Μακροχρόνια και Ειδικά Στοιχήματα

ειδικά-στοιχήματαΣτα ειδικά στοιχήματα συναντώνται στοιχήματα που, αν και μπορεί να έχουν σχέση με κάποιο άθλημα, δεν αναφέρονται σε αθλητικό γεγονός αλλά σε γεγονότα γύρω από το άθλημα. Εκεί ο παίκτης του στοιχήματος θα έχει τη δυνατότητα για παράδειγμα να στοιχηματίσει ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής μιας ομάδας κι αν τελικά θα γίνει μια πολυσυζητημένη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή. Φυσικά οι δυνατότητες στοιχήματος δεν περιορίζονται στο ποδόσφαιρο, αφού στα ειδικά στοιχήματα περιλαμβάνονται στοιχήματα γύρω από μεγάλες μουσικές διοργανώσεις όπως η Eurovision, εκλογικές αναμετρήσεις, διαγωνισμούς κινηματογράφου όπως τα Όσκαρ αλλά και ακόμα περισσότερο εξειδικευμένα στοιχήματα, όπως η ανάδειξη του επόμενου Πάπα!

Εξαιτίας της φύσης των ειδικών αυτών στοιχημάτων, των οποίων η διάρκεια κυμαίνεται από μέρες μέχρι και πολλούς μήνες, συχνά χαρακτηρίζονται και ως μακροχρόνια στοιχήματα. Στα μακροχρόνια στοιχήματα γενικά ανήκουν στοιχήματα, η διευθέτηση των οποίων ολοκληρώνεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αντίθεση με ένα αθλητικό γεγονός, που θα στοιχηματίσει ο κόσμος από την Πέμπτη και ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, στα μακροχρόνια στοιχήματα οι παίκτες δεσμεύουν τα χρήματά τους για αρκετό καιρό. Έτσι στην κατηγορία των μακροχρόνιων στοιχημάτων περιλαμβάνονται στοιχήματα για τους νικητές μεγάλων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, τον επόμενο πρωταθλητή του NBA, τον τενίστα που θα κατακτήσει το επόμενο Wimbledon ή Roland Garros και το νικητή στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1. Τα μακροχρόνια αυτά στοιχήματα δεν χαρακτηρίζονται ως ειδικά στοιχήματα.

Μακροχρόνια στοιχήματα

μακροχρόνια-στοιχήματα-κυάλια-ιπποδρομίεςΑς δούμε μερικά παραδείγματα μακροχρόνιων στοιχημάτων για τα οποία μιλήσαμε στο παρελθόν στο Στοίχημα Online. Είτε οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν είτε όχι, σκοπός της παράθεσης των παραπομπών στα κείμενα αποτελεί η κατανόηση του χαρακτήρα που έχουν τα μακροχρόνια στοιχήματα.

Επόμενος προπονητής της Chelsea, ο Jose Mourinho: Το συγκεκριμένο μακροχρόνιο στοίχημα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια του 2013. Στο άρθρο επισημαίνεται η αξία της ενημέρωσης στα μακροχρόνια στοιχήματα.

Νικητής Champions League 2013, η Real Madrid: Ο Κώστας χαρακτήριζε το Μάρτιο του 2013 το μακροχρόνιο στοίχημα να κερδίσει το Champions League η Real Madrid ως στοίχημα που έχει αξία.

Κατάκτηση EURO 2012: Για το νικητή του EURO 2012 είχαν γραφτεί αρκετά κείμενα, όπως το σχόλιο για την πτώση της απόδοσης της Ολλανδίας και την πτώση της Ισπανίας, ενώ η νικήτρια Ισπανία ήταν η τρίτη επιλογή στις προβλέψεις με βάση τα πολλαπλάσια του 3.

Νικητής Champions League 2012, η Chelsea: Τα πολλαπλάσια του 3, μια ιδιαίτερη μέθοδος που παρουσιάστηκε από τον Χάρη Ιωσηφίδη, προέβλεψε σωστά πως η Chelsea θα κατακτήσει το Champions League εκείνης της χρονιάς.

Το μακροχρόνιο στοίχημα του τελικού του US Open 2011: Σε εκείνο το κείμενο είχε γίνει μια πρώτη ανάλυση των γραφημάτων του Djokovic και του Nadal, με στόχο την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για νικητή του τουρνουά τένις.

Πρωτάθλημα 2012 Formula 1: Προγνωστικά τόσο για το πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1 όσο και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2012 είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο blog.

Τα μακροχρόνια στοιχήματα έχουν δύο χαρακτηριστικά που τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή για trading στο στοίχημα: μεγάλος τζίρος και μεγάλη χρονική διάρκεια. Για αυτό το λόγο ανήκουν και στα καλύτερα στοιχήματα για trading στην Betfair.

Ειδικά στοιχήματα

ειδικά-στοιχήματα-oscars

Ας δούμε τώρα μερικά από τα κείμενα που αφορούν ειδικά στοιχήματα για να γίνει η σύγκριση με τα παραπάνω μακροχρόνια στοιχήματα.

Δημοτικές Εκλογές: Ένα πολιτικό στοίχημα: Τον Οκτώβρη του 2010 ακόμα δεν είχαν κυκλοφορήσει ειδικά στοιχήματα για τις τότε δημοτικές εκλογές. Έτσι με αφορμή της εκλογές εκείνες έγινε μια αναφορά στα ειδικά στοιχήματα των βουλευτικών εκλογών του… 2007!

Δημοτικές Εκλογές 2010: Αποδόσεις και Προγνωστικά Στοιχημάτων: Δύο εβδομάδες μετά το παραπάνω κείμενο, οι εταιρίες στοιχημάτων ανακοίνωσαν πως δέχονταν πλέον στοιχήματα για τις δημοτικές εκλογές της Ελλάδας.

Ειδικά Στοιχήματα: Oscars 2011 Αποδόσεις και Γραφήματα: Προβλέψεις για τους νικητές των Oscars του 2011 με βάση τα γραφήματα των αποδόσεων των ειδικών στοιχημάτων για καλύτερη ταινία, σκηνοθέτη, και ηθοποιών μεταξύ άλλων.

Στοίχημα Εκλογές 2012: Πρώτες Αποδόσεις και Προγνωστικά: Εκτενής αναφορά έγινε στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Στο συγκεκριμένο κείμενο έγινε η πρώτη επαφή με τις προβλέψεις της αγοράς, όπως αυτές αποτυπώνονταν από τις αποδόσεις, ενώ δεν έλειψαν και ιδιαίτερα στοιχήματα, όπως οι αναμετρήσεις μεταξύ Τζούλιας Αλεξανδράτου και Βάνας Μπάρμπα!

6 Κερδισμένα Στοιχήματα στις Εθνικές Εκλογές 2012: Με τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2012 να έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί, είδαμε 6 στοιχήματα στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, τα οποία πλέον είχαν «κλειδώσει» στο 1.01!

Στοίχημα Eurovision 2012: Προβλέποντας την Πτώση Απόδοσης της Σουηδίας: Επαλήθευση της πρόβλεψης πως η απόδοση της Σουηδίας για νικήτρια της Eurovision το 2012 θα πέσει πριν την τελική φάση του διαγωνισμού.

Εκλογές Ιούνιος 2012: Επαλήθευση Πρόβλεψης Στοιχήματος, Ντέρμπι με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μια σωστή πρόβλεψη αποτέλεσε η άνοδος της απόδοσης της ΝΔ κατά τις εκλογές του 2012, οι οποίες λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή τους έμοιαζαν με ντέρμπι.

Οι Αποδόσεις στο Στοίχημα Εξαρτώνται από τον Τζίρο – Κείμενο της unibet σχετικά με τις Εκλογές 2012: Με αφορμή το μακροχρόνιο στοίχημα των εκλογών, η Unibet επιβεβαίωσε τη θεωρία πως οι αποδόσεις εξαρτώνται από τον όγκο των στοιχημάτων που συγκεντρώνει η κάθε επιλογή.

Προγνωστικά Στοιχήματος Ολυμπιακών Αγώνων: Τα Περισσότερα χρυσά μετάλλια στις Η.Π.Α.; Τα ειδικά στοιχήματα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ανέκαθεν ένα από τα δημοφιλέστερα στοιχήματα των διοργανώσεων αυτών.

Αμερικάνικες Εκλογές 2012: Ένα στοίχημα με μεγάλο τζίρο: Πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώνει κάθε 4 χρόνια το ειδικό στοίχημα που αναφέρεται στις Αμερικάνικες προεδρικές εκλογές.

Το Στοίχημα των Όσκαρ: Ο Lincoln χάνει, το Argo κερδίζει: Άλλη μια επίσκεψη στα ειδικά στοιχήματα των Όσκαρ. Αυτή τη φορά είδαμε την αναστροφή του κλίματος στις στοιχηματικές αγορές, τουλάχιστον όσον αφορούσε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μεταξύ Argo και Lincoln.

Προβλέψεις στοιχημάτων για τον επόμενο Πάπα: Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο χώρο των ειδικών στοιχημάτων αποτέλεσε το στοίχημα για την ανάδειξη του Πάπα το 2013. Τα στοιχήματα έδιναν στον Jorge M. Bergoglio μόλις 4% πιθανότητα!

Στοιχήματα στη Eurovision: Μπορεί να χάσει η Δανία; Τελικά η Δανία κέρδισε τη Eurovision το 2013, για το οποίο δε χωρούσε αμφιβολία κρίνοντας από τα ειδικά στοιχήματα.