Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο , παρακολουθώ το παιχνίδι της Ukraine με τη Sweden  και το σκορ ήδη γράφει 2-1 υπέρ των Ουκρανών, με ανατροπή. Παρακολουθώ τον Shevchenko, τον Voronin κα τον Tymoshchuk, την παλιά καλή φουρνιά του Ουκρανικού ποδοσφαίρου και πραγματικά αναρωτιέμαι πως το κάνουν και παίζουν ποδόσφαιρο γεμάτο φρεσκάδα και πάθος. Ίσως, γιατί απλά το ποδόσφαιρο ή μάλλον καλύτερα η μπάλα παίζεται με την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό. Φυσικά σ σκοπός του παρόντος δεν είναι να εκθειάσει την παλιοπαρέα από τη Ουκρανία αλλά να κάνει μια μικρή ανασκόπηση του τι είδα κατά τη διάρκεια των πρώτων παιχνιδιών αυτού το Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

euro-2012-ukraine

Salpigidis-elladaΞεκινώντας από τον Όμιλο της Εθνικής μας, κάποιος μπορεί να πει ότι αποτελεί τον όμιλο με τις περισσότερες εκπλήξεις, όχι τόσο σε θέματα αποτελεσμάτων όσο σε ζητήματα ποδοσφαίρου και ποιότητας ομάδων. Δεν θα γράψω τίποτα για την Ρωσία, όπου αποτελεί μια ομάδα με τεράστιο ταλέντο και τρομερές φυσικές δυνάμεις. Απλά το ποδόσφαιρο που παρακολούθησα, τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι με την Τσεχία, είναι αυτό που ο κάθε φίλαθλος θα ήθελε να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση. Η Εθνική μας αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη αφού την περίμενα πολύ χειρότερη από αυτό που παρακολούθησα. Ωστόσο, θα πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά την μπάλα, αφού το παιχνίδι με την Τσεχία θα αποτελέσει το κρίσιμο τεστ για την περεταίρω πορεία μας. Η Τσεχία για να γράψω την πάσα αλήθεια δε μου άρεσε καθόλου αφού πλέον έχει χάσει αυτό που την διέκρινε και τη χαρακτήριζε στο παρελθόν της. Γρήγορη ομάδα αλλά ως εκεί. Την Πολωνία δεν την σχολιάζω αφού πιστεύω ότι είναι η χειρότερη ομάδα του ομίλου, ίσως στις 2-3 χειρότερες του τουρνουά. Όπερ και σημαίνει ότι με τη μέχρι τώρα εικόνα το 2.80+ που βρίσκω στην Εθνική μας να προκριθεί αποτελεί ενδιαφέρον στοίχημα για την αφεντιά μου.

Nani-Ronaldo-euro-2012Περνώντας στο όμιλο της Γερμανίας απλά έχω να γράψω το εξής απλό. Αν είχε η Πορτογαλία κάποιον καλύτερο φορ περιοχής απλά θα έκανε πλάκα στον όμιλο, ίσως και στο τουρνουά. Ομάδα που έχει τα καλύτερα άκρα του τουρνουά (Ronaldo και Nani) είναι κρίμα να μην έχει κάποιον εν είδη βέλους έτσι ώστε να μπορεί να κάνει πάρτι στις αντίπαλες περιοχές. Δανία και Ολλανδία μου είναι παντελώς αδιάφορες ενώ τα Γερμανικά Τανκς είναι πάντα υπολογίσιμα, ωστόσο δε δείχνουν να διαθέτουν την ποιότητα ώστε να κάνουν τη διαφορά. Το 3.00+ που κυκλοφορεί για την ομάδα του Bento, να περάσει στην επόμενη φάση, έχει αξία και θα τιμηθεί δεόντως .

Περνώντας στον Όμιλο της συμπάθειας μου (λόγω Αγγλοσαξονικής φιλοσοφίας), πρέπει να παραδεχτώ ότι αν δεν ήταν το παιχνίδι των παιδιών του Blokhin, θα έλεγα ότι έχασα δύο πολύτιμες ώρες από τη ζωή μου. Αγγλία και Γαλλία δεν έδειξαν τίποτα (ίσως ο φόβος του να μη χάσουν) και πραγματικά περιμένω τα υπόλοιπα παιχνίδια τους για να κρίνω αν μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Ζευγάρι που θα περάσει, δύσκολο να το προβλέψεις , αλλά θα τολμήσω να γράψω ότι βλέπω Γαλλία και Ουκρανία αγκαλιά στον επόμενο στάδιο του Τουρνουά.

Balotelli-euro-2012Τέλος, ο όμιλος που θα βγάλει μάλλον τον πρωταθλητή είναι αυτός που έχει τα τέρατα (καθαρά προσωπική γνώμη) του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου. Ισπανία και Ιταλία, προσωπικά πιστεύω ότι έχουν όλη την αξία, την ποδοσφαιρική παιδεία, αλλά και το ταλέντο να φτάσουν μέχρι το τέλος. Αυτό φυσικά θα γίνει αν αλλάξουν κάποια πράγματα και αν βγουν κάποιες υποθέσεις εργασίας για τις δύο ομάδες. Έτσι, αν οι Ιταλοί πάρουν 3 γκολ το λιγότερο από τον τρελό Balotelli και φτιάξουν λίγο το κέντρο της άμυνάς τους, τους βλέπω μέχρι και για κούπα. Από την άλλη οι Ισπανοί πάντα αποτελούν τη μεγάλη δύναμη του Παγκόσμιου στερεώματος τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην έδειξαν πολλά στο πρώτο παιχνίδι τους αλλά οι ποιότητα που διαθέτουν είναι τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι πάνω από όλες τις άλλες ομάδες. Για τις άλλες δύο σταχτοπούτες του ομίλου δεν έχω να γράψω κάτι. Απλά ομορφύνουν τον όμιλο.  Ιδίως οι Ιρλανδοί.

Ας ελπίσουμε να δούμε περισσότερα γκολ και θέαμα στα υπόλοιπα παιχνίδια του τουρνουά. Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ.

Πεδία ενδιαφέροντος του αποτελούν κυρίως η συμπεριφορική χρημαοτοικονομική και νευροοιονομική, που ως αποτέλεσμα έχει στην αναζήτηση δωρεάν πληροφοριών αλλά και προσωπικών απόψεων σχετικά με την ψυχολογία των επενδύσεων, κυρίως σε τυχερά παίγνια όσο και σε αγορές όπως αυτών των Ισοτιμιών Νομισμάτων (Forex) και των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures).