Εάν ένα σύστημα είναι πολύ απλό στη δημιουργία του, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα αποφέρει κέρδος στο στοίχημα. Πολλές φορές ως παίκτες προσπαθούμε να ενσωματώσουμε δεκάδες φίλτρα και κριτήρια επιλογής αγώνων στην επινόηση ενός συστήματος στοιχήματος, δυσκολεύοντας τόσο την κατασκευή του, τη συλλογή των δεδομένων αλλά και την τελική εφαρμογή του. Συχνά ξεχνάμε πως αναζητούμε ένα σύστημα που θα μας εξυπηρετεί πρώτα από όλα και όχι το ανάποδο! Σαν αποτέλεσμα δεν είναι λίγα τα συστήματα που καταλήγουν στα αζήτητα εξαιτίας της περιπλοκότητας και της ογκώδους συλλογής πληροφοριών, παρά λόγω της αποτυχίας τους σε βάθος χρόνου.
Περιεχόμενα
Απλά συστήματα στοιχήματος μόνο με ένα κριτήριο κι αυτό τυχαίο!
Εάν ακούγατε πως ένα [intlink id=”19″ type=”category”]σύστημα ποδοσφαίρου[/intlink] αποφέρει κέρδος εάν στοιχηματίζατε υπέρ της ισοπαλίας όταν προβλέπεται βροχή στον αγώνα, θα αμφισβητούσατε την απόδοση του συστήματος εξαιτίας της απλότητάς του. Ένα και μόνο κριτήριο δεν είναι δυνατόν να αρκεί για να κερδίσουμε τους bookmakers, σωστά; Εδώ σε αγώνες τένις που αγωνίζονται μόνο δύο παίκτες και υπάρχει δυσκολία στην δημιουργία ενός κερδοφόρου συστήματος, στο ποδόσφαιρο με 22 παίκτες στο χορτάρι θα αρκούσε ένα και μόνο φίλτρο για τον… καιρό, για να βγούμε κερδισμένοι; Κι αν εγώ ανέφερα ένα τυχαίο κριτήριο επιλογής αγώνων, ποιος λέει ότι δεν ισχύει; Θα πρέπει να συλλέξουμε 200-300 αγώνες ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξε βροχή, να βρούμε τις πραγματικές αποδόσεις που θα είχαμε στοιχηματίσει και να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Εφόσον κατά πάσα πιθανότητα κανείς δεν το έχει κάνει, ποιος είναι τόσο σίγουρος ώστε να το απορρίψει;
Γιατί τα απλά συστήματα δεν είναι δημοφιλή στο στοίχημα
Η απόρριψη απλών συστημάτων στο στοίχημα έχει να κάνει και με την πώληση συστημάτων που προωθούνται ως συστήματα με τεράστιο περιθώριο κέρδους, χωρίς όμως να φανερώνεται η μέθοδος πίσω από το σύστημα (τα λεγόμενα black box). Ο παίκτης αγοράζει online ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν τα προγνωστικά. Στην πραγματικότητα εγγράφεται στη λίστα συνδρομητών του συστήματος, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα προγνωστικά που θα τον οδηγήσουν στο κέρδος. Υποσυνείδητα ο παίκτης υποθέτει πως ο δημιουργός του συστήματος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, που έχει καταναλώσει άπειρες ώρες στην κατασκευή και μελέτη συστημάτων στο στοίχημα. Στην ουσία αισθάνεται πως εξοικονομεί όλη αυτή την προσπάθεια που θα έπρεπε να κάνει ο ίδιος κι έρχεται σε επαφή με ένα [intlink id=”2229″ type=”post”]μυστικό σύστημα[/intlink], που το ξέρουν λίγοι και κερδίζουν ακόμα λιγότεροι. Έτσι αποκλείεται αυτό το σύστημα να είναι κάτι τόσο απλό όσο το παράδειγμα που αναφέρθηκε νωρίτερα. Σίγουρα τα προγνωστικά προέρχονται από τεράστιες βάσεις δεδομένων, αναρίθμητες γραμμές και στήλες στο Excel και ακροβολισμένους βοηθούς σε δεκάδες γήπεδα του κόσμου να ενημερώνουν τη βάση δεδομένων με τα τελευταία νέα.
Αντίστοιχα, όταν καλούμαστε να κατασκευάσουμε οι ίδιοι ένα σύστημα που θα γνωρίζουμε πλέον τα φίλτρα και τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προκύπτουν τα προγνωστικά, συνθέτουμε ένα σύστημα που η περιπλοκότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του παρά η ευκολία στην εφαρμογή του ή η κερδοφορία του σε βάθος χρόνου. Η πολυπλοκότητα ενός συστήματος συχνά δεν είναι ανάλογη της απόδοσής του. Ας μην παρασυρόμαστε από αυτήν την κακή συνήθεια να προσθέτουμε συνεχώς νέα κριτήρια σε ένα νέο σύστημα, πριν αποδειχθεί πως τα ήδη υπάρχοντα φίλτρα δεν αποδίδουν κέρδος. Less is more!