Η δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του EURO 2012 ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή με τα παιχνίδια του Δ’ ομίλου. Στον οποίο η συνδιοργανώτρια Ουκρανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία ενώ στο άλλο παιχνίδι συγκρούονται Σουηδία και Αγγλία.

EURO 2012 England

Στην πρώτη αναμέτρηση, αυτή των 19:00, η Ουκρανία (στο 4.05), έχοντας το προβάδισμα στον Δ’ όμιλο μετά τη νίκη επί της Σουηδίας στην πρεμιέρα, κοντράρεται με τη Γαλλία (στο 2.00) που φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, μετά το 1-1 με την Αγγλία. Η Ουκρανία (ξανά)βρήκε τον ήρωά της στο πρόσωπο του Andriy Shevchenko (στο 9.75 στην αγορά Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα), ο οποίος με δυο γκολ έφερε τα πάνω κάτω πριν τέσσερις ημέρες. Με τον Andriy Voronin (στο 6.25 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) άξιο συμπαραστάτη, ο «Seva» φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ουκρανία στο δεύτερο «τρίποντο» και στην πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη, η Γαλλία συμπλήρωσε 22 αγώνες αήττητη – επίδοση ρεκόρ για τους «τρικολόρ» – υπό τις οδηγίες του Laurent Blanc, ωστόσο πρέπει να αποδείξει πως αντέχει στα δύσκολα. Ο Samir Nasri (στο 4.70 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) θέλει να δώσει μια νέα απάντηση στους επικριτές του, ο Franck Ribery καλείται να επιστρέψει στις εμφανίσεις των φιλικών και ο Karim Benzema (στο 2.55 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) οφείλει να αποδείξει γιατί αγωνίζεται στη Real Madrid. Πάντως, το πρόβλημα της Γαλλίας στα στημένα, ίσως αποτελέσει… βούτυρο στο ψωμί του Anatoliy Tymoshcuk (στο 15.00 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) και της παρέας του. «Βλέπω» γκολ και από τις δυο ομάδες (στο 1.92), με τον Ribery (στο 8.25) να έχει την προτίμησή μου για Πρώτος Παίκτης που θα Σκοράρει.

Στην δεύτερη αναμέτρηση, αυτή των 21:45, τα πράγματα είναι λίγο πιο… θολά. Η Σουηδία (στο 3.70) μπορεί να προηγήθηκε στο ματς με την Ουκρανία, ωστόσο εν τέλει έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο και σήμερα, απέναντι στην Αγγλία (στο 2.10), η νίκη είναι μονόδρομος. Ομως, στο στρατόπεδο των Σκανδιναβών υπάρχουν αρκετά εσωτερικά προβλήματα ενώ η αλήθεια είναι πως κόντρα στους συνδιοργανωτές, ο Zlatan Ibrahimovic (στο 3.50 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) φάνηκε πολύ… μόνος στη γραμμή κρούσης. Ολα από τον αστέρα της AC Milan τα περιμένουν οι Σουηδοί εκτός κι αν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Erik Hamren αποφασίσει να βάλει στο πλάι του τον Johan Elmander (στο 5.00 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα), ο οποίος είναι σαφώς πιο δραστήριος και δημιουργικός από τον Markus Rosenberg (στο 4.70 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα). Μα και η Αγγλία φάνηκε πολύ «λίγη» στην ισοπαλία με τους Γάλλους. «Βαριά» ομάδα, χωρίς φαντασία και κίνηση από το κέντρο και μπροστά, τα «τρία λιοντάρια» μάλλον θα περιμένουν πάλι το κεφάλι του John Terry και του Joleon Lescott (στο 12.50 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) από κάποια στημένη φάση για να πανηγυρίσουν, μιας και ο Danny Wellbeck (στο 3.60 στην αγορά Να Σκοράρει στον αγώνα) δεν τροφοδοτείται σωστά. Ολοι περιμένουν ανοιχτό παιχνίδι, εγώ νομίζω πως οι Αγγλοι θα πάνε στα σίγουρα και χωρίς ρίσκο. Προτίμηση στο 2-3 γκολ και μαζί με τον Terry (στο 22.00) για Πρώτο Παίκτη που θα Σκοράρει.

Προγνωστικά ποδοσφαίρου:

Ουκρανία – Γαλλία     Να Σκοράρουν και οι Δύο Ομάδες @ 1.92

F. Ribery         Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Ουκρανία – Γαλλία @ 8.25

An. Tymoshcuk           Να Σκοράρει στον αγώνα Ουκρανία – Γαλλία @ 15.00

J. Terry            Πρώτος Σκόρερ στον αγώνα Σουηδία – Αγγλία @ 22.00

Z. Ibrahimovic            Να Σκοράρει στον αγώνα Σουηδία – Αγγλία @ 3.50

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).