panathinaikos_greece_clubΔεν είναι λίγες οι φορές που τα πονταρίσματά μας «οδηγούνται» βάσει της αγάπης μας για την πατρίδα ή από «εθνικιστικούς» λόγους. Υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος ποντάρει σε μια ομάδα επειδή είναι οπαδός της ή επειδή την αντιπαθεί, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο και θα μας απασχολήσει άλλη φορά. Για την ώρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την FC Rubin Kazan στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ελληνας ή όχι, τα προγνωστικά δείχνουν «όχι Παναθηναϊκό».

Οι δυο ομάδες έχουν ξεκινήσει άσχημα τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο. Ο μεν Παναθηναϊκός γνώρισε δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια. Κι αν η πρώτη, αυτή από την Barcelona ήταν αναμενόμενη (5-1 μέσα στο Camp Nou), η δεύτερη ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της ομάδας του Νίκου Νιόπλια για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Μάλιστα, το 0-2 από την Copenhagen μέσα στο ΟΑΚΑ είχε φέρει προ των πυλών της εξόδου τον Ελληνα τεχνικό.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τη Rubin Kazan που έχει έναν βαθμό έπειτα από δύο αγωνιστικές. Αλλά υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Οι πρωταθλητές Ρωσίας ηττήθηκαν 1-0 από την Copenhagen στη Δανία, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.  Στη συνέχεια, το συγκρότημα του Kurban Berdyev πήρε ισοπαλία 1-1 από την Barcelona μέσα στο Kazan, παραμένοντας αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας!  Σαφώς και μιλάμε για τεράστια ψυχολογική τόνωση.

Τέτοια τόνωση πήρε και ο Παναθηναϊκός το Σάββατο, όταν επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στη Super League, αλλά και δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα και με το ντέρμπι με την ΑΕΚ να ακολουθεί! Το γκολ του Λουκά Βύντρα μπορεί να «λύτρωσε» εν μέρει τους «πράσινους», αλλά ο Νιόπλιας έχει πολλά προβλήματα απουσιών. Σωτήρης Νίνης, Sebastian Leto, Αντώνης Πετρόπουλος, Cedric Kante και Sidney Govou θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών ενώ δεν υπολογίζεται ούτε ο Gilberto Silva που είναι τιμωρημένος! Σε αυτές τις απουσίες, προσθέστε και την κούραση των βασικότατων μέσω Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων από το κέντρο και μπροστά.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Rubin δεν έχει παρά ένα και μόνο πρόβλημα. Αυτό του Roman Sharonov που θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν με τραυματισμό στο γόνατο. Είναι, όμως, και σε εξαιρετική κατάσταση, όπως έδειξε και στο 2-1 επί της FC Rostov το Σάββατο, με τα γκολ των Nacho και Obafemi Martins. Οι δις πρωταθλητές Ρωσίας, που όλα δείχνουν πως θα χάσουν φέτος τον τίτλο τους, έφτασαν έτσι στην έβδομη διαδοχική εντός έδρας νίκη τους ενώ παρέμειναν αήττητοι για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

ΠαναθηναϊκόςRubin Kazan     2

2.65

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).