deltio-pame-stoiximaΜε το άρθρο μου αυτό έρχομαι να προσθέσω στο κεφάλαιο «Συστήματα» ή αλλιώς «Μέθοδοι Πονταρίσματος». Γενικότερα είμαι άνθρωπος που δεν θέλω να χάνω. Βέβαια άλλο τι θέλουμε και άλλο τι γίνεται. Όμως είναι σαν αυτό που λένε: Όσο ψηλότερους στόχους βάζεις τόσο περισσότερα θα καταφέρεις στο κυνήγι αυτό. Με την ίδια λοιπόν λογική πορεύομαι και στοιχηματικά. Κοιτάω πρώτα να εξασφαλίζω όσο το δυνατόν καλύτερα το κεφάλαιο μου και κατόπιν προσπαθώ για το μεγαλύτερο δυνατόν κέρδος.

Αρκετοί παίχτες δεν έχουν αξιολογήσει σωστά τον όρο «Άμυνα» στο στοίχημα. Δηλαδή λειτουργούν κάπως έτσι: «Τόσα μπορώ να χάσω σήμερα τόσα θα παίξω. Και ένα ματς να χάσω είμαι ok διότι έπαιξα όσα μπορούσα, δεν παρασύρθηκα». Αυτή η σκέψη απο μόνη της φανερώνει οτι ο παίχτης έχει ήδη παρασυρθεί. Και έχει παρασυρθεί διότι δεν έχει κατανοήσει την αξία του λεγόμενου «Παιχτικού Κεφαλαίου». Το Παιχτικό κεφάλαιο κάθε παίχτη πρέπει να λογίζεται ως κάτι το «Ιερό» θα τολμήσω να πω. Είναι κάτι που αξίζει το σεβασμό του κατόχου του, ένα παραπάνω την τρέχουσα περίοδο με την όλη οικονομική στενότητα. Το παιχτικό μας κεφάλαιο προέρχεται απο την εργασία μας (κατα κανόνα) και δεν πρέπει να θυσιάζεται, τουλάχιστον όχι ελαφρά τη καρδία. Ο κάθε παίχτης της παραπάνω φιλοσοφίας δεν μπορεί να καταλάβει ότι το να διασωθεί το παιχτικό του κεφάλαιο ολόκληρο, ή μερος του, του προσφέρει την ευκαιρία να διεκδικήσει κέρδος σε μελλοντικό ποντάρισμα. Αυτή η ευκαιρία για κερδοφορία στο μέλλον είναι πολύ σημαντική για να χαραμίζεται με τέτοιο τρόπο.

Η μέθοδος που θα περιγράψω προσφέρει κάλυψη σε κάποιο παρολί που έχει καταλήξει ο παίχτης. Υπάρχουν παίχτες οι οποίοι έχουν την ικανότητα να προβλεπουν π.χ 4/5 σημεία και ποτέ να μην πληρώνονται. Στο στοίχημα ασφαλώς και όλα αρχίζουν με την σωστή επιλογή σημείου, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει κερδοφορία απο μόνο του.

Ας πούμε ότι π.χ έχουμε ξεχωρίσει 4 δυνατά σημεία τα οποία σκεφτόμαστε να ποντάρουμε σε παρολί. Δεν μας αρέσει όμως η σκέψη ότι μπορεί για ένα ή δύο σημεία να χάσουμε τις μονάδες που θέλουμε να ρισκάρουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Διάφορα θα μου απαντήσετε. Παίζουμε 2πλές πληρωμένες, παίζουμε διπλές ευκαιρίες, παιζουμε σύστημα 3-4 κτλ.

Τι θα λεγατε να καλύψετε τα παιχνίδια τα οποία φοβάστε ότι ίσως σπάσουν, στην ισοπαλία, και ένα ποσοστό επί του κέρδους που θα αποδόσει το παρολί αυτό το ρισκάρουμε σε παρολί με στάνταρ επιλογές; Μπερδευτήκατε ίσως.

Ας επεξηγήσω τη λειτουργία της μεθόδου πιο αναλυτικά.

Έστω ότι έχουμε 4 ματς Α,Β,Γ,Δ. Για τα Α,Β είμαστε 100% σίγουροι (η βάση του ρίσκου μας είναι δηλαδή αυτά τα 2 ματς. Σε αυτά ρισκάρουμε σε πρώτο λόγο) ενώ για τα άλλα 2 δεν είμαστε και τόσο σίγουροι και ψάχνουμε κάποια ασφάλεια.

Καλύπτουμε λοιπόν στην ισοπαλία τα 2 αυτά ματς με «Διπλή Ευκαιρία», φτιάχνοντας το εξής παρολί:

Α στάνταρ

Β στάνταρ

Γ Δ.Ε

Δ Δ.Ε

Το παρολί αυτό έχει μία Χ απόδοση και θα αποφέρει κάποιο καθαρό κέρδος Κ. Εμείς προυπολογίζουμε το κέρδος αυτό και ρισκάρουμε π.χ το μισό, στο εξής παρολί:

Α,Β,Γ,Δ όλα στάνταρ.

Αν περάσουν όλα τα σημεία, κερδίζουν ασφαλώς και τα 2 παρολί. Εάν σπάσει 1 απο τα στάνταρ χάνουν και τα 2 παρολί. Εάν όμως έρθει ισοπαλία ένα ή και τα 2 απο τα Γ,Δ τι έχουμε;

Εάν τα είχαμε παίξει όλα στάνταρ καταλαβαίνουμε ότι θα είχαμε χάσει όλο το ποσό που ρισκάραμε. Τώρα όμως στην ουσία όχι μόνο δεν χάνουμε αλλά βάσει αποδόσεων θα έχουμε και κάποιο κέρδος; Πόσο κέρδος; Μα το μισό του παρολί με τις διπλές ευκαιρίες.

Όταν περάσουν όλα τα σημεία (κερδιζουν και τα 2 παρολί) το συνολικό μας καθαρό κέρδος είναι ίσο με: Μισό κέρδος απο το παρολί με τις 2πλές ευκαιρίες + Το άλλο μισό επί την απόδοση του στάνταρ παρολί.

koumparas-xrimataΓια να το απλουστεύσουμε, έστω ότι το παρολί με τις διπλές έχει απόδοση 2,1 και το παρολί όλα στάνταρ έχει απόδοση 10,5. Έστω ότι το ποντάρισμα στο πρώτο παρολί έχει υπολογιστεί στο 65% των συνολικών μονάδων. Το παρολί αυτό δίνει κέρδος: 0,65(65%) επί 2,1 μείον 0,65 μοναδες. Δηλαδή δίνει κέρδος 0,72 μονάδες. Κρατάμε τις μισές και τις άλλες μισές 0,36 τις ρισκάρουμε στο παρολί όλα στάνταρ με απόδοση 10,5. Εφόσον επαληθευτούν όλα τα σημεία το παρολί αποδίδει 0,36 επί 10.5=3,78 μονάδες που είναι όλες καθαρό κέρδος. Αν προσθέσουμε και τις άλλες 0,36 μονάδες έχουμε ένα συνολικό κέρδος 3,78+0,36=4,14 μονάδες. Θα πεί κάποιος μα εάν ρίσκαρα όλο το ποσό εξ αρχής θα είχα καθαρό κέρδος 9,5 μονάδες. Ναι, αλλά εδώ μιλάμε για ασφάλεια. Εάν κάποιος θα έχει πάντα 100% επιτυχία στις επιλογές του, τότε ναι εννοείται να παίζει ένα παρολί στάνταρ. Όμως σκεφτείτε ότι όσες φορές θα σπάνε (μέχρι την ισοπαλία πάντα) 1 ή και 2 σημεία αντί να χάνετε όλο το ποσό , εσείς θα το κρατάτε ανέπαφο για επένδυση σε μελλοντικές επιλογές και επιπλέον θα έχετε και ένα πολύ μικρό μεν αλλά κέρδος δε, το οποίο μπορείτε να συλλέγετε σε έναν κουμπαρά για τίποτα έξτρα πονταρίσματα. Στο παραδειγμά μας μάλιστα αντί να χάναμε την μονάδα που ρισκάραμε ανταυτού έχουμε καθαρό κέρδος 0,36 μονάδες ή αλλιώς 36%, κέρδος ή αλλιώς σαν να πληρωθήκαμε σε απόδοση 1,36 ενώ τα σημεία μας δεν πέρασαν όλα!.

Τα γνωστά δεδομένα μας είναι η απόδοση του παρολί με τις Δ.Ε και το πόσο τοις εκατό (%) απο το καθαρό κέρδος θέλουμε να ρισκάρουμε στο παρολί με τις στάνταρ επιλογές.

Το πόσες μονάδες θα ποντάρουμε στο παρολί με τις Δ.Ε το υπολογίζουμε απο τον τύπο:

μ=1/1+[(α-1)*(%)]

όπου:

  • μ=οι μονάδες που ποντάρουμε στο παρολί με τις Δ.Ε.
  • α=η απόδοση του παρολί με τις Δ.Ε.
  • % το ποσοστό του καθαρού κέρδους του παρολί με τις Δ.Ε που θα ρισκάρουμε στο στάνταρ παρολί.(π.χ για το 60% αντικαθιστούμε με 0,6)

Αφού υπολογιστεί το μ το πόσο θα ποντάρουμε στο παρολί στάνταρ υπολογίζεται:

μ’=1-μ

όπου

  • μ’ = το πόσο που ποντάρουμε στο παρολί στάνταρ.

Πάντα θα ισχύει: μ+μ’=1

Έχοντας υπολογίσει τα μ, μ’ μπορούμε να υπολογίσουμε και τα κέρδη που προσδοκούμε, το min και το max.

  • K min=μ*(α-1)(1-%)
  • Κ max=Κ min + (μ’*α’)

Όπου α’ η απόδοση του παρολί με όλα στάνταρ.

Για το σύστημα λοιπόν αυτό αποφασίζουμε τι συνολικό ποσό επιθυμούμε να ρισκάρουμε και το μοιράζουμε στα 2 παρολί. Όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει την μέθοδο αυτή μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου για το μοίρασμα του συνολικού ποσού στα 2 παρολί.

Η επαφή του με το Στοίχημα ξεκίνησε δουλεύοντας ως υπάλληλος σε πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. Είχε την τύχη ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου να είναι αρκετά ψαγμένος πάνω στην δουλειά του και συνδρομητής του περιοδικού «Τα Παιχνίδια της Τύχης» ,το οποίο και αποτέλεσε το πρώτο και καλύτερο «φροντιστήριο». Κατάλαβε βασικές έννοιες όπως τι είναι γκανιότα ,τι κρύβουν οι αποδόσεις , την ψυχολογική πίεση που ασκούν οι αποδόσεις και προσωπικά επέλεξε να δίνει σημασία στην συμπεριφορά των αποδόσεων μέσω στατιστικής ανάλυσης αυτών. Είναι δημιουργός και διαχειριστής του Oddstats.blogspot.com. Συνδεθείτε με τον Betako: Google+