Δράττοντας της ευκαιρίας με την εισαγωγή των κυνοδρομιών στο στοίχημα του ΟΠΑΠ τους τελευταίους μήνες, θέλω να αναφερθώ σε πέντε απλά βήματα, που εάν τα ακολουθήσουμε, θα μπορούμε να φτάσουμε σε κέρδος στο τέλος της ημέρας.
Πρώτο βήμα είναι η εξεύρεση της ιστοσελίδας ή του εντύπου που θα μας βοηθήσει να αναλύσουμε την κούρσα με τον καλύτερο τρόπο, να διαβάσουμε νέα και απόψεις των προπονητών και ιδιοκτήτων των λαγωνικών. Επίσης θα υπάρχουν και κάποια προγνωστικά τα όποια θα μπορείτε να βασιστείτε αρχικά πριν ολοκληρώσετε μια σχετική εικόνα για την κούρσα. Από προσωπική άποψη, το νούμερο ένα ηλεκτρονικό έντυπο είναι η www.racingpost.com.
Δεύτερο βήμα είναι να ξεχωρίσουμε σε ποιες κούρσες θα επικεντρωθούμε και αυτό θα γίνει ανάλογα με την κλάση της κούρσας, αλλά και το είδος της. Οι απλές κούρσες είναι αυτές που ταξινομούνται από Α12 (δωδεκάτη κλάση) μέχρι την Α1 (πρώτη κλάση). Σε αυτού του είδους τις κούρσες πρέπει να επικεντρωθούμε, δηλαδή σε οποιαδήποτε κούρσα που ταξινομείται από την έκτη κλάση (Α6) μέχρι την πρώτη κλάση, λόγω της ποιότητας των σκύλων που τρέχουν. Κατά την δική μου άποψη αλλά και των Άγγλων παικτών, οι καλύτερες κυνοδρομίες είναι οι (OR) που σημαίνει open races και τρέχουν λαγωνικά πρώτης κλάσης. Αυτές οι κούρσες είναι κύπελλα με διπλάσιο χρηματικό έπαθλο από τις απλές κούρσες και οι σκύλοι, που θα προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου, μπορούν να κερδίσουν από 1,000 στερλίνες μέχρι 100,000 στερλίνες, όπως είναι τα ντέρμπι όπου τρέχουν οι καλύτεροι σκύλοι. Εδώ θα βρείτε πιο ποιοτικά λαγωνικά, αλλά θα δείτε και μια πιο εμφανής διαφορά μεταξύ τους, καθώς έρχονται από αλλά κυνοδρόμια και υπάρχει διαφορά περαιτέρω κλάσης, εννοώντας τη δυναμική τους αλλά και τον τρόπο με τον όποιο τρέχουν, ενώ υπάρχει και μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στα μεγάλα και καθαρά φαβορί της κούρσας.
Ο παίκτης πρέπει να αποφεύγει κούρσες (HP) χάντικαπ στις οποίες τα κλούβια των σκύλων έχουν διαφορά μεταξύ τους και δεν είναι ξεκάθαρες για πρόβλεψη. Επίσης υπάρχουν και οι κούρσες με εμπόδια (Η) hurdler race, οι οποίες δεν είναι τόσο άσχημες σε πρόβλεψη, φτάνει να είναι από την (Η3) τρίτη κλάση και κάτω. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη κυνοδρομιών τα οποία θα συναντήσετε στο πρόγραμμα.
Ένα άλλο βήμα είναι να γνωρίζεις το στάδιο στο όποιο στοιχηματίζεις. Το κάθε στάδιο έχει την δίκη του ιδιαιτερότητα. Για παράδειγμα, το στάδιο του Romford προσφέρεται σε σκύλους που έχουν καλή εκκίνηση και θα πάρουν την πρωτοπορία στην στροφή, αφού δύσκολα θα το προσπέρασει κάποιο, εξαιτίας της στενότητας του κυνοδρομίου, που δεν αφήνει την ευκαιρία εύκολου προσπεράσματος από αλλά λαγωνικά. Υπάρχουν και στάδια τα όποια είναι ακριβώς αντίθετα από το Romford και προσφέρονται για προσπέρασμα, όπως το Sunderland και το Newcastle. Πρέπει επίσης να γνωρίζεις όταν βρέχει ποια κλούβια ευνοούνται, λόγω της δομής του στίβου, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι κυνοδρομίες διεξάγονται στην Αγγλία.
Το τέταρτο βήμα είναι το trap challenge, δηλαδή πόσες φορές κέρδισε ένα κλουβί την ημέρα των κυνοδρομιών. Εδώ μπορείς να βγάλεις πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, καθώς θα μπορείς να θέσεις κάποια λαγωνικά εκτός κούρσας, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Αυτό απαιτεί το πέρασμα τουλάχιστον των μισών κυνοδρομιών σε μια μέρα.
Πέμπτο και τελευταίο βήμα, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, είναι να προσαρμοστείτε και να μελετήσετε ένα με δύο κυνοδρόμια, στα οποία θα γίνεται ειδικός, καθώς θα γνωρίζετε τα πιο πάνω, τα οποία ανάφερα, καθώς και τους προπονητές που δουλεύουν εκεί, πράγμα το οποίο είναι πολύ σημαντικό.