Τρεις σημερινοί αγώνες για την Premier League αποδεικνύονται δημοφιλείς μέχρι στιγμής. Όχι μόνο εξαιτίας του τζίρου των στοιχημάτων, αλλά και της πτώσης των αποδόσεων. Πρόκειται για τους Manchester United – Everton, Swansea – Newcastle και Fulham – Tottenham.

πτώση-αποδόσεων-στοίχημα-premier-league

Η εικόνα των γραφημάτων δείχνει μια σχετική πτώση της απόδοσης των φαβορί, Manchester United και Tottenham, αλλά και της φιλοξενούμενης Newcastle. Η τελευταία μάλιστα δεν αποτελεί φαβορί στην αναμέτρηση με την Swansea, με την απόδοση να κυμαίνεται άνω του 3,50 στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων.

Προγνωστικά με βάση την πτώση των αποδόσεων στο στοίχημα

Καταρχήν, για να μιλάμε για μια αξιόπιστη μεταβολή αποδόσεων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τζίρος. Οι συγκεκριμένοι αγώνες συγκαταλέγονται στους 8 πιο δημοφιλείς αγώνες ποδοσφαίρου στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων με βάση τον τζίρο. Κάτι που σημαίνει, ότι πράγματι η πτώση των αποδόσεων κρίνεται ως αξιόπιστη. Με πάνω από 140.000 λίρες να έχουν ήδη «ταιριαστεί», δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αποδόσεις δεν έχουν «χειραγωγηθεί».

Ποιος μας λέει όμως ότι η πτώση θα εξακολουθήσει μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα;

Κανείς. Αν το γνωρίζαμε, θα έπρεπε να στοιχηματίσουμε αυτή τη στιγμή! Ακόμα και τώρα που δεν έχουμε την ευκαιρία για trading των αποδόσεων, η μελλοντική πτώση θα σήμαινε πως τα συγκεκριμένα στοιχήματα αποτελούν value bets. Μόνο που δε γνωρίζουμε εάν οι αποδόσεις θα συνεχίσουν να πέφτουν, όσο καλά κι αν ξέρουμε να προβλέπουμε τις μεταβολές των αποδόσεων.

Αντίστοιχα στο χρηματιστήριο, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι μετοχές θα συνεχίσουν σίγουρα να πέφτουν! Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ένα τέτοιο γεγονός;

Άρα; Γιατί να δώσω προγνωστικά για τους τρεις αυτούς αγώνες της Premier League;

Επειδή η μέχρι τώρα τάση των αποδόσεων είναι πτωτική. Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν αποκλείεται οι αποδόσεις να συνεχίσουν να μειώνονται. Συνήθως λέγεται πως «η τάση είναι φίλη μας» (trend is your friend). Οπότε με αυτό το σκεπτικό, οι πιθανότητες ευνοούν περαιτέρω πτώση των αποδόσεων. Κάτι που αυτομάτως καθιστούν τα στοιχήματα αυτά value bets!

Πρόσφατα παραδείγματα ανάλογων προγνωστικών ήταν:

Οι 2 τρόποι να στοιχηματίσει κανείς με βάση την πτώση των αποδόσεων

Προφανώς δε μιλάμε για την επιλογή των προγνωστικών και κατ’ επέκταση των στοιχημάτων. Σύμφωνα με τη πτώση που διακρίνεται στα παραπάνω γραφήματα, οι επιλογές είναι να υποστηρίξουμε τις νίκες των Manchester United, Newcastle και Tottenham.

Το ζήτημα είναι ποια στιγμή θα πρέπει να στοιχηματίσουμε:

  • Στοιχηματίζουμε τώρα: Στόχος είναι να «προλάβουμε» την προβλεπόμενη πτώση των αποδόσεων και να εκμεταλλευτούμε τις θεωρητικά μεγάλες αποδόσεις. Εφόσον πράγματι η πρόβλεψη αποδειχθεί σωστή και οι αποδόσεις κατρακυλήσουν κι άλλο, λογικά στοιχηματίσαμε σωστά. Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος να γίνουν γνωστές ειδήσεις και πληροφορίες που θα επηρεάσουν τις πιθανότητες των ομάδων να κερδίσουν τα παιχνίδια. Κάτι που αναμφίβολα θα επηρεάσουν σημαντικά τις αποδόσεις και ίσως να οδηγήσουν τις αποδόσεις σε μεγαλύτερες τιμές. Το γεγονός αυτό προφανώς θα είναι εις βάρος των επιλογών μας. Όχι τόσο για τις ομάδες που επιλέξαμε, αλλά για τις αποδόσεις στις οποίες στοιχηματίσαμε.
  • Στοιχηματίζουμε λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων: Ο παραπάνω κίνδυνος απομακρύνεται όσο πλησιάζουμε στην ώρα που ξεκινούν οι αγώνες. Έχοντας πλέον στη διάθεσή μας όλες τις πληροφορίες, στοιχηματίζουμε ασφαλέστερα. Το τίμημα όμως είναι ότι μπορεί να στοιχηματίζουμε πλέον ακριβώς στις δίκαιες τιμές των αποδόσεων! Κάτι που δε θα οδηγήσει ποτέ σε κέρδος μακροχρόνια. Σαν να ποντάραμε στο κορώνα/γράμματα με απόδοση 2,00. Αν λάβουμε υπόψη μας συν τοις άλλοις και την γκανιότα (άρα αποδόσεις λίγο χαμηλότερες από τη δίκαιη τιμή, π.χ. στο 1,95 για τη ρίψη νομίσματος), τότε θα χάσουμε χρήματα! Εκτός κι αν τελικά υπάρχει value ακόμα και μετά από μεγάλη πτώση των αποδόσεων, για το οποίο θεώρημα υπάρχουν αρκετές απόψεις.

Βεβαίως καίρια σημασία έχει και η εταιρία στοιχημάτων που θα επιλέξουμε να στοιχηματίσουμε. Τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, το Πάμε Στοίχημα για παράδειγμα προσφέρει τις παρακάτω αποδόσεις για τα συγκεκριμένα σημεία:

  1. Manchester United: 1,65
  2. Newcastle: 2,85
  3. Tottenham: 1,60

Είναι κατανοητό πως εάν υπήρχε εταιρία που θα πρόσφερε τα παραπάνω στοιχήματα σε αποδόσεις του 6,00, δε θα χρειαζόταν να διαβάσετε αυτό το κείμενο για να αντιληφθείτε ότι σας συμφέρει να ποντάρετε στo 6,00 της Manchester United! Όπως αντίστοιχα δε σας συμφέρει να στοιχηματίσετε στο 1,15 τις παραπάνω ομάδες υπό αυτές τις συνθήκες. Ακόμα κι αν κερδίσουν οι ομάδες αυτές, το 1,15 είναι αναμφισβήτητα μια απόδοση με αρνητικό expectancy. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο για το value betting.

Ποιες είναι οι δικές σας επιλογές σήμερα; Θα στοιχηματίσετε στους αγώνες της Premier League, ή εντοπίζετε ευκαιρίες σε άλλα πρωταθλήματα; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.