Η προτελευταία δόση των 16 του Champions League διεξάγεται σήμερα με τις αναμετρήσεις Porto – Malaga και Arsenal – Bayern. Σίγουρα τα βλέμματα θα τραβήξει περισσότερο το ματς στο Emirates Stadium, αλλά και στο Dragao θα γίνει άκρως ενδιαφέρων αγώνας.

Η Malaga είναι μια από τις ομάδες που συνεχίζουν αήττητες στη φετινή διοργάνωση, παρότι πρόκειται για την παρθενική συμμετοχή της στο θεσμό. Βέβαια, δεν είχε και τόσο δύσκολο έργο στον όμιλο, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι επιτυχία για τους παίκτες του Manuel Pellegrini. Ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους δυο βασικούς πλάγιους μπακ αλλά θα έχει τον πολύπειρο Martin Demichelis στο κέντρο της άμυνας της Malaga. Ο Αργεντινός, όμως, είναι αρκετά αργός και δύσκολα θα μπορέσει να προλάβει την εκρηκτική τριάδα της Porto με τους James Rodriguez, Christian Atsu και Jackson Martinez. Πολλά θα κριθούν στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου οι “Δράκοι” εμφανίζονται – στα χαρτιά τουλάχιστον – πιο ισχυροί, με τους Lucho Gonzales, Fernando και Joao Moutinho.

Από την άλλη, η Malaga θα στηριχθεί ανασταλτικά στους Jeremy Toulalan και Ignacio Camacho και δημιουργικά στον Isco. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένω πολλά από τους Joaquin και Javier Saviola μιας και στο παρελθόν δεν έχουν δείξει πως μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο επίπεδο. Με τον κόσμο στο πλευρό της, η Porto μπορεί να φτάσει στη νίκη και μάλιστα από το πρώτο μέρος, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο Rosaleda. Οσο προχώρησε, προχώρησε η Malaga. Του χρόνου πάλι…

Το παιχνίδι στο Emirates Stadium είναι, μάλλον, πιο εύκολο να “διαβαστεί”. Η Arsenal θα προσπαθήσει να επιβάλλει γρήγορο ρυθμό, όπως συνηθίζει στα εντός έδρας ματς και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα της δώσει ψυχολογία έναντι της Bayern. Το θέμα είναι, μπορεί; Εχει παίκτες για να τα καταφέρει, όπως οι Lukas Podolski, Santi Cazorla και Theo Walcott. Αλλά δεν έχει “κανονικό” αριστερό μπακ και στις πτέρυγες μάλλον χωλαίνει. Frank Ribery, Arjen Robben, Tony Kroos και Thomas Muller μπορούν να εκθέσουν οποιαδήποτε αμυντική γραμμή, πόσο μάλλον αυτή της Arsenal που κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη εμπνέει.

Οι Βαυαροί, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο στην Bundesliga, κάνουν προετοιμασία για αυτά τα ματς του Champions League. Ο Mario Mandzukic έχει πάρει τη σκυτάλη από τον Mario Gomez στο σκοράρισμα ενώ η επιστροφή του David Alaba έχει ενισχύσει τα άκρα στην άμυνα της Bayern του Jupp Heynckes. Είναι πολύ εύθραυστη η ψυχολογία της Arsenal και δεν βλέπω το πώς θα μπορέσει να ανακόψει την φόρα της Bayern. Το μοναδικό που με προβληματίζει είναι το ότι οι Βαυαροί δεν έχουν καθόλου καλή παράδοση στην Αγγλία. Αλλά κι αυτή είναι για να σπάσει… Οπως έχουν σπάσει και τα νεύρα των οπαδών της Arsenal με τον Arsene Wenger. Εντάξει, άλλα ματς αυτό με την Blackburn άλλο αυτό με την Bayern, αλλά η ουσία είναι η ίδια: η Arsenal δεν μπορεί. Ο Bastian Schweinsteiger και ο Javi Martinez θα πάρουν το κέντρο και η Bayern θα πάρει το ματς. Δίνω, πάντως, πιθανότητες να σκοράρει και η Arsenal, αλλά όχι και να κερδίσει.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

100. ARSENAL – BAYERN   2 (ΗΜ)           2,50

100. ARSENAL – BAYERN   2-3 ΓΚΟΛ       1,90

 ****************************************

012. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

144. SCHWEINSTEIGER    15,00

 ****************************************

101. PORTO – MALAGA       1          1,75

101. PORTO – MALAGA       1/1 (Η/Τ)       2,80

101. PORTO – MALAGA       NO GOAL       1,80

 ****************************************

 013. ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ

123. RODRIGUEZ J. 6,50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).