arsenal-van-persie-newcastleΜετά την νίκη της Chelsea, η Arsenal χρειάζεται οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην αναμέτρηση με την Newcastle με την οποία ολοκληρώνεται η 28η αγωνιστική της Premier League, μιας και οι «μπλε» του Λονδίνου έπιασαν τους «Gunners» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Να γελάσει ή να κλάψει; Να «φτιάξει» την ψυχολογία της ή να την πάρει από κάτω; Κάπως έτσι έχει κυλήσει όλη η φετινή σεζόν για την Arsenal (στο 1.45) που έχει πλέον ως στόχο την είσοδο την τετράδα της Premier League και την εξασφάλιση μιας θέσης στο Champions League της επόμενης περιόδου. Κόντρα στη φιλόδοξη Newcastle (στο 7.00) στο Emirates Stadium, η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Arsene Wenger που δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει χώρος για άλλες απογοητεύσεις. Θέλουμε να τερματίσουμε με στυλ στο πρωτάθλημα».

Η Arsenal αποδεικνύεται σε «βασίλισσα των ανατροπών». Ολοκληρωμένων ή μη… Είναι χαρακτηριστικό πως έρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες. Στις τρεις τελευταίες χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ για να φτάσει στους τρεις βαθμούς – συμπεριλαμβανομένων των αγώνων κόντρα σε Tottenham (5-2) και Liverpool (2-1), σε ντέρμπι δηλαδή. Χαρακτηριστικό πως και οι τέσσερις νίκες ήρθαν με G/G (στο 1.666 στην αγορά Και οι Δυο Ομάδα να Σκοράρουν), φυσικά όλες με over 2,5 γκολ (στο 1.55) ενώ οι δυο εξ αυτών ήταν και με over 4,5 γκολ (στο 4.75) – 7-1 την Blackburn και 5-2 την Tottenham! Αλλά και στο Champions League, η Arsenal βρέθηκε να προηγείται της AC Milan με 3-0 στο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να σημειώσει τέταρτο γκολ και να στείλει το ζευγάρι στην παράταση.

Η Arsenal, όμως, θα πρέπει να προσέξει γιατί η Newcastle φέτος κάνει ζημιές ενώ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Εστω και αν η ομάδα του Alan Pardew έχει συμπληρώσει τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη (μια ήττα και δυο διαδοχικές ισοπαλίες). Δεν θα πρέπει να ξεχνάνε στην Arsenal πως πέρυσι είχαν προηγηθεί 4-0, αλλά οι Magpies σημείωσαν τέσσερα γκολ σε 19 λεπτά, για να πάρουν μια απρόσμενη ισοπαλία! Πάντως, η Arsenal έχει κερδίσει τις έξι από τις οκτώ τελευταίες φορές που φιλοξένησε τη Newcastle. Αξίζει, όμως, να αναφερθεί πως στα τρία πιο πρόσφατα ματς μεταξύ των δυο ομάδων, αποβλήθηκε παίκτης της Arsenal

Ο Robin van Persie (στο 3.25 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) έχει φτάσει τα 25 γκολ στο πρωτάθλημα φέτος ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει σημειώσει έξι γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Arsenal στο Emirates. Με την άμυνα της Newcastle να παραπαίει – έχει δεχτεί 14 γκολ στα έξι τελευταία ματς, συμπεριλαμβανομένων δυο «πεντάρων – δεν αποκλείεται ο Ολλανδός να σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές (στο 2.70 Να Σκοράρει 2 ή περισσότερα γκολ). Στη Newcastle υπάρχει ο Demba Ba (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) που έχει σημειώσει 16 γκολ φέτος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η Newcastle να προηγηθεί στο σκορ και η Arsenal να κάνει την ανατροπή πετυχαίνοντας γκολ στα τελευταία λεπτά, όπως έκανε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της!

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Arsenal – Newcastle  over 3,5 γκολ @ 2.50

Robin van Persie       Να Σκοράρει 2 ή περισσότερα γκολ στον Αγώνα @ 2.70

Demba Ba      Να Σκοράρει στον Αγώνα @ 3.30

Arsenal           Νικητής μεταξύ 76-90’ @ 2.50

Γκολ   Γκολ μεταξύ 86-90’ @ 2.70

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).