kypello-elladasΗ 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας περιλαμβάνει την «αετομαχία» της Τούμπας, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ. Δυο ομάδες που μέσω αυτής της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν ένα τρόπαιο τη φετινή σεζόν, αφού σε ό,τι έχει να κάνει με τη Super League, έχουν μείνει πολύ πίσω. Σε περίπτωση ισοπαλίας με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, θα υπάρξει παράταση και, εάν χρειαστεί, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

Μια θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας διεκδικούν το βράδυ της Τετάρτης, ΠΑΟΚ (στο 2.10) και ΑΕΚ (στο 3.30). Δυο ομάδες που έχουν «προηγούμενα» από τις περυσινές μονομαχίες τους για τα ημιτελικά του ίδιου θεσμού: το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά στην Τούμπα η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και την πρόκριση χάρη σε μια κεφαλιά του Τραϊανού Δέλλα Βέβαια, το αν ο «Κολοσσός» θα βρίσκεται απόψε στην ενδεκάδα της «Ενωσης», είναι άλλο θέμα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν πέρυσι συνολικά έξι φορές – τέσσερις για το πρωτάθλημα της Super League και δυο για το Κύπελλο. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τέσσερις αγώνες για το πρωτάθλημα – δύο στην κανονική του διάρκεια και δύο στα play off – ολοκληρώθηκαν με over 2,5 γκολ (στο 2.30)! Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 (στο 9.50) και στα δυο παιχνίδια, ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ βγήκε νικήτρια με σκορ 4-0 (κανονική διάρκεια) και 3-0 (play off). Επιπλέον, η φετινή μεταξύ των δυο ομάδων αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη, βρήκε την ομάδα του Laszlo Boloni νικήτρια με σκορ 3-0 – πάλι over 2,5 γκολ, δηλαδή.

Στο Κύπελλο, πάντως, πέρυσι «θριάμβευσε» το under 2,5 γκολ (στο 1.55) και ακόμα περισσότερο, το under 1,5 γκολ (στο 2.80). Και η αλήθεια είναι πως σε σχέση με το προ μηνών 3-0 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ (κυρίως) θα παραταχθεί κατά πολύ αλλαγμένος ενώ και η φιλοσοφία του αγώνα είναι διαφορετική. Ένα γκολ ίσως κρίνει την πρόκριση και, σημαντικό ρόλο, θα παίξει το ποια ομάδα (αν) θα σκοράρει πρώτη. Τη λύση ίσως δώσει ένας εκ των Vladan Ivic για τον ΠΑΟΚ και Jose Carlos για την ΑΕΚ, που πληρώνουν και καλύτερα.

Αναμένεται «σφιχτό» παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν επιφυλακτικά και να τα δίνουν όλα στο δεύτερο ημίχρονο (στο 2.00 στην αγορά Ημίχρονο με τα Περισσότερα Γκολ). Πάμε για ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο (στο 1.909 στην αγορά Αποτέλεσμα Ημιχρόνου) και μάλιστα χωρίς γκολ (στο 2.15 το 0-0 στην αγορά Ακριβές Σκορ Ημιχρόνου).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ           under 1,5 γκολ @ 2.80

Ημίχρονο με τα Περισσότερα Γκολ            2ο Ημίχρονο @ 2.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).