Μία από τις τελευταίες τάσεις στο online στοίχημα αποτελεί η δυνατότητα του Cash Out. Οι παίκτες πλέον έχουν την ευκαιρία να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους ή να μετριάσουν τις απώλειές τους, πριν τη λήξη του αγώνα και του στοιχήματός τους. Μόνο που πραγματοποιώντας ένα Cash Out, χαρίζουν ακόμα περισσότερα χρήματα στις εταιρίες στοιχημάτων.
Ας δούμε γιατί.
Καταρχήν, όσον αφορά το Cash Out είναι εύκολο να εξηγήσουμε τη λογική του. Αν η εξέλιξη του αγώνα είναι ευνοϊκή για τον παίκτη, εκείνος μπορεί να πάρει τα κέρδη του νωρίτερα. Φυσικά, όχι όλα τα κέρδη που θα έπαιρνε στο τέλος του αγώνα, αλλά ελαφρώς λιγότερα. Πόσο λιγότερα; Αυτό εξαρτάται από την τρέχουσα απόδοση κατά το Cash Out.
Αντίστροφα, αν η ομάδα που εμπιστεύτηκε στο στοίχημά του βρεθεί πίσω στο σκορ, ο παίκτης έχει τώρα τη δυνατότητα να μετριάσει τη ζημιά του και να «χάσει λιγότερα». Το πόσο λιγότερα εξαρτάται και πάλι από την απόδοση.
Για παράδειγμα, αν στοιχηματίσατε 10 ευρώ στο 3,00 και τώρα η απόδοση του στοιχήματος έχει πέσει στο 2,00, το Cash Out σας προσφέρει 15 ευρώ (αντί 30) για να μη σας φάει άλλο η αγωνία. Αν από την άλλη η απόδοση είχε ανέβει στο 5,00, τότε το Cash Out σας δίνει 6 ευρώ πίσω για να εγκαταλείψετε το παιχνίδι πριν είναι αργά. Έτσι «φαίνεται» να γλυτώνετε 4 ευρώ.
Εύκολα παρασύρονται οι παίκτες με το Cash Out, που ως… ανυπόμονοι τζογαδόροι, θέλουν κέρδη με την πρώτη ευκαιρία, ενώ φοβούνται μην τυχόν χάσουν το ποντάρισμά τους. Κάτι που τους οδηγεί στο Cash Out.
Πού είναι η παγίδα;
Το Cash Out πληρώνει λιγότερα από το δίκαιο
Στο παραπάνω παράδειγμα όπου η εξέλιξη του αγώνα είναι ευνοϊκή για τον παίκτη, είδαμε ότι έχει την ευκαιρία να πληρωθεί 15 ευρώ. Αυτή θα ήταν η δίκαιη τιμή της επιστροφής ενός τίμιου Cash Out. Τίμια, όπως προκύπτει από τον παρακάτω τύπο:
((X*(Y-1)) – (X*(Z-1)))/Z
όπου:
Χ = αρχικό ποντάρισμα
Υ = αρχική απόδοση
Ζ = τελική απόδοση
Ωστόσο η εταιρία δε θα προσφέρει 15 ευρώ στον παίκτη αλλά περίπου 13. Ο λόγος είναι το περιθώριο κέρδους των εταιριών, ενώ για πολλούς το φαινόμενο θα ερμηνευθεί ως αποτέλεσμα της λεγόμενης «γκανιότας» των εταιριών.
Στην πράξη ο παίκτης με την πραγματοποίηση ενός Cash Out, δέχεται να στοιχηματίσει στα δύο άλλα ενδεχόμενα του αγώνα, πλην εκείνου που αρχικά επέλεξε. Δηλαδή, αν έπαιξε άσο αρχικά, με το Cash Out τώρα στοιχηματίζει στο Χ2 για να είναι καλυμμένος σε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Μόνο που το οι αποδόσεις των εταιριών στοιχημάτων δεν επιστρέφουν το 100% στους παίκτες, αλλά περίπου το 90%. Το 10% είναι που συχνά αναφέρεται ως γκανιότα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο παίκτης να στοιχηματίζει ένα ακόμα… «γκανιοταρισμένο» στοίχημα, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο ShadowCaster στο αντίστοιχο νήμα του InfoBeto, από όπου και προέρχεται το όλο θέμα που συζητάμε εδώ.
Έτσι λοιπόν, ενώ αρχικά ο παίκτης στοιχημάτισε με θεωρητικό μειονέκτημα 10% στην εταιρία, τώρα παρασύρεται να στοιχηματίσει ακόμα ένα! Μόνο που τώρα όχι μόνο δεν είναι εμφανές το μειονέκτημα με γυμνό μάτι, αλλά υπάρχει και το δέλεαρ του άμεσου κέρδους ή περιορισμού της ζημιάς!
Προσέξτε. Αρχικά ο παίκτης μας πόνταρε 10 ευρώ με, ας πούμε, μειονέκτημα 10%, καθώς η δίκαιη απόδοση θα έπρεπε να ήταν 3,40 κι όχι 3,00. Αυτό ισοδυναμεί με 1 ευρώ καθαρή μακροχρόνια ζημιά. Πέφτοντας στην παγίδα του Cash Out, τοποθετεί ένα ακόμα στοίχημα επίσης με 10% μειονέκτημα. Ας πούμε ότι το νέο αυτό στοίχημα είναι αξίας 15 ευρώ.
Συνολικά έχει χάσει καθαρά 1+1,50 = 2,50 ευρώ μακροπρόθεσμα αντί για 1 ευρώ!
[quote type=”center”]Η εταιρία στοιχημάτων έχει διπλασιάσει τα κέρδη της μέσω του Cash Out![/quote]
Ή μήπως νομίζατε ότι οι εταιρίες σκέφτονται την τσέπη σας, όταν προτείνουν νέες λειτουργίες;
Στόχος τους είναι να διασκεδάσετε και να περνάτε ευχάριστα, στοιχηματίζοντας σε αυτές. Αν προσφέροντάς σας το CashOut, σας δελεάζουν να σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο και χρήμα στις πλατφόρμες τους, δεν έχουν καμία αντίρρηση να το κάνουν. Μην περιμένετε όμως να το κάνουν ανιδιοτελώς!
Εσείς “εκμεταλλεύεστε” το Cash Out όταν στοιχηματίζετε στο ίντερνετ ή το αποφεύγετε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω.