Άλλη μια ποδοσφαιρική σεζόν λαμβάνει τέλος. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ στην E.P.L.

Δεν θα μιλήσω αγωνιστικά εννοείται. Υπάρχουν άπειρες άλλες πηγές πιο κατάλληλες από εμένα για αυτό. Εγώ απλά θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια βασική Στοιχηματική ανάλυση.

Στην ανάλυση αυτή ο κάθε ενδιαφερόμενος θα δει που σημειώθηκε κερδοφορία στη σεζόν 2016-2017. Μπορεί να κρατήσει την ανάλυση σε μορφή excel και να την έχει ως σύμβουλο, ως σημείο αναφοράς για το μέλλον. Αλλά ας μην καθυστερώ άλλο με «εισαγωγές» πάμε σε πρακτικά παραδείγματα.

Αν σας ρωτούσα ποια ήταν καλύτερη έδρα της E.P.L θα μου απαντούσατε πολύ εύκολα πιστεύω, σωστά; Εγώ όμως θα σας ρωτήσω το εξής: Ποια ήταν η πιο κερδοφόρα έδρα για 2016-2017;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση (αλλά και όλη η μελέτη) διαμορφώνεται με βάση τις αποδόσεις Ο.Π.Α.Π.

Επεξηγώ λίγο καλύτερα την ερώτηση, λέγοντας ποια έδρα σε θεωρητικό σταθερό ποντάρισμα 1 μονάδας (σε αποδόσεις Ο.Π.Α.Π) θα είχε αποδώσει το μεγαλύτερο κέρδος στον παίχτη του Στοιχήματος;

Η απάντηση το γνωρίζω δεν είναι καθόλου εύκολη. Ο λόγος απλός. Προϋποθέτει καταγραφή δεδομένων και ανάλυση. Αλλά για αυτό είμαι εδώ. Η καταγραφή είναι ήδη έτοιμη για σας να την κατεβάσετε και να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας, ώστε να μελετάτε τα δεδομένα κατά βούληση.

Η απάντηση στο ερώτημα της πιο κερδοφόρας έδρας είναι…..

ΜΠΕΡΝΛΙ

Με 15,65 μονάδες κέρδος σε 19 πονταρίσματα (19 εντός έδρας αγώνες) ήταν η πιο κερδοφόρα έδρα της E.P.L για το 2016-2017. Ούτε που θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς μας. Δεν θα μακρολογήσω απλά θα πω ότι δεδομένα σαν κι αυτό πρέπει να μας βάζουν σε σκέψη.

Τι σημαίνει ότι μια ομάδα σαν την Μπέρνλι είναι η πιο κερδοφόρα έδρα; Γρήγορα και απλά θα πω ότι εκ του αποτελέσματος ήταν η πιο υποτιμημένη έδρα από την «αγορά». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το προσδοκώμενο ποσοστό επαλήθευσης των νικών της ήταν πολύ χαμηλότερο από το πραγματικό. Η άμεση συνέπεια αυτής της αντιμετώπισης ήταν οι αποδόσεις για τις νίκες της να ήταν υψηλότερες από το μέσο όρο επαλήθευσης του σημείου του άσσου με αποτέλεσμα το γινόμενο απόδοση * ποσοστό επαλήθευσης να είναι κατά πολύ, ανώτερο της μονάδας.

Η Μπέρνλι είχε μέσο όρο απόδοσης άσσου 4,22. Σημείωσε 10 νίκες εντός έδρας με μέσο όρο απόδοσης 3,46 παρακαλώ!!! Αν μετατρέψουμε τον μέσο όρο απόδοσης του σημείου σε ποσοστό, πρακτικά γίνεται ως εξής: Ξέρουμε ότι ο Ο.Π.Α.Π έχει μέσο όρο γκανιότας 13% περίπου, δηλαδή επιστρέφει στους παίχτες το 87% του τζίρου. Άρα απόδοση επί ποσοστό =0,87 συνεπάγεται ότι ποσοστό ίσον με 0,87/απόδοση. Στο παράδειγμα μας λοιπόν έχουμε 0,87/4,22=0,21 περίπου. Δηλαδή η εντός έδρας νίκη της Μπέρνλι αξιολογήθηκε από την αγορά περίπου στο 21%. Το πραγματικό ποσοστό όμως ήταν 10/19=53% περίπου.

Πάμε παρακάτω. Αν τώρα σας ρωτούσα ποιος ήταν ο Mr X εντός έδρας; Ξέρετε την απάντηση;

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.

Και μάλιστα με θεόρατο κέρδος για όποιον είχε ποντάρει σταθερά στην ισοπαλία σε όλα τα εντός παιχνίδια της. Με 10 ισοπαλίες το κέρδος σταμάτησε στις 28,30 μονάδες σε τζίρο 19 μονάδων. Ποσοστιαία μιλάμε για ένα 148% καθαρό κέρδος επί του κεφαλάιου!!!

Τέλος για να κλείσουμε με τα βασικά παραδείγματα ποια έδρα ήταν η πιο κερδοφόρα στην κόντρα; Η απάντηση είναι

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Πολύ σοφά θα είχε πράξει κάποιος να κοντράρει την έδρα της Πάλας αφού θα έβλεπε κέρδος της τάξης των 10,72 μονάδων.

Τα παραπάνω 3 παραδείγματα απλά αποτελούν ένα πολύ μικρό και βασικό κομμάτι του είδους της ανάλυσης και της μελέτης που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος και σοβαρός επενδυτής του στοιχήματος. Είναι πάντα θετικό να μελετάμε δεδομένα εκ του αποτελέσματος με στόχο πάντα να αποκωδικοποιήσουμε μοτίβα και συμπεριφορές και να σχηματίσουμε ένα διαφορετικό είδος γνώσης που θα αποτελέσει ακόμα ένα βέλος στη φαρέτρα μας στον αγώνα εναντίον της αγοράς.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει εντελώς δωρεάν το αρχείο «Betakos’ Profit Analyzer-EPL 16-17» κάνοντας κλικ εδώ. Buy now

Απλά θα χρειαστεί ένα απλό share στο facebook ή το twitter σαν το ελάχιστο ανταπόδοσης. Είναι καλό να μοιραζόμαστε πράγματα που θεωρούμε χρήσιμα.

Επίσης παρακάτω μπορείτε να δείτε βίντεο χρήσης του αρχείου.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+