την Sociedad την προηγούμενη εβδομάδα, η Betis κατάφερε να σκοράρει έπειτα από πέντε αγώνες! Δύσκολα θα πάρει βαθμό από την αήττητη εντός έδρας Osasuna του Jose Luis Mendilibar.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

SPORTING GIJON – REAL MADRID   UNDER 2,5 ΓΚΟΛ @ 2.60

ATLETICO MADRID – RAYO VALLECANO 1 @ 1.55

OSASUNA – REAL BETIS            1 @ 2.10

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).