Η τελευταία μόδα στο στοίχημα μέσω του Facebook κι άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι οι υποτιθέμενοι στημένοι αγώνες και οι πληροφορίες αυτών που δίνονται έναντι αδρούς αμοιβής. Η συνήθης τακτική περιλαμβάνει δημοσίευση αποκαλυπτικών φωτογραφιών, στις οποίες ο «πάροχος» του tip εμφανίζεται να έχει στοιχηματίσει μεγάλα ποσά κυρίως σε ανατροπές αγώνων (ημίχρονο – τελικό αποτέλεσμα), κερδίζοντας 20 ή και 30 φορές το ποσό που στοιχημάτισε. Εύκολα κανείς μπορεί να παρασυρθεί από τέτοιες εικόνες, ειδικά εξαιτίας της μεγάλης φαινομενικά απόδοσης. Είναι τελικά αυθεντικές πληροφορίες γύρω από στημένους αγώνες, ή πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη απάτη με σκοπό την παραπλάνηση των απλών παικτών;

stimenos-agones-championship
Email με αποκλειστική πληροφορία για στημένο αγώνα της Αγγλικής Championship. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 0-1, τελικό αποτέλεσμα 3-2!

Μην έχοντας καμία εμπειρία από αντίστοιχες υπηρεσίες, ότι και να γράψω είναι απλώς εικασίες. Τα γεγονότα που γνωρίζω είναι πως συχνά η χρέωση των ενδιαφερομένων γίνεται ανά πληροφορία/tip περί κάποιου στημένου αγώνα, αλλά δεν αποκλείεται και κάποια μηνιαία συνδρομή στην εν λόγω υπηρεσία. Οι χρεώσεις ποικίλουν από λίγες εκατοντάδες ευρώ μέχρι και 1,500 ευρώ ανά αγώνα! Προφανώς αναλόγως το ύψος των αμοιβών προσελκύουν κι αντίστοιχα πορτοφόλια που θα στοιχηματίσουν ανάλογα ποσά, ώστε τελικά να αποβαίνει συμφέρουσα η πρόταση. Ακόμα, οι πληροφορίες και τα προγνωστικά προέρχονται από κάποιο ανώνυμο blog που φιλοξενείται στο blogspot της Google, ή μέσω email από msn, Hotmail ή yahoo.

stimenos-agonas-agglia

Αξίζει τελικά να εμπιστευθούμε μια τέτοια υπηρεσία; Καθώς ο πειρασμός είναι μεγάλος παρακολουθώντας προγνωστικά που θα έφερναν χιλιάδες ευρώ, είναι απόλυτο φυσιολογικό κάποιος έστω να δοκιμάσει τη συμμετοχή σε τέτοια εγχειρήματα. Όμως μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε εάν γίνονται γνωστά μόνο τα κερδισμένα δελτία κι όχι όλα; Μήπως στις 30 ανατροπές που προτείνονται, κερδίζει η μία, η οποία είναι κι αυτή που θα κάνει το γύρο του… facebook; Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάμε την περίπτωση του Photoshop και την επεξεργασίας της εικόνας, που όμως μπορεί να γίνει αντιληπτή με διάφορα προγράμματα. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να αποκλείσω με σιγουριά πως δεν πρόκειται για αξιόπιστες πληροφορίες. Ακόμα και σε επίπεδο Europa League ή και Champions League έχουν ακουστεί διάφορες φήμες περί στημένων αγώνων στο παρελθόν.

stimenos-agonas-champions-league
Προγνωστικό για Champions League με τίτλο “Fixed Match”!

Οπωσδήποτε η εμφάνιση κερδισμένου στοιχήματος όπου ο παίκτης στοιχημάτισε 200 ευρώ σε ανατροπή ημίχρονου/τελικού αποτελέσματος είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή. Η τελική απόφαση είναι του καθενός, αλλά προτείνεται η συστηματική έρευνα πριν ρισκάρουμε πολύτιμα χρήματα σε μια υπηρεσία αμφίβολης ποιότητας, που ενημερώνει μέσω Facebook ή ανώνυμου email για στημένους αγώνες!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.