GermanyΞεκινώντας μια γρήγορη βόλτα από όλους τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, θα επιδιώξουμε να σταθούμε σε κάποια “καλά” προγνωστικά ποδοσφαίρου. Σε κάποια στοιχήματα που αξίζει τον κόπο να βάλουμε τον οβολό μας. Συνεχίζοντας με τον 4ο Ομιλο.

Οι… σπεσιαλίστες των διοργανώσεων, Γερμανοί, είναι το φαβορί για την πρώτη θέση ενός παράξενου ομίλου, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετό ταλέντο για να προκαλέσει προβλήματα στην Nationalmannschaft. Θα ήταν πάντως αφελές να ισχυριστούμε πως οι Γερμανοί είναι το ίδιο ισχυροί όπως και το 2006, καθώς η απουσία του αρχηγού Michael Ballack είναι μεγάλη απώλεια. Περιμένετε έξι πολύ δυνατά παιχνίδια.

Η Αυστραλία παραμένει σε αναβρασμό έπειτα από τον άδικο αποκλεισμό τους από την Ιταλία πριν από τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής Pim Verbeek έχει θέσει ως στόχο την πρόκριση στους 16, αλλά οι οπαδοί των Socceroos είναι απογοητευμένοι από την εμμονή του να παίζει με σύστημα 4-5-1 απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους. Οι πιο πολλοί «ήρωες» του 2006 θα εμφανιστούν και σε αυτή τη διοργάνωση, με απώτερο κίνητρο την σύγκρουση με την Αγγλία στο β’ γύρο.

Η Γερμανία θα πρέπει να τα βγάλει πέρα χωρίς τον Ballack, που είναι ένας από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Ο Joachim Low έχει δείξει εμπιστοσύνη στους Miroslav Klose και Lukas Podolski, αν και αμφότεροι είχαν κάκιστες σεζόν με τις ομάδες τους, αλλά κάλεσε και τον πρώτο σκόρερ της Bundesliga, Stefan Kiessling. Ο αστέρας της Bayer Leverkusen πετύχαινε γκολ για… πλάκα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και, εάν του δοθεί η ευκαιρία, θα λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γκάνα, όπως ακριβώς και η Γερμανία, έχασε τον δικό της αστέρα της Chelsea, τον Michael Essien. Οι Black Stars άφησαν έκπληκτους πολλούς με την επιτυχία τους να φτάσουν στον τελικό του Copa Africa έχοντας στη σύνθεσή τους πολλούς από τους παίκτες της Under-20 που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια την περυσινή χρονιά. Ο προπονητής Milovan Rajevac θα έχει κάνει σίγουρα καλή μελέτη της πατρίδας του, της Σερβίας, αλλά πιθανότατα η ομάδα του να μην έχει την εμπειρία και την αντίληψη για να περάσει τη φάση των ομίλων.

Η Σερβία είναι το αουτσάιντερ να κάνει κάτι μεγάλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τερμάτισε πάνω από τη Γαλλία στον προκριματικό όμιλο και διαθέτει μερικούς εξαιρετικούς παίκτες, όπως οι Nemanja Vidic, Milos Krasic και Dejan Stankovic, συν τον σούπερ προπονητή Raddy Antic, που έχει περάσει από τους πάγκους των Real Madrid και Barcelona και γνωρίζει πώς να παίρνει το καλύτερο δυνατό από μια προικισμένη ομάδα.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Για κατάκτηση του τροπαίου

Αυστραλία – 151.0

Γερμανία – 15.0

Γκάνα – 151.0

Σερβία – 67.0

Για πρόκριση από τον όμιλο

Αυστραλία: 3.30

Γερμανία: 1.20

Γκάνα: 2.37

Σερβία: 1.80

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).