Το Champions League ανοίγει για τις πύλες του για τη σεζόν 2012/13. Η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων αρχίζει σήμερα Τρίτη, με τους ομίλους 1-4. Ξεχωρίζει η σύγκρουση της Real Madrid με τη Manchester City την ώρα που ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Schalke.

Το σπουδαιότερο παιχνίδι διεξάγεται στο Santiago Bernabeu, με τη Real Madrid (στο 1.65) να φιλοξενεί τη Manchester City (στο 5.50). Η «Βασίλισσα» θέλει να αφήσουν πίσω της το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αλλά και την εσωτερική μιζέρια, η οποία προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Cristiano Ronaldo (στο 1.91 στην αγορά Να Σκοράρει) περί “στεναχώριας”. Η Real ήταν απογοητευτική (και) κόντρα στη Sevilla, όπου και ηττήθηκε 1-0 δεχόμενη το γκολ από το 67ο δευτερόλεπτο, τη στιγμή που η Manchester City είναι, για την ώρα, υποφερτή. Ο Roberto Mancini θα προσπαθήσει να πάρει και μια προσωπική εκδίκηση από τον Jose Mourinho, με τον Πορτογάλο να αναλαμβάνει την Inter Milan μετά τον Ιταλό και να την οδηγεί στην κατάκτηση του Champions League. Μπορεί; Αν οι “Citizens” το πάνε το ματς εκεί που πρέπει – σπάσιμο νεύρων και ρυθμού – τότε ίσως βρουν την ευκαιρία. Αλλωστε, πλέον οι παίκτες της City έχουν παραστάσεις από τέτοιου είδους παιχνίδια. Από την αγορά Πρώτος Σκόρερ θα τιμήσω τον David Silva (στο 15.00) που μόλις χθες επέκτεινε το συμβόλαιό του ως το 2017!

Οι χαμηλοί άσοι των Dortmund (κόντρα σε Ajax) και Paris Saint Germain (κόντρα σε Dynamo Kiev) δεν με ενθουσιάζουν, αντίθετα θα κοντράρω τον, επίσης, χαμηλό άσο της AC Milan. Οι “Rossonerri” (στο 1.50) απογοητεύουν στη Serie A – με δυο ήττες στο Giuseppe Meazza σε ισάριθμα ματς – με τον Massimiliano Allegri να νιώθει τη Γη να τρέμει κάτω από τα πόδια του. Το ματς είναι σαν “τελικός” για τον Ιταλό προπονητή που, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν διαθέτει πλέον παίκτες με προσωπικότητα, αφού όλοι έφυγαν το καλοκαίρι. Οχι πως η Anderlecht (στο 8.50) είναι κάποιο φόβητρο. Ισα ίσα, δυο φορές πήγες στο Μιλάνο κι αμφότερες έφυγε ηττημένη τα τελευταία χρόνια. Αλλά είναι πιο στρωμένη ομάδα, χωρίς εσωτερικά προβλήματα και με παίκτες που έχουν φιλοδοξία. Το ερώτημά μου είναι ένα: θέλουν οι παίκτες της AC Milan να “φάνε” τον Allegri; Αν ναι, τότε δύσκολα θα κερδίσουν οι “Rossonerri”. Κι εγώ ποντάρω σ’ αυτό.
Την Porto δεν την έχω για τόσο φαβορί (1,87), η Arsenal (στο 2.10) αξίζει να πονταριστεί στη μη ήττα της μέσα στο La Mosson απέναντι στην παραπαίουσα Montpellier (στο 3.50) ενώ εξαιρετικά αμφίρροπη προβλέπεται η αναμέτρηση στο Rosalleda ανάμεσα σε Malaga (στο 2.25) και Zenit (στο 3.20) – αν και οι Ρώσοι έχουν πάρει φόρα…

Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, θα πέσουν κορμιά. Ολυμπιακός (στο 2.98) εναντίον Schalke (στο 2.70), με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (στο 11.00 στην αγορά Να Σκοράρει) να επιστρέφει στο γήπεδο όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά προτού μετακομίσει στους “βασιλικούς μπλε”. Βλέποντας την άμυνα των “ερυθρολεύκων” στα τρία πρώτα παιχνίδια της Super League – και παρά το απόλυτο που διατηρεί η ομάδα του Leonardo Jardim – δυσκολεύομαι να πειστώ πως δεν θα δεχθεί γκολ από τους Klaas-Jan Huntelaar (στο 5.50 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ), Julian Draxler (στο 5.50 στην αγορά Να Σκοράρει) και Ibrahim Afellay (στο 5.50 στην αγορά Να Σκοράρει). Δεν λέω πως θα ηττηθεί κιόλας ο Ολυμπιακός, ωστόσο για να κερδίσει την ομάδα του Huub Stevens θα πρέπει να πετύχει τουλάχιστον δυο γκολ. Πρώτη μου επιλογή το Over 2,5 γκολ (στο 2.15).

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

D. Silva           Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Real M. – Manchester City @ 15.00

AC Milan – Anderlecht         X2 @ 2,63

Ολυμπιακός – Schalke          over 2,5 γκολ @ 2,15

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).