Netherlands_semi_finalΤην πρόκρισή της στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1978 πανηγυρίζει από χθες η Ολλανδία. Οι Oranje επικράτησαν 3-2 της Ουρουγουάης στο Green Point Stadium και για πρώτη φορά ευρωπαϊκή ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο εκτός της ηπείρου, ό,τι κι αν συμβεί σήμερα!

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μόλις στο 3’ κι ανήκε στην Ολλανδία. Ο Sneijder έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Fernando Muslera δεν έδιωξε καλά, αλλά ο Dirk Kuyt που καιροφυλακτούσε σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Η επόμενη φάση άργησε ένα τέταρτο να έρθει, αλλά όταν ήρθε ήταν… γκολ! Ο Giovanni van Bronckhorst έπιασε έναν κεραυνό από τα 30 και πλέον μετρά με το αριστερό, που έστειλε την μπάλα στο “γάμα” της εστίας του Muslera! Τρομερό γκολ… Τρομερό ήταν και το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε να κάνει ο Martin Caceres, αλλά αντί για την μπάλα βρήκε… το κεφάλι ενός Ολλανδού αμυντικού.

Κι ενώ οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, ήρθε ο “πύραυλος” του Diego Forlan, αλλά και η λανθασμένη εκτίμηση από τον Maarten Stekelenburg, για το 1-1 στο 41’! Ο άσος της Ateltico Madrid ξεγέλασε τον Joris Mathijsen και με ένα αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο της Ολλανδίας, για το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση. Ο Forlan δοκίμασε την τύχη του και στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά το απευθείας φάουλ σταμάτησε στην αγκαλιά του Stekelenburg. Παρά το 55% στην κατοχή της μπάλας, η Ολλανδία πήγε με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Ο Bert van Marwijk πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο του Rafael van der Vaart, για καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά η Celeste απείλησε πρώτη. Ο Edinson Cavani διεκδίκησε από τον Stekelenburg μια χαμένη φάση, η μπάλα κατέληξε στον Alvaro Pereira αλλά τη λόμπα του τελευταίου έδιωξε ο Van Bronckhorst. Ο πορτιέρο της Ολλανδίας αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Forlan στο 67’, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Muslera απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Van der Vaart και στο “ριμπάουντ” ο Robben αστόχησε απελπιστικά.

Δύο λεπτά αργότερα, η θεά Τύχη έκανε το χατίρι στους Ολλανδούς. Το χαμηλό σουτ του Wesley Sneijder κόντραρε σε πόδι αμυντικού, πέρασε κάτω από τα πόδια του Robin van Persie και κατέληξε στα δίχτυα του Muslera, με τη συνδρομή του αριστερού δοκαριού! Στο 73’ τα πάντα τελείωσαν. Ο Kuyt έβγαλε συστημένη σέντρα στον Arjen Robben και αυτός με το κεφάλι (!) την έστειλε στη ρίζα της δεξιάς δοκού και στα δίχτυα του Muslera. Αυτό ήταν… Στις καθυστερήσεις ο Maximiliano Pereira με ωραίο πλασέ μείωσε, αλλά ήταν πλέον αργά. Η πολιορκία των τελευταίων δευτερολέπτων δεν είχε αποτέλεσμα για την σκληροτράχηλη ομάδα του Oscar Tabarez.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Ολλανδία έφτασε τις 14 συνεχόμενες νίκες σε προκριματικά και τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέτοντας νέο ρεκόρ. Ο Sneijder έφτασε τα πέντε γκολ στη διοργάνωση, πιάνοντας στην πρώτη θέση τον David Villa.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).