Ο Vettel δε διέψευσε τα προγνωστικά που τον θέλουν φαβορί για την κατάκτηση της pole position στο Singapore GP πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο χθες στις ελεύθερες δοκιμές. Αυτή η επίδοση του οδηγού της Formula 1 οδήγησε την απόδοση του στοιχήματος να πέσει περισσότερο κι έτσι να επαληθευτεί η χθεσινή μου πρόβλεψη όσον αφορά την ευκαιρία για trading. Έχοντας εξασφαλίσει κέρδος στο στοίχημα για νικητή των σημερινών Προκριματικών, θα δούμε πώς επηρεάστηκαν τα γραφήματα των στοιχημάτων στη Betfair.

Sebastian Vettel

Ο Vettel αποτέλεσε ένα από τα βασικότερα προγνωστικά για τη Formula 1 που κυκλοφόρησαν χθες στο διαδίκτυο και φαντάζομαι ότι και σήμερα θα εξακολουθήσει να συμβαίνει κάτι ανάλογο. Στα χθεσινά [intlink id=”1321″ type=”post”]προγνωστικά της Formula 1[/intlink] πρόβλεψα μια πτώση της απόδοσης του στοιχήματος υπέρ του Vettel για κατάκτηση της pole position, συνδυάζοντας τόσο την τεχνική ανάλυση στο γράφημα, όσο και τα προγνωστικά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι χθες κατά την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμών ο trader εξασφάλισε περίπου 15% κέρδος χωρίς πλέον να τον ενδιαφέρει η επίδοση του Vettel στις σημερινές Κατατακτήριες Δοκιμές.

kerdos-formula-1-stoixima-trading-singapore

Βέβαια σε αυτήν την πτώση της απόδοσης συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό η καταπληκτική επίδοση του Vettel στις ελεύθερες δοκιμές. Στις δύο εικόνες παρακάτω, φαίνεται η πτώση της απόδοσης του στοιχήματος 21 λεπτά πριν την ολοκλήρωση των δοκιμών της Formula 1. Η παρακολούθηση των χρόνων των οδηγών γίνεται με μια απλή εγγραφή στο επίσημο site της Formula 1.

live-practice-times-f1-singapore-gpbetfair-graph-practice-f1-singapore-gp

Ρίχνοντας μια ματιά στο ίδιο γράφημα αυτή τη στιγμή, παρατηρώ ότι η πτώση συνεχίζεται και άνευ απροόπτου ίσως τη δούμε να αγγίζει και το 2.00 (μέχρι να σώσω την εικόνα, ήδη ταιριάστηκε στοίχημα στο 2.00!) πριν καν την έναρξη των Προκριματικών σε 4 ώρες από τώρα. Ωστόσο ο τζίρος είναι λίγο μικρός και υπάρχει ο κίνδυνος εγκλωβισμού. Το γράφημα του Hamilton εξακολουθεί να επαληθεύει την ανοδική τάση της απόδοσης του Άγγλου οδηγού, όπως προβλέψαμε στο χθεσινό άρθρο.

vettel-betfair-graph-prokrimatika-singaporeΠερνώντας στο στοίχημα για νικητή στο Grand Prix της Σιγκαπούρης στο πρωτάθλημα της Formula 1, μας έκανε εντύπωση χθες η προτίμηση των tipsters στους Massa, Barrichello και την ομάδα της Williams. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στα γραφήματα των δύο οδηγών. Ίσως ελάχιστα στου Massa με μια μικρή κλίση προς τα κάτω στο γράφημα της απόδοσής του, αλλά όχι τόσο ικανή για ασφαλή συμπεράσματα. Επίσης οι παίκτες δε φαίνεται να εμπιστεύονται την Williams ούτε σε αυτόν τον αγώνα της Formula 1.

vettel-betfair-graph-agonas-singapore

Το γράφημα που έχει ενδιαφέρον είναι σίγουρα του Vettel και πάλι, που όπως σωστά αναλύσαμε χθες, η απόδοση του εξακολουθεί να πέφτει χωρίς κανένα σημάδι αναστροφής της τάσης μέχρι τώρα. Με συνεχή χαμηλότερα χαμηλά το γράφημα γεμίζει με εμπιστοσύνη για την πορεία του Vettel σε αυτό το Grand Prix. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για αγώνα πόλης, νύχτα και ενδεχομένως με βροχή. Στοιχεία που αυξάνουν δραματικά τον παράγοντα τύχη στον αγώνα της Σιγκαπούρης.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των Κατατακτήριων Δοκιμών σήμερα το μεσημέρι ώρα Ελλάδας για να αναλύσουμε αύριο πλέον την επιρροή τους στα γραφήματα των στοιχημάτων στην Betfair.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.