Η Chelsea (στο 4.33) θα μπει στον φετινό τελικό του Champions League κόντρα στην Bayern Munich (στο 1.727) θέλοντας να ξορκίσει τις αναμνήσεις από τον τελικό της περιόδου 2007/08, όταν ηττήθηκε από τη Manchester United στα πέναλτι. Οι «blues» θα έχουν ανεβασμένη ψυχολογία καθώς στα ημιτελικά απέκλεισαν την κάτοχο και φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση του τροπαίου, Barcelona, αλλά και πάλι θεωρούνται από όλους σαν το αουτσάιντερ, με τον τελικό να διεξάγεται στην «Allianz Arena» του Μονάχου, το σπίτι της αντιπάλου τους. Ωστόσο, οι παίκτες του Roberto Di Matteo έχουν διαψεύσει τους μπουκ σε αρκετές περιπτώσεις στην πορεία τους ως τον τελικό, επομένως θα είναι αισιόδοξοι πως θα πάνε ξανά κόντρα στις αποδόσεις και θα κατακτήσουν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό έπαθλο σε επίπεδο συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

drogba-luiz-chelsea

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ηταν μια δύσκολη χρονιά στο Stamford Bridge. Από νωρίς εκτός διεκδίκησης του τίτλου στην Premier League, οι «blues» διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον προπονητή Andre Villas-Boas μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα των 16 του Champions League από τη Napoli. Τα αποτελέσματα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ έκτοτε, υπό τις οδηγίες του υπηρεσιακού Di Matteo και, παρά το «χλωμό» ξεκίνημα στο 2012, η Chelsea τερμάτισε στην έκτη θέση στο πρωτάθλημα, κέρδισε 2-1 τη Liverpool στον τελικό και κατέκτησε το FA Cup και τώρα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει μια χρονιά που προμηνυόταν απογοητευτική με το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Απολογισμός σε τελικούς

Αγώνες: 1, Νίκες:0, Ηττες: 1

Τελευταία: 2007/08 Manchester United (1-1, η United κέρδισε 6-5 στα πέναλτι)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Η Chelsea θριάμβευσε τη μοναδική φορά που οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν στο Champions League. Οι Didier Drogba (στο 9.00 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ) και Frank Lampard (στο 4.50 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) βρήκαν δίχτυα και στα δυο παιχνίδια καθώς οι «μπλε» πήραν προβάδισμα με τη νίκη 4-2 στον πρώτο αγώνα και αντιστεκόμενοι στον επαναληπτικό, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ

Η Chelsea (στο 2.875 Να Κατακτήσει το Τρόπαιο) χρειάστηκε να τα παίξει όλα για όλα αρκετές φορές τη φετινή σεζόν. Χρειάστηκε τη νίκη στην έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων επί της Valencia για να προκριθεί στις νοκ άουτ φάσεις ενώ χρειάστηκε να βγει… ζωντανή και από το σφυροκόπημα των τελευταίων λεπτών της Benfica, που έπαιζε με 10 παίκτες, στα προημιτελικά. Επίσης, πήγαν κόντρα στα προγνωστικά αποκλείοντας στα ημιτελικά την κάτοχο του τροπαίου, Barcelona, με τον Fernando Torres (στο 4.20 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) στις καθυστερήσεις να ολοκληρώνει μια επική ανατροπή.

Η ΔΗΛΩΣΗ: ROBERTO DI MATTEO (ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

«Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά πιο πολύ ικανοποιημένος για τους παίκτες που το άξιζαν αυτό. Είχαν μια δύσκολη σεζόν αλλά φάνηκαν πως ήταν έτοιμοι να φτάσουν σε κάτι ξεχωριστό όταν χρειάστηκε. Φαίνεται στο DNA τους πως είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές».

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

Τα πέντε γκολ του Didier Drogba (στο 3.80 στην αγορά Να Σκοράρει στον Αγώνα) στην Ευρώπη ίσως τον κάνουν… συνηθισμένο, αλλά το γεγονός πως έχει ξεκινήσει βασικός μόλις έξι φορές υπογραμμίζει την επιρροή του έμπειρου Ιβοριανού επιθετικού. Επιπλέον, ο Drogba έχει την τάση να σκοράρει σε σημαντικά παιχνίδια, σημειώνοντας δυο γκολ στο 3-0 επί της Valencia, σαλπίζοντας την ανατροπή εις βάρος της Napoli με το πρώτο γκολ στον επαναληπτικό και πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην Barcelona.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την παλιά φρουρά της Chelsea – τους Lampard, John Terry και Drogba – και τη συνεισφορά τους στην αναγέννηση των «blues». Ωστόσο και κάποιοι μικρότεροι σε ηλικία έπαιξαν μεγάλο ρόλο – συμπεριλαμβανομένων των David Luiz (στο 10.00 στην αγορά Πρώτος Παίκτης που θα δει Κάρτα) και Ramires – ο τελευταίος μαζί με τους Terry, Branislav Ivanovic και Raul Meireles θα απουσιάσουν λόγω καρτών.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

D. Drogba      Να Σκοράρει στον Αγώνα Bayern – Chelsea @ 3.80

D. Luiz           Πρώτος Παίκτης που θα δει Κάρτα @ 10.00

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).