Madejski StadiumΟ δεύτερος ημιτελικός των play off της Championship διεξάγεται στο Madejski Stadium, με την πέμπτη της βαθμολογίας Reading να φιλοξενεί την τέταρτη Cardiff City. Ένα ζευγάρι εξαιρετικά ισορροπημένο και απρόβλεπτο σε προγνωστικά.

Εχοντας ηττηθεί από την Blackpool στον περυσινό τελικό του Wembley, η Cardiff City ξεκινάει σήμερα ακόμα μια προσπάθεια για να φτάσει στην Premier League μέσω των play off και να βάλει τέρμα στην μακρόχρονη αναμονή του συλλόγου της Ουαλίας που περιμένει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά από το 1962!

Ο προπονητής Dave Jones – που είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην Championship – ήταν μια τραγική φιγούρα την περυσινή σεζόν, αλλά έχει γευτεί την επιτυχία στα play off όντας στον πάγκο των Wolves το 2003 και σίγουρα θα λάτρευε να επαναλάμβανε μια ανάλογη επιτυχία με τους Bluebirds.

Ο συνάδελφός του στη Reading, Brian McDermott – πρώην παίκτης της Cardiff – οδήγησε τους Royals στη μάχη της ανόδου χάρη σε μια εκπληκτική κούρσα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η συνολική συγκομιδή των 77 γκολ ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση της Championship, χειρότερη μόνο από αυτή των Leeds και Norwich.

Η Cardiff, από την άλλη, θα μπει στην αναμέτρηση έχοντας μόλις μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια – μια σειρά αποτελεσμάτων που όχι μόνο στέρησε από τους Bluebirds την απευθείας άνοδο, αλλά τους έφερε και κάτω από την μισητή αντίπαλο Swansea, που τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Ωστόσο, η Cardiff μετράει τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της, έχοντας ηττηθεί στο δρόμο για τελευταία φορά στην Crystal Palace στις 8 Μαρτίου. Από την άλλη, η Reading είχε συνολικά 17 ισοπαλίες στη φετινή Championship, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη ομάδα. Και, ακόμα πιο σημαντικό, Reading και Cardiff μετρούν από 19 νίκες στις 55 μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Reading – Cardiff     X

3,25

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).