uefa-champions-leagueΧριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις Αγιες ημέρες του Πάσχα και να γεμίσατε μπαταρίες μιας και πλέον Champions League, Europa League αλλά και τα πρωταθλήματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και χρειάζεται καθαρό μυαλό για την σωστή επιλογή των σημείων.

Στον πρώτο ημιτελικό του Champions League, η Bayern Munich (στο 2.60) υποδέχεται τη Real Madrid (στο 2.70) στην Allianz Arena, στο ίδιο γήπεδο δηλαδή που θα διεξαχθεί και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης. Εχοντας πλέον τεθεί εκτός διεκδίκησης της Bundesliga, η Bayern βλέπει αυτό το παιχνίδι ως μονόδρομο για την κατάκτηση ενός κορυφαίου τροπαίου φέτος – υπάρχει και ο τελικός του DFB Pokal με αντίπαλο την βέβαιη πρωταθλήτρια και φέτος, Dortmund, αλλά η αίγλη δεν είναι ίδια… Από την άλλη, η Real το ερχόμενο Σάββατο πάει στο Camp Nou για να παίξει ακόμα ένα Clasico κόντρα στην το οποίο, πιθανότατα, καθορίσει και τον πρωταθλητή της φετινής La Liga.

Οι δυο ομάδες έχουν μεγάλο παρελθόν. Και μόνο το γεγονός πως έχουν κοντραριστεί 18 φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα λέει όλα. Με την Bayern να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, άσχετα εάν ο Jose Mourinho θέλησε να υποβαθμίσει το ρόλο της παράδοσης: οι Βαυαροί μετρούν 10 νίκες έναντι έξι (6) των Ισπανών. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δυο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές σε ημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με την Bayern να παίρνει τις τρεις την πρόκριση (στο 2.50 στην αγορά Να Προκριθεί)! Το πιο αξιοπρόσεκτο, όμως, στατιστικό; Η Bayern μετράει οκτώ (8) νίκες και μια (1) ισοπαλία κόντρα στη Real Madrid όταν την αντιμετωπίζει στο Μόναχο!

Δεν είναι μόνο οι προηγούμενες αναμετρήσεις που συνδέουν τις δυο ομάδες. Είναι και η παρουσία του Jupp Heynckes στον πάγκο της Bayern. Ο Γερμανός τεχνικός είχε οδηγήσει τη Real στην κατάκτηση του Champions League το 1998 και μόνο φίλους άφησε στη Μαδρίτη! Επίσης, στους Βαυαρούς αγωνίζεται ο Arjen Robben (στο 3.00 στην αγορά Σκόρερ Οποτεδήποτε) ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Real Madrid όμως οι τραυματισμοί και η αλλαγή πολιτικής δεν τον βοήθησαν να καθιερωθεί. Και σίγουρα ο Ολλανδός κάτι θα θέλει να αποδείξει ειδικά μετά και το χαμένο πέναλτι στην – καταδικαστική όπως αποδεικνύεται – ήττα από την Dortmund την περασμένη εβδομάδα.

Τι πιστεύω πως θα συμβεί; Η Bayern με τη δύναμη της έδρας, της παράδοσης και το πάθος που διακρίνει τους Γερμανούς – και για το οποίο μίλησε ο Mourinho – θα πάρουν μια ισχνή νίκη απόψε το βράδυ στην Allianz Arena. Το ότι θα σκοράρει και η Real Madrid το θεωρώ δεδομένο, επομένως θα βγει σχετικά εύκολα το over 2,5 γκολ (στο 1.70).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Bayern Munich – Real Madrid        over 2,5 @ 1.70

Arjen Robben            Σκόρερ Οποτεδήποτε @ 3.00

Bayern Munich – Real Madrid        2-1 (ΑΣ) @ 9.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).