Προσπαθώντας να βρεις τρόπο να κερδίσεις στο στοίχημα, επινοείς ένα σύστημα που σου φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Μετά από δοκιμή λίγων ημερών, τα αποτελέσματα είναι αποθαρρυντικά. Επιστρέφεις στη μελέτη και βρίσκεις ένα νέο φοβερό σύστημα.

Στάσου. Περίμενε.

Πριν βιαστείς να ρισκάρεις και πάλι τα χρήματά σου, διάβασε τα παρακάτω.

Πραγματικά είσαι σε θέση να επινοήσεις άπειρα συστήματα. Ας το ξαναπώ. Άπειρα. Αναρίθμητα. Ατελείωτα.

Η έμπνευση δεν σταματάει ποτέ. Να κάποιες ιδέες:

  • Να στοιχηματίζεις όλες τις ισοπαλίες πάνω από 3,50.
  • Να ποντάρεις ταυτόχρονα σε 10 αγώνες (παρολί) να λήξουν και οι 10, over 0,5 γκολ. Στην ουσία να μη λήξει κανείς 0-0.
  • Να στοιχηματίσεις να βγει μονός αριθμός το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (π.χ. 0-1, 2-1, 3-0 κ.ά.).
  • Να επιλέγεις ομάδες που το όνομά τους αρχίζει από Μ!

Να συνεχίσω;

Κάποια από τα παραπάνω συστήματα μου προτάθηκαν πρόσφατα, για άλλα μου ζητήθηκε η άποψή μου και κάποια τα σκέφτηκα τώρα που γράφω τις γραμμές αυτές. Το ερώτημα είναι ένα στο τέλος.

Κερδίζει το σύστημά σου;

Κανείς δεν ξέρει. Κάθε σύστημα τολμώ να πω πως είναι μοναδικό. Αν και υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις (ποιος δεν έχει στοιχηματίσει σύμφωνα με το σύστημα του κατά της ισοπαλίας;), τα περισσότερα συστήματα είναι προϊόντα της φαντασίας των παικτών. Και καθώς η φαντασία πολλών οργιάζει, μιλάμε για πρωτότυπα και συχνά κάπως περίπλοκα συστήματα.

Τα απλά συστήματα τα έχουν δοκιμάσει σχεδόν όλοι (π.χ. martingale σύστημα ή διπλασιάζοντας όσο χάνουμε). Αυτό δε σημαίνει ότι ένα απλό σύστημα δεν μπορεί να κερδίσει απαραίτητα. Ωστόσο, αν κάνεις ό,τι κάνουν όλοι, μάλλον δε θα πετύχεις το στόχο σου.

Με ρωτάτε λοιπόν αν το σύστημα που σκεφτήκατε θα έχει αποτέλεσμα. Θα σας πάει ταμείο. Θα σας κερδίσει χρήματα.

Αν δεν το δοκιμάσετε εσείς ο ίδιος με χαρτί και μολύβι, ό,τι και να σας πω θα είναι προϊόν της δικιάς μου φαντασίας. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν θα έχει τύχη το δικό σας σύστημα; Ακόμα και το πιο «αφελές» εκ πρώτης όψεως σύστημα είναι δυνατόν να είναι κερδοφόρο. Ποιος το αποκλείει; Σίγουρα δε θα είμαι εγώ αυτός!

Πώς να δοκιμάσεις αν το σύστημά σου κερδίζει

Σας ήρθε μια νέα ιδέα για το πώς να στοιχηματίσετε; Καταστρώστε ένα τυπικό κι απλό σχέδιο δράσης:

  1. Γράψτε τους κανόνες που θα ακολουθεί το σύστημά σας. Δε θα παρεκκλίνετε ποτέ από αυτούς. Ποτέ. Ελάτε, το δοκιμάζετε με φασόλια! Αν δεν μείνετε τώρα πιστοί στο σύστημα, αποκλείεται να το κάνετε με αληθινά χρήματα!
  2. Θα ποντάρετε με σταθερό ποντάρισμα. Ορίστε το εικονικό αυτό ποντάρισμα που θα ακολουθήσετε κατά τη δοκιμαστική περίοδο. 10 ευρώ; 20; 1.000; Τζάμπα είναι στη δοκιμή. Εντυπωσιάστε τον εαυτό σας!
  3. Ελέγξτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εβδομάδων. Σε πόσους ολοκληρωμένους αγώνες θα είχατε στοιχηματίσει την προηγούμενη εβδομάδα; Έτσι θα έχετε μια εικόνα για το πόσους αγώνες θα στοιχηματίσετε την επόμενη και τη μεθεπόμενη.
  4. Σε αυτούς τους αγώνες που έγιναν, τι θα κάνατε; Θα κερδίζατε ή θα χάνατε; Πόσα; Γράψτε το νούμερο για κάθε αγώνα. Είστε χαμένοι; Μην απογοητεύεστε. Μια βδομάδα δε σημαίνει τίποτα. Αν έχετε το κουράγιο (και την όρεξη) ελέγξτε μερικές βδομάδες ακόμα πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο.
  5. Προετοιμαστείτε να καταγράψετε με παρόμοιο τρόπο τις επιδόσεις της ιδέας σας για τις επόμενες εβδομάδες. Θα βρείτε τη δύναμη να το κάνετε χωρίς να στοιχηματίσετε ούτε ένα πραγματικό ευρώ; Μακάρι. Θα είναι κι αυτό ένα τεστ χαρακτήρα!
  6. Οριοθετήστε το σημείο που πιστεύετε ότι τα συμπεράσματα θα είναι ασφαλή, ώστε να ρισκάρετε πλέον αληθινά χρήματα. Πόσα στοιχήματα χρειάζεστε; 100; 200; Ναι, χρειάζεστε τουλάχιστον τόσα, δυστυχώς. Και λίγα λέω. Ξεκινήστε με 100 αρχικά. Αν προκύπτουν 25 επιλογές ανά βδομάδα, η δοκιμαστική περίοδος θα διαρκέσει ένα μήνα το λιγότερο!

Μετά τη δοκιμαστική αυτή περίοδο θα έχετε αρκετά στοιχεία στα χέρια σας, για να εξάγετε κάποια συμπεράσματα.

Δεν πειστήκατε; Συνεχίστε για άλλα τόσα στοιχήματα.

Φαίνονται καλά τα πράγματα; Μη βιαστείτε να ποντάρετε ανεξέλεγκτα! Πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους βασικούς κανόνες διαχείρισης των χρημάτων σας.

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε είναι να ξεχωρίστε ένα αρχικό κεφάλαιο για το στοίχημα, να το χωρίσετε σε 50 ίσα μέρη και να ποντάρετε συνεχώς το ίδιο ποσό, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του συστήματός σας. Ό,τι ακριβώς κάνατε κατά τη δοκιμαστική περίοδο, θα πραγματοποιήσετε και με τα αληθινά χρήματα.

Έτσι κι αλλιώς τώρα θα έχετε έναν επιπλέον παράγοντα να σας επηρεάζει: την πίεση/άγχος.

Ακόμα και το πιο κερδοφόρο σύστημα στα χαρτιά μπορεί να προκαλέσει άγχος όταν κάποιος ρισκάρει τα χρήματά του. Ειδικά μάλιστα όταν κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του, ξεκινήσει στραβά! Άλλος ένας νόμος του Μέρφυ…

Πριν λοιπόν έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου για να σου πω τη γνώμη μου, στηρίξου στις δικές σου δυνάμεις. Μετά λίγες βδομάδες θα γνωρίζεις περισσότερα για το σύστημά σου εσύ, παρά οποιοσδήποτε άλλος. Όσο «ειδικός» κι αν είναι.

Και μην ξεχνάς: ο καλύτερος tipster είσαι εσύ ο ίδιος!

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.