Εκτός από γνωστά αθλήματα μπορούμε να κάνουμε trading στην Betfair και διάφορα άλλα παιχνίδια, όπως Poker, Blackjack και Baccarat. Όσον αφορά το X-Holdem ας δούμε ένα παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο θα είχαμε κέρδος κάνοντας trading από το flop στο turn πριν φτάσουμε στο river.

Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε το turn και πώς ήταν οι αποδόσεις εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω τις αποδόσεις του flop, οι οποίες έδιναν το hand1 στο 1.40. Στο flop λοιπόν (πριν φανερωθεί ο τρίτος Παπάς) το hand1 ήταν μπροστά και για να βρεθεί πίσω θα έπρεπε να ανοίξει στο turn ένα 3άρι ή μια Ντάμα. Να σημειώσω ότι εάν άνοιγε 8άρι τότε φαβορί θα παρέμενε το hand1 αλλά θα μοιραζόταν τη θέση με το hand4. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα εξακολουθούσε να είναι φαβορί στο turn.

Στην τράπουλα έμεναν δύο 3άρια λοιπόν και τρεις Ντάμες. Σύνολο 5 φύλλα τα οποία δε θέλαμε να δούμε. Ένας εύκολος κανόνας για να δούμε ποια η πιθανότητα να δούμε κάποια από αυτά τα φύλλα στον επόμενο γύρο, είναι να διπλασιάζουμε τον αριθμό αυτό. Στο παράδειγμά μας 5 επί 2 μας κάνει 10% να ανοίξει 3άρι ή Ντάμα. Άρα κατά 90% θα παρέμενε το hand1 φαβορί και στο turn.

Έστω ότι παίζαμε ΥΠΕΡ το hand1 στο 1.40. Στο turn λοιπόν είμαστε σε θέση να παίξουμε ΚΑΤΑ στο 1.20 και να εξασφαλίσουμε κέρδος πριν δούμε την τελευταία κάρτα. Πώς;

Εάν κάναμε ΥΠΕΡ €100 στο 1.40 και τώρα τα παίξουμε και τα €100 KATA, τότε θα είχαμε εξασφαλίσει 20 ευρώ στο hand1 και μηδέν ζημίες στα υπόλοιπα. Πάιζοντας τώρα άλλα €16 κατά στο hand1 θα εξασφαλίζαμε €16 σε όλα τα ενδεχόμενα.

Άρα ρισκάραμε €100 με σκοπό να κερδίσουμε €16 με πιθανότητα 90%. Στις 10 φορές που θα το κάναμε το παραπάνω σενάριο, θα κερδίζαμε 9 φορές από €16 (=€144) και μια φορά θα χάναμε €100. Ωστόσο στη χειρότερη περίπτωση που άνοιγε Ντάμα ή 3άρι στο turn και πάλι θα μπορούσαμε να μειώσουμε τη ζημιά (σίγουρα λίγο όμως) αφού η απόδοση του hand1 θα ήταν γύρω στο 15.

Τέλος, να σημειώσω ότι εάν το turn ήταν κούπα, το hand1 θα είχε μικρότερη απόδοση αφού σε περίπτωση που γινόταν χρώμα στο river θα κέρδιζε αφού έχει τη μεγαλύτερη κάρτα σε κούπα. Ας δούμε τι έγινε στο river.

river120908

To hand2 κέρδιζε και με Κ στο river ενώ όλα τα hands κερδίζουν σε περίπτωση που άνοιγε κι άλλο 7άρι (ΚΚΚ77 θα είχαν όλοι σε εκείνη τη περίπτωση).

Avatar photo

Ο Jim συνηθίζει να μετράει φύλλα στο Blackjack, να παίζει στοίχημα και πόκερ, αλλά και να επενδύει στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.