liverpool sparta europa leagueΜετά το 0-0 της Τσεχίας, η Liverpool έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στους 16 του Europa League καθώς φιλοξενεί στο Anfield τη Sparta Prague. Η ομάδα του Kenny Dalglish καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να μείνει στη διεκδίκηση του μοναδικού τροπαίου που της έχει απομείνει για τη φετινή χρονιά. Τα προγνωστικά θέλουν τη Liverpool να «καθαρίζει» από το πρώτο μέρος τη νίκη και την πρόκριση. Θα τα καταφέρει;

Η Liverpool μπήκε στο πρώτο παιχνίδι υπέρ του δέοντος προσεκτική και κατέφερε να πάρει μια «λευκή» ισοπαλία στην Generali Arena, όταν θα μπορούσε – και θα έπρεπε – να είχε πάρει μια νίκη που θα έκανε ευκολότερο το έργο της στη συνέχεια. Όχι πως ένα παιχνίδι στο Anfield απέναντι στη Sparta Prague δεν δίνει προβάδισμα στους Reds, απλά πλέον θα πρέπει να κερδίσουν.

Ο Kenny Dalglish θα παρατάξει πιθανότατα ό,τι καλύτερο διαθέτει στην αρχική του ενδεκάδα – σίγουρα πολύ πιο δυνατή σε σχέση με αυτή στην Τσεχία – και με την υποστήριξη του Kop ευελπιστεί πως οι παίκτες του θα πάρουν την πρόκριση στους 16 του Europa League. Οι πληροφορίες θέλουν τον αρχηγό Steven Gerrard να συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό και ο Dalglish πιθανότατα δεν ρισκάρει τη συμμετοχή του 30χρονου μέσου. Αντίθετα, ο κεντρικός αμυντικός Daniel Agger, που δεν έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένεται να επιστρέψει.

Jozef Chovanec and Kamil Vacek - AC Sparta PragueΗ Sparta Prague στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να χάσει από τη στιγμή που θεωρείται το αουτσάιντερ του ζευγαριού. Για το λόγο αυτό θα τα παίξει όλα για όλα μέσα στο Anfield προσπαθώντας να σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ, το οποίο ίσως αποδειχθεί «χρυσό». Μάλιστα, το υπερ-συντηρητικό στυλ της Liverpool στο πρώτο παιχνίδι έδωσε την ελπίδα στους παίκτες του Jozef Chovanec ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

Οι Τσέχοι θα παραταχθούν με ό,τι καλύτερο διαθέτουν, ευελπιστώντας πως θα πετύχουν ένα γκολ που θα μεταφέρει την πίεση στους Αγγλους.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

LIVERPOOL: Reina – Kelly, Carragher, Agger, Johnson – Poulsen, Lucas, Meireles – Cole – Kuyt, Ngog

SPARTA PRAGUE: Blazek – Kusnir, Repka, Brabec, Pamic – Keric, Vacek, Abena, Matejovsky – Kadlec, Kweuke

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Liverpool – Sparta Prague   1/1

1.85

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).