filtra-systima-tzirosΤο σύστημα ποδοσφαίρου Gyros επινοήθηκε κι εφαρμόστηκε την περίοδο 2006-7 σημειώνοντας αξιόλογη πορεία. Η βασική του ιδέα στηρίχθηκε στη χρήση του [intlink id=”1499″ type=”post”]τζίρου ως μεταβλητή[/intlink] σε ένα σύστημα για το στοίχημα σε αγώνες ποδοσφαίρου. Η ιδέα αυτή ήταν πολύ απλή σαν σκέψη αλλά η εφαρμογή της προϋπόθετε πολύ χρόνο και κόπο, κάτι που διαπίστωσα για άλλη μια φορά στην πρόσφατη δοκιμή του συστήματος το 2011. Έτσι, καθώς έγινε φανερό πως δεν προλαβαίνω να εφαρμόσω και κυρίως να δοκιμάσω το σύστημα υπό τις σημερινές συνθήκες, αποφάσισα να αποκαλύψω τα φίλτρα βάση των οποίων προέκυπταν τα στοιχήματα πριν 4 χρόνια. Είναι κρίμα πάντως που δεν έχω διατηρήσει περισσότερες εικόνες από το Κ&Ζ του λογαριασμού μου στην Betfair εκείνης της περιόδου.

kerdi-systima-gyros-aprilios-k-z-betfair

Έχουμε ξαναμιλήσει για τις [intlink id=”4007″ type=”post”]λεπτομέρειες του συστήματος Gyros[/intlink] στο παρελθόν, όταν και επιχείρησα να την εφαρμογή, δοκιμή και ταυτόχρονα τη [intlink id=”4008″ type=”page”]δημοσίευση των προγνωστικών και του ταμείου του συστήματος[/intlink] σχεδόν σε καθημερινή βάση. Δυστυχώς ο χρόνος που απαιτείται και η δέσμευση μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή για την όσο γίνεται αρτιότερη εισαγωγή των δεδομένων κρίνουν πλέον αδύνατη την περαιτέρω μελέτη του συστήματος το 2011. Παρόλα αυτά αρκετοί παίκτες που ασχολούνται με συστήματα – και είναι πολλοί αν κρίνω από την αλληλογραφία – ίσως να βρουν κάποιο στοιχείο στο σύστημα αυτό που είτε θα βοηθήσει το δικό τους σύστημα είτε θα αποτελέσει την αφορμή για τη δημιουργία ενός καινούριου. Βεβαίως εάν κάποιος επιθυμεί να εξακολουθήσει στην ίδια ιδέα του συστήματος, είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει, αρκεί να παρακολουθήσει πρώτα την πορεία του συστήματος με εικονικά χρήματα, πριν ρισκάρει αληθινά ευρώ.

Η μέθοδος είναι πολύ απλή: Σύμφωνα με την αναλογία του τζίρου που έχει στοιχηματιστεί στο κάθε σημείο ενός αγώνα ποδοσφαίρου, προκύπτει η θεωρητική απόδοση. Για παράδειγμα, εάν για τα σημεία 1/Χ/2 έχουν στοιχηματιστεί π.χ. 100Κ/50Κ/50Κ αντίστοιχα, τότε οι υπολογιζόμενες αποδόσεις είναι 2.00/4.00/4.00. Συγκρίνοντας τις αποδόσεις αυτές με τις τρέχουσες είτε σε bookmakers είτε στο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, στοιχηματίζουμε στο σημείο με μεγαλύτερη απόδοση από τις θεωρητικές. Έτσι εάν βρίσκαμε 2.30/3.1/3.5 θα έπρεπε να ποντάρουμε στον άσο, ενώ αν μας προσφέρονταν 1.70/3.2/5.2, θα στοιχηματίζαμε στο διπλό.

Ας δούμε λοιπόν τα 3 μόλις φίλτρα σύμφωνα με τα οποία γίνεται η επιλογή των αγώνων και των σημείων. Θα διαπιστώσετε πως [intlink id=”4453″ type=”post”]δε χρειάζεται ένα σύστημα να είναι περίπλοκο[/intlink] για να κερδίσει!

Τζίρος Στοιχημάτων: Η εύρεση των τζίρων ανά σημείο γινόταν μέσω της betfair και το καλύτερο σενάριο θα ήταν να καταγράφονταν ένα λεπτό πριν την έναρξη των αγώνων. Εξαιτίας της διεξαγωγής πολλών αγώνων ταυτόχρονα και την αναγκαία τοποθέτηση στοιχημάτων σε ελάχιστο χρόνο, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Ωστόσο όσο πλησιέστερα στην ώρα έναρξης γίνει η συλλογή των δεδομένων, τόσο καλύτερο θεωρητικά το αποτέλεσμα. Ένα φίλτρο εδώ είναι ότι δεν ποντάρουμε σε αγώνα με συνολικό ταιριασμένο τζίρο λιγότερο των €40,000.

Αποδόσεις Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ: Ένα σημαντικό κριτήριο που έπρεπε να συμπεριλάβω στο σύστημα ήταν η πορεία της απόδοσης μέχρι εκείνη τη στιγμή, που θα φανέρωνε την προτίμηση των παικτών πέρα από τον καθεαυτό τζίρο. Με άλλα λόγια εάν το 90% των χρημάτων στοιχηματίζονταν στον άσο, αυτό δε σήμαινε πως τοποθετούνταν υπέρ της ομάδας! Ενδεχομένως δηλαδή τα χρήματα να συγκεντρώνονταν στον άσο, αλλά η απόδοση να ανέβαινε! Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιήθηκαν οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ ως αρχικές αποδόσεις. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι αρχικές αποδόσεις που προκύπτουν από τα γραφήματα του ανταλλακτηρίου. Το φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε εδώ ήταν πως αν η τρέχουσα απόδοση είναι μεγαλύτερη της απόδοσης του Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ κατά 1.1433, τότε δεν στοιχηματίζουμε παρόλη την ισχύ των υπολοίπων κριτηρίων επιλογής σημείου. Με αυτή τη μέθοδο τουλάχιστον δεν ποντάρουμε σε ανοδική απόδοση. Το καλύτερο σενάριο είναι φυσικά η απόδοση να είναι κοντά στην απόδοση του ΟΠΑΠ, οπότε και είναι φανερή η προτίμηση των παικτών στην ομάδα εκείνη.

Αποδόσεις Στοιχημάτων: Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ποτέ δεν ποντάρουμε σε τρέχουσες αποδόσεις μικρότερες του 1.77.

Αυτό είναι όλο το σύστημα Gyros! Ούτε [intlink id=”2693″ type=”post”]νευρωνικά δίκτυα[/intlink], ούτε τριπλά ολοκληρώματα, ούτε [intlink id=”2760″ type=”post”]κατανομές πιθανοτήτων Poisson[/intlink]! Απλή λογική στον τρόπο που μεταβάλλονται οι αποδόσεις και εμπιστοσύνη στον τζίρο των στοιχημάτων! Ο σκοπός του συστήματος είναι να ποντάρουμε χρήματα σε σημεία αγώνων ποδοσφαίρου, τα οποία συγκεντρώνουν τον κύριο όγκο των στοιχημάτων με ταυτόχρονη πτώση της απόδοσης, δείγμα πως οι backers έχουν επικρατήσει στην αγορά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, από [intlink id=”1871″ type=”post”]ειδήσεις και φήμες[/intlink], [intlink id=”1909″ type=”post”]τραυματισμοί[/intlink], τελευταία νέα, [intlink id=”2281″ type=”post”]προγνωστικά από γνωστούς tipsters[/intlink] κλπ. Στην παγκόσμια αγορά πλέον που βρίσκεται το στοίχημα, η οποιαδήποτε είδηση παίρνει μορφή χιονοστιβάδας και τι πιο εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, από την πορεία της απόδοσης ενός στοιχήματος. Εκεί βασίστηκε το σύστημα ποδοσφαίρου Gyros πριν 5 χρόνια κι απέφερε σημαντικά κέρδη (αλλά και ζημίες!).

zimies-systima-tziros-aprilios

Προσοχή όμως για όσους δοκιμάσουν το σύστημα αυτό. Το σύστημα με βάση τον τζίρο στηρίχθηκε στις αποδόσεις του Πάμε Στοίχημα το 2006-7. Δε γνωρίζω εάν οι αποδόσεις εξακολουθούν να προκύπτουν με την ίδια μέθοδο. Τη στιγμή που οι αποδόσεις του ΟΠΑΠ αποτελούν σημαντικό φίλτρο και κριτήριο επιλογής των στοιχημάτων, είναι δυνατόν να έχει μεταβληθεί μια πολύ σημαντική παράμετρος του συστήματος. Για αυτό το λόγο απαιτείται δοκιμή πριν την εφαρμογή του συστήματος υπό πραγματικές συνθήκες. Επιπλέον κανείς δεν εγγυάται πως η απόδοση του συστήματος θα εξακολουθήσει το 2011 ή και στο μέλλον επειδή «δούλεψε» την προαναφερθείσα περίοδο. Οι συνθήκες μεταβάλλονται και είναι πιθανόν συστήματα που δούλευαν πριν χρόνια, να μην αποδίδουν πλέον. Γιατί όχι τότε [intlink id=”2357″ type=”post”]να στοιχηματίσουμε ανάποδα ένα χαμένο σύστημα[/intlink];!

Τέλος περισσότερες εικόνες μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό μου blog ενώ μεγάλη βοήθεια αποτελεί η σελίδα της Oddsfair με τους [intlink id=”4074″ type=”page”]συγκεντρωτικούς τζίρους των στοιχημάτων[/intlink]!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.