Ο σημερινός αγώνας μεταξύ Monaco και Toulouse στο 80′ λεπτό ήταν 0-0 και θα ελέγξουμε τη μεταβολή της απόδοσης των 3 σημείων του ποδοσφαιρικού αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σκοπός μας είναι να μελετήσουμε τα γραφήματα των αποδόσεων του στοιχήματος σε μια αναμέτρηση χωρίς τέρματα 10 λεπτά πριν τη λήξη της, ώστε να καταγράψουμε τη συμπεριφορά των αποδόσεων, η οποία θα μας χρησιμεύσει σε μελλοντικά live στοιχήματα και trading online.

Η Monaco που ήταν και η γηπεδούχος, διατήρησε την απόδοση του στοιχήματος υπέρ αυτής κοντά στο 2.50 πριν την έναρξη του παιχνιδιού, χαρακτηρίζοντάς την ως φαβορί. Μετά το πέρας των 80 λεπτών και με 3 κίτρινες κάρτες εις βάρος της η απόδοσή της σκαρφάλωσε σχεδόν στο 9.00 ακολουθώντας μια συνεχώς ανοδική πορεία. Το κέρδος που θα αποκόμιζε ένας trader στην Betfair 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα θα ήταν περίπου 50% του στοιχήματός του. Εάν δηλαδή στοιχημάτιζε κατά της Monaco 100 ευρώ με απόδοση 2.50, θα ρίσκαρε να πληρώσει 150 ευρώ το οποίο είναι και το ποσό της επένδυσής του. Εάν στο 80ο λεπτό στοιχημάτιζε υπέρ της Μονακό 100 ευρώ με απόδοση 9.00, θα πρόσθετε ένα πιθανό κέρδος των 800 ευρώ, δίνοντας σαν τελικό πιθανό αποτέλεσμα, κέρδος της τάξης των 650 ευρώ υπέρ της Monaco. Εφόσον το μοίραζε ισόποσα εκείνη τη στιγμή στα 3 σημεία

όπως έχουμε εξηγήσει στο [intlink id=”917″ type=”post”]βίντεο[/intlink] για το online στοίχημα στην Betfair, το τελικό του κέρδος θα ήταν 73 ευρώ, δηλαδή σχεδόν το 50% της αρχικής του υποχρέωσης (150 ευρώ).

Στην περίπτωση της φιλοξενούμενης Toulouse, η απόδοση δεν έπεσε ποτέ κάτω από 3.00 ενώ στο 80′ λεπτό, οι παίκτες μπορούσαν να στοιχηματίσουν υπέρ της ακόμα και με 15.0 απόδοση. Ένας trader που στοιχημάτιζε κατά της Toulouse στο 3.50 και υπέρ στο 15.0, θα είχε κερδίσει το 30% της αρχικής του υποχρέωσης. Εάν και πάλι έπαιζε με 100 ευρώ, θα ρίσκαρε 250 ευρώ αυτή τη φορά ενώ η άνοδος της απόδοσης θα του απέφερε κέρδος κοντά στα 80 ευρώ. Ο λόγος που το ποσοστό κέρδους είναι μικρότερο από ό,τι στην περίπτωση της Monaco, είναι ότι η πιθανότητα να βγούμε κερδισμένοι στοιχηματίζοντας κατά της Toulouse είναι μεγαλύτερη.

Τέλος, στην περίπτωση της ισοπαλίας που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ των Γαλλικών ομάδων, η αρχική απόδοση του σημείου πριν το εναρκτήριο λάκτισμα ήταν 3.25 για να κατρακυλήσει στο 1.25 στη συμπλήρωση του 80ού λεπτού. Ο παίκτης του στοιχήματος που τον ενδιαφέρει το trading, κι εφόσον στοιχημάτιζε εξαρχής υπέρ της ισοπαλίας στο 3.25, το ποσοστό κέρδους του θα ήταν 160%. Παίζοντας 100 ευρώ στο 3.25 με στόχο τα 225 ευρώ κέρδους, θα εξασφάλιζε 160 ευρώ κέρδος, αφού μοίραζε ισόποσα στα τρία πιθανά σημεία του αγώνα το κέρδος, μετά το στοίχημα των 100 ευρώ κατά της ισοπαλίας στο 1.25 απόδοση. 225 ευρώ κέρδος, μείον 25 ευρώ της υποχρέωσης στο 1.25 και διαιρούμενο το αποτέλεσμα με το 1.25 δίνει το παραπάνω σίγουρο κέρδος, που σε άμεση σχέση με το αρχικό ποσό του στοιχήματος (100 ευρώ), καταλήγουμε στο μεγάλο αυτό ποσοστό κέρδους.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το μεγαλύτερο κέρδος κάνοντας trading live στοιχήματος σε έναν αγώνα που δεν έχει γκολ μέχρι το 80′ λεπτό, βρίσκεται στο σημείο της ισοπαλίας. Όχι άδικα αφού αποτελεί και το πιο ριψοκίνδυνο στοίχημα από τα τρία, στοιχηματίζοντας σε μια θεωρητική πιθανότητα 30%, ενώ τα δύο στοιχήματα κατά της Monaco και της Toulouse έχουν θεωρητική πιθανότητα 60% και 72% αντίστοιχα.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.