Germany_ArgentinaΤελείωσε το παραμύθι. Και δικαιώθηκε απόλυτα ο Lothar Mattheus που έλεγε ότι απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Γερμανία χρειάζεται κάτι πολύ παραπάνω από μερικούς ταλαντούχους παίκτες. Το ταξίδι της Αργεντινής στο Μουντιάλ και πιθανότατα και του Maradona στον πάγκο της τελείωσε με εκκωφαντικό τρόπο χθες, αφού η Γερμανία διέλυσε με 4-0 την “biancoceleste”.

Η Γερμανία έδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι, ότι είναι μια ομάδα σφιχτή, συμπαγής, με σχέδιο και τους κατάλληλους παίκτες για να το εφαρμόσουν. Η ομάδα του Joachim Loew, μετέτρεψε το σούπερ ντέρμπι ή τον πρώιμο τελικό όπως είπαν πολλοί, σε παράσταση για ένα ρόλο, παίζοντας εξαιρετικά και μην αφήνοντας σε κανένα σημείο του αγώνα να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά τους. Ακόμη και στο μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο πρώτων γερμανικών γκολ, που η Αργεντινή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Γερμανία ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Το “δώστε τη μπάλα στον Messi” μπορεί να είναι μια εξαιρετική τακτική για ομάδες περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά απέναντι στα “πάντσερ” δεν είναι αρκετό. Ο άσος της Barcelona κάθε φορά που επεδίωκε να κινηθεί συγκλίνοντας προς το κέντρο της περιοχής, βρισκόταν περικυκλωμένος, οι πάσες του δεν πέρασαν ή ανακόπηκαν από τους Γερμανούς, ενώ και ο Carlos Tevez που προσπάθησε να βοηθήσει τον συμπαίκτη του παίρνοντας πρωτοβουλίες, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.

Για τη Γερμανία όλα άρχισαν ιδανικά με τον Thomas Mueller να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά μόλις στο 3΄, μετά από φάουλ του Bastian Schweinsteiger. Το γκολ έδωσε στη Γερμανία αυτό που χρειαζόταν. Ψυχολογία και ένα γκολ για να υπερασπιστεί αναγκάζοντας τους Αργεντινούς να ανέβουν ψηλά στο γήπεδο. Η εδαφική υπεροχή των Λατινοαμερικάνων αναλωνόταν σε σουτ που ελάχιστα ανησύχησαν τον Manuel Neuer, σε αντίθεση με τις γερμανικές αντεπιθέσεις που δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Sergio Romero. Ο Klose έχασε απίστευτη ευκαιρία από ασίστ του Mueller στο 23΄, σουτάροντας άουτ πάνω στην κίνηση από την καρδιά της περιοχής, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Mueller ολιγώρησε και το σουτ του κοντραρίστηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Diego Maradona μπήκε δυνατά ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση, αλλά οι Γερμανοί διατηρούσαν με σχετική άνεση το 1-0. Μέχρι που βρήκαν την ευκαιρία να “σκοτώσουν” την Αργεντινή. Ο Mueller γκρεμίστηκε από αντίπαλό του στο 68΄, αλλά πεσμένος πέρασε τη μπάλα στον Lukas Podolski που έφυγε μόνος, με παράλληλη πάσα βρήκε τον Miroslav Klose που σε κενό τέρμα έγραψε το 2-0 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ακολούθησαν δύο ακόμη γερμανικά γκολ από Arne Friedrich (74΄) και Klose (89΄), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γερμανών.

Ο Κλόζε με τα δύο αυτά γκολ έφτασε τα 14 σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών, Ronaldo. Πλήγμα για τη Γερμανία η κάρτα του Mueller που θα χάσει τον ημιτελικό.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).