Η Neurosoft έφτασε τον Αύγουστο να συναλλάσσεται προς 1,80 ευρώ ανά μετοχή στο AIM Italia του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, όταν στις αρχές του έτους η αξία μιας μετοχής NRST άξιζε 0,20 ευρώ!

μετοχή-neurosoft

Η άνοδος φαίνεται να ξεκίνησε σύμφωνα με το γράφημα από τον Απρίλιο του 2013, περίπου ένα χρόνο μετά τη νέα συμφωνία με τον ΟΠΑΠ σχετικά με την αξιοποίηση το εργαλείου διαχείρισης κινδύνους της Neurosoft, BOLT. Το προϊόν αυτό της Neurosoft είναι υπεύθυνο για την επανάσταση στο στοίχημα που θα φέρει ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο του Ν. Χρυσικόπουλου στο Capital.gr. Επανάσταση για την οποία μίλησε ο CEO του ΟΠΑΠ, Κ. Λουρόπουλος, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ για το α’ εξάμηνο.

Η εκτόξευση της τιμής της μετοχής της Neurosoft στην αγορά μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης (AIM Italia) του Ιταλικού χρηματιστηρίου, έρχεται μάλιστα 4 χρόνια μετά την εξαγορά του 36% της εταιρίας από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ! Μετά τη δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Neurosoft, η μετοχική σύνθεση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ΟΠΑΠ (30%) και την GTECH SpA (16,5%), ή αλλιώς Lottomatica.

neurosoft-μετοχική-σύνθεση

Περισσότερα στοιχεία για τη Neurosoft βρήκα στο Euro2day.gr, στο οποίο θα διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες και για το BOLT.

Στο άρθρο πρόσεξα πως τα betting patterns μεταφράζονται ως «στοιχηματικά προπλάσματα»! Είναι πράγματι σωστή η μετάφραση; Καθώς ο Αγγλικός όρος μού είναι πολύ οικείος, θα ήθελα την άποψή σας.

Οι μετοχές Gtech και ΟΠΑΠ στα χρηματιστήρια

Η μετοχή της Gtech, γνωστή ως Lottomatica Group SpA παλαιότερα, ακολουθεί ανοδική πορεία από τις αρχές του 2011. Είχε προηγηθεί ωστόσο 4ετής πτώση πάνω από 70%! Την Παρασκευή η μετοχή GTK στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έκλεισε στα 21,27 ευρώ, σημειώνοντας μικρή πτώση της τάξης του 1,80%.

μετοχή-Gtech-ιταλία

Η μετοχή του ΟΠΑΠ από την άλλη έκλεισε την Παρασκευή στα 7,50 ευρώ με άνοδο 2,74% στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών. Έχοντας πλησιάσει πλέον οριακά την γραμμή αντίστασης του 5ετούς καναλιού στο οποίο κινείται από το 2008 (και για το οποίο έγραφα τέτοιο καιρό πέρσι), απομένει να δούμε εάν θα το επιβεβαιώσει για ακόμα μια φορά ή αν έφτασε ο καιρός να τερματιστεί η μακρόχρονη πτώση της μετοχής.

μετοχή-ΟΠΑΠ-γράφημα-10-χρόνια

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.