Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ταϊλάνδης (FAT) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα εξετάσει τους ισχυρισμούς ενός διαιτητή, από τον οποίο ζητήθηκε να «στήσει» έναν αγώνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το παιχνίδι αυτό ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ταϊλάνδης (FA Cup Final) ανάμεσα στην Army United και την Buriram United. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαπωνέζος Toshimitsu Yoshida.

Ο Yoshida προσκλήθηκε από την FAT να διευθύνει τον τελικό, μετά από μια σειρά καταγγελιών για την… ποιότητα των εγχώριων διαιτητών, οι οποίοι είχαν πάρει μια σειρά από «περίεργες» αποφάσεις στην Premier League της Ταϊλάνδης. Κατόπιν συγκατάθεσης της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και με την προτροπή της FIFA και της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC) ο Yoshida πήγε να σφυρίξει τον τελικό.

Αφού αρνήθηκε την προσφορά, ο Yoshida διεύθυνε τον αγώνα χωρίς να συμβεί το παραμικρό, αλλά στη συνέχεια συνέταξε μια αναφορά προς την AFC. Η FAT απέστειλε το βίντεο του αγώνα στην FIFA και την AFC και εντός της εβδομάδας υπήρξε συνάντηση με την FIFA και την Interpol στην Κουάλα Λαμπούρ, όπου θα εξέθετε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η Buriram United, η οποία κέρδισε το ματς, πρόσφατα κέρδισε την Brisbane Roar της A-League κατακτώντας μια θέση στο Champions League της Ασίας. Την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία για να αντιμετωπίσει την Vegalta Sendai.

Φυσικά, τόσο η Buriram United όσο και η Army United αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα.

Στα τέλη του 2002 άρχισε να εργάζεται στα «ΣΠΟΡ του Βορρά» και στην ιστοσελίδα BetNews. Μετά από ένα… διάλειμμα λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στο site αλλά και σε αυτό του ομίλου ΑΝΤ1 – την «ANTEL». Για μία διετία (2007-2009) βρέθηκε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Sport 103.0 FM», έχοντας υπό την επίβλεψή του τα δελτία ειδήσεων αλλά και καθημερινή εκπομπή. Από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκε στην εταιρεία «Betfair» και κυρίως στο ελληνικό blog της. Από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2015 εργάστηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά», στον τομέα των Διεθνών (Footbet Planet) και στον τομέα του Στοιχήματος. Επέστρεψε στις στοιχηματικές εταιρείες (1x2-bet) από τις αρχές του 2014 όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα ενώ από τον Οκτώβριο του 2015 είναι και πάλι σε ραδιόφωνο, στο “Πρακτορείο FM104,9”, το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τέλος, από την 01/04/2010, είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).