Σήμερα το πρωί διαβάζω στα διαδικτυακά μέσα (Capital, Euro2day κ.ά.) για τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής εταιρίας, Neurosoft, και των SportingBet και Centric. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας BOOM (Better Odds On Multiples) της Neurosoft. Στόχος της τεχνολογίας αυτής είναι να προσφερθούν οι καλύτερες αποδόσεις σε πολλαπλό στοίχημα (γνωστό και ως παρολί).

[quote type=”center”]Πρόκειται όντως για εξέλιξη-σταθμό στο διαδικτυακό στοίχημα;[/quote]

Καθώς το ρεπορτάζ και η είδηση μοιάζουν πανομοιότυπες σχεδόν σε όλα τα μέσα, κρίνω πως πρόκειται για κάποιου είδους δελτίο Τύπου ή ανακοίνωσης εκ μέρους των εταιριών. Πώς αλλιώς να δικαιολογήσω την αναφορά στην SportingBet ως:

[quote]Ο κορυφαίος πάροχος αθλητικών στοιχημάτων, καζίνο, παιχνίδια και πόκερ τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην κινητή τηλεφωνία με πάνω από 4 εκατομμύρια εγγεγραμένους πελάτες.[/quote]

boltΗ Neurosoft δε μας είναι άγνωστη εδώ στο Στοίχημα Online. Φέτος τον Αύγουστο μιλήσαμε για τα κέρδη της μετοχής της Neurosoft που έφτασαν σε απόδοση το 900% σε λιγότερο από χρόνο! Εκείνο το άρθρο ασχολήθηκε τότε με τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με τη Neurosoft, προκειμένου να αξιοποιηθεί το εργαλείο διαχείρισης κινδύνου με την ονομασία BOLT (Betting Operators Liability Toolbox).

Για το BOLT μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Neurosoft.

Ωστόσο για την τεχνολογία, BOOM, που αναφέρεται στη σημερινή είδηση δεν κατάφερα να εντοπίσω κάποια περαιτέρω ενημέρωση. Ίσως στο μέλλον να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς το «εμπορικό λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2014».

μετοχική-σύνθεση-neurosoftΠάντως, ο ΟΠΑΠ παραμένει ο κύριος μέτοχος της Neurosoft σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση που εμφανίζεται στην αντίστοιχη σελίδα της εταιρίας, από όπου και η διπλανή εικόνα.

Η συμφωνία μεταξύ Neurosoft, SportingBet και Centric θα δημιουργήσει ένα νέο joint venture με τη Neurosoft να κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό. Τώρα πώς γίνεται συνεργάτης του ΟΠΑΠ να έρχεται σε συμφωνία με ανταγωνίστρια εταιρία, αποτελεί ένα ενδιαφέρον ερώτημα στο οποίο δεν έχω κάποια απάντηση. Η είδηση εντούτοις είναι από τις δημοφιλέστερες σήμερα το πρωί στο Capital.gr, οπότε πιθανόν οι σχολιαστές να μοιραστούν ενδιαφέρουσες γνώμες.

Εκείνο που ίσως έχει ενδιαφέρον από επενδυτική σκοπιά είναι η πορεία της μετοχής της Neurosoft στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Η τεχνική ανάλυση λέει πως η μετοχή της βρίσκεται σε ανοδική τάση, έχοντας βρει στήριξη κιόλας στα 0.90 ευρώ.

neurosoft-γράφημα-μετοχή

Στοιχηματίζω πως δε θα αργήσει η τιμή της να ξεπεράσει τα 1.60. Αρκεί βέβαια να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με τις τεχνολογίες BOLT και BOOM, την αξιοποίησή τους από ΟΠΑΠ και SportingBet αντίστοιχα κι αν τελικά όντως θα αλλάξουν τις υπηρεσίες στοιχημάτων όπως υπόσχονται.

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.